Τετάρτη, Μαΐου 12

«Ο Κ.Μητσοτάκης και οι ηγέτες της ΕΕ αποφάσισαν για εργασία μέχρι τα 74 έτη στο Πόρτο»! - Επιστροφή στον Μεσαίωνα


Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρώπης στο Πόρτο της Πορτογαλίας. 

Εκεί που οι Ευρωπαίοι φέρεται να έφτασαν σε συμφωνία για την επέκταση του εργασιακού βίου μέχρι τα 74 έτη! Επαναφέροντας ουσιαστικά την..

. «δουλεία» στην Ευρώπη και επιστρέφοντας την Ευρώπη στα χρόνια του Μεσαίωνα, όλο αυτό φυσικά με αφορμή τον κορωνοϊό, αλλά και την «ανάπτυξη» που υπόσχονται. 

Χαρακτηριστικές ήταν και οι δηλώσεις του Μητσοτάκη μετά τη σύνοδο στο Πόρτο, όπου και είχε υποστηρίξει πως «η νέα εργατική νομοθεσία δίνει δύναμη στον εργαζόμενο, δύναμη να επιλέξει ο ίδιος την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δύναμη να λέει στον εργοδότη του ότι δεν μπορεί να τον ενοχλεί εκτός ωραρίου, όταν εργάζεται με τηλεργασία. Δύναμη να λέει όχι σε οποιαδήποτε κατάχρηση της εργατικής νομοθεσίας και σε απλήρωτες υπερωρίες μέσα από την ψηφιακή κάρτα εργαζομένου», μία νέα εργατική νομοθεσία η οποία όπως όλα δείχνει καταργεί το 8ωρο!

Μάλιστα δε ο Κ.Μητσοτάκης επέμεινε πως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας δεν θα προέλθει από την κατανάλωση, αλλά από την προσέλκυση επενδύσεων, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει ελκυστικότερος επενδυτικός προορισμός, αλλά και να αξιοποιήσει τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έκανε, και ειδική μνεία στις πρόνοιες του νέου νομοσχεδίου για τα εργασιακά και δη στο «δικαίωμα» του εργαζομένου στην αποσύνδεση, αλλά και στην υγειονομική και ασφαλιστική θωράκιση των εργαζομένων στις ψηφιακές πλατφόρμες. Κατά την διάρκεια του δείπνου η συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών περιεστράφη γύρω από την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοιού, αλλά και των επί μέρους πτυχών αυτής.

Σύμφωνα όμως με τον πρώην Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν και για την επέκταση του εργασιακού βίου μέχρι τα 74 έτη! 

Διαβάστε την συνέχεια στο pronews

 teleytaiaexodos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .