Τετάρτη, Μαΐου 26

Τι είναι η βιταμίνη Κ και γιατί πρέπει να την συμπεριλάβετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Ποια τα οφέλη της για το δέρμα
Τι είναι η βιταμίνη Κ και γιατί πρέπει να την συμπεριλάβετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Οι βιταμίνες A, C και E είναι κάποιες από τους πιο συνηθισμένους τύπους βιταμινών που χρησιμοποιούνται για την περιποίηση του δέρματος. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλες βιταμίνες, όχι τόσο ευρέως γνωστές, που η τοπική τους χρήση έχει εξαιρετικά οφέλη για την επιδερμίδα σας, όπως είναι και η βιταμίνη Κ.

Η βιταμίνη Κ, λοιπόν, είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη που βρίσκεται στα τρόφιμα και συντίθεται στο παχύ έντερο. Ρυθμίζει το ασβέστιο και την πήξη του αίματος, καθώς και την υγεία των οστών. Αν και είναι ακόμη απαραίτητο να διεξαχθεί κάποια έρευνα σχετικά με τα οφέλη της για το δέρμα, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορεί να κάνει η βιταμίνη Κ για το δέρμα σας, όπως αναφέρει το koko.news.

Τα οφέλη της Βιταμίνης Κ για το δέρμα σας

  • Προωθεί την επούλωση των πληγών
  • Αυξάνει τη συστολή των πληγών και βοηθά στο σχηματισμό κολλαγόνου και αιμοφόρων αγγείων
  • Έχει ορισμένες αντιοξειδωτικές ιδιότητες
  • Βοηθά στη μείωση των κύκλων κάτω από τα μάτια
  • Τα περισσότερα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Κ χρησιμοποιούνται για να φωτίσουν την περιοχή κάτω από τα μάτια -αυτό οφείλεται στις επιδράσεις της στη διαδικασία πήξης του αίματος
  • Ωστόσο, πολλά προϊόντα που έχουν δείξει καλά αποτελέσματα συνδυάστηκαν με βιταμίνες C και E, ρετινόλη ή καφεΐνη.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Εάν δεν είστε αλλεργικοί στη βιταμίνη Κ, η χρήση της είναι ασφαλής για όλους τους τύπους δέρματος. Έτσι, εάν θέλετε να την δοκιμάσετε, δεν υπάρχει φόβος για να το κάνετε.

Πώς να την χρησιμοποιήσετε

Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε δύο φορές την ημέρα σε μια κρέμα ματιών. Για να ενισχύσετε τα αποτελέσματά της αναζητήστε μια φόρμουλα που περιλαμβάνει καφεΐνη, αρνίκα ή ρετινόλη -ουσίες που θα ενισχύσουν τη διείσδυση της βιταμίνης Κ στο δέρμα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .