Δευτέρα, Μαΐου 24

Νέα θρόμβωση σε 45χρονη από τη Θήβα που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson!

UKRAINE - 2020/11/24: In this photo illustration a medical syringe and a vial with fake coronavirus vaccine seen in front of the Johnson & Johnson logo. (Photo Illustration by Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images)

Σε προσωρινό πόρισμα για τα τρία περιστατικά θρόμβωσης στην Κρήτη μετά το εμβόλιο της AstraZeneca κατέληξε η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ, με τους επιστήμονες να καταλήγουν σε πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων του 35χρονου και της 44χρονης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ.

Την ώρα που οι εμβολιασμοί συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στη χώρα μας, τα περιστατικά θρομβώσεων συνεχίζουν να προβληματίζουν. Τι είπε ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος,

Καθ. Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA».
Ο κ. Βασιλακόπουλος συνέστησε υπομονή μέχρι το πόρισμα να επικοινωνηθεί από επίσημα χείλη. Ανέφερε ότι το σύνδρομο που παρουσιάστηκε, παρουσιάζεται σπανιώς με τα εμβόλια των αδενοϊών και πως για να διαπιστωθεί συσχέτιση χρειάζεται συγκεκριμένα διαγνωστικά κριτήρια.

Νέα θρόμβωση σε 45χρονη από τη Θήβα που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson
Η κυρία Βίκυ αναφέρθηκε στην περίπτωση της αδερφής του που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.
«Η αδερφή μου στις 10 Μαίου έκανε το εμβόλιο της Johnson, στις 17 εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώνεται γαστρεντερίτιδα. Στις 20 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπαίνει στον Ευαγγελισμό όταν διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμοραγία στο νεφρό και το στομάχι. Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη. Είναι 48 ετών με κινητικό πρόβλημα, αλλά εξετάσεις μικρού παιδιού», ανέφερε συγκεκριμένα.

«Ένας άνθρωπος με μειωμένη κινητικότητα, είναι βασικός υποψήφιος για να κάνει θρομβώσεις. Όλοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί ανεξαρτήτως εμβολίου. Από την εμπειρία παγκοσμίως που είναι 110 εκ. δόσεις εμβολίου και 400 περιστατικά δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου.»,υπογράμμισε ο κ. Βασιλακόπουλος.
Σημείωσε ωστόσο ότι: «Πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς η συγκεκριμένη περίπτωση» και ξεκαθάρισε ότι, «μετά από εμβόλια θα δούμε θρομβώσεις, δεν σημαίνει ότι θα φταίει το εμβόλιο για όλες τις περιπτώσεις. Για κάποιες με συχνότητα 1 στις 150.000 με 200.000 θα φταίει το εμβόλιο».

Όπως είπε δεν έχει βρεθεί κάποιος προδιαθεσικός παράγοντας ή νόσος εξετάζοντας όλα τα περιστατικά των θρομβώσεων που σχετίστηκαν με το εμβολιο.

Η κυρία Βίκυ ανέφερε ότι: «Είχα ρωτήσει και είχαν πει ότι προχωράμε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα»

«Οι γιατροί μιλούν με τα επιστημονικά δεδομένα.», απάντησε ο καθηγητής.

Ενώ για το θέμα της ηλικίας ανέφερε ότι το κάθε κράτος αποφασίζει περίπου ότι θέλει και πως «ο κόσμος πρέπει να ακούει τους ειδικούς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμός Φαρμάκων, που έχουν κρίνει τον κίνδυνο και το όφελος που είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο.»

Η κυρία Βίκυ από πλευράς της ανέφερε ότι: «Για εσάς μπορεί να είναι νούμερα, για εμάς είναι άνθρωποι.», με τον καθηγητή να μιλά με βάση τα έως τώρα ευρήματα της επιστήμης τονίζοντας ότι οι επιπλοκές είναι ελάχιστες και το όφελος πολύ μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα «ένας στους χίλους ανθρώπους παθαίνει θρόμβωση στην Ελλάδα. Αν παίρνω αντισυλληπτικά ο κίνδυνος αυξάνει 6 φορές πάνω. Πολλές γυναίκες όμως δέχονται αυτόν τον κίνδυνο. Ο κίνδυνος για τις θρομβώσεις αυξάνει με διάφορους παράγοντες», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%9d%ce%ad%ce%b1-%ce%b8%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%b2%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-45%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-%ce%98%ce%ae%ce%b2%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .