Παρασκευή, Μαΐου 21

Εκκενώνεται ο οικισμός Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα

Εκκενώνεται ο οικισμός Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα

Αιφνιδιαστικά αναζωπυρώθηκε το μέτωπο της πυρκαγιάς γύρω από το Αλεποχώρι με κατεύθυνση όμως τα Μέγαρα και με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή προληπτικής εκκένωσης του οικισμού Παπαγιαννέικα που βρίσκεται πολύ κοντά στον Πευκενέα.

Παράλληλα υπάρχει κίνδυνος και για τον οικισμό Καλκάνη ο οποίος βρίσκεται αρκετά κοντά στα Παπαγιαννέικα. 

Μέχρι και πριν από 1,5 με 2 ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να περιορίσουν την πυρκαγιά σε μία ενεργή εστία και η γενικότερη εικόνα ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατούσε τα χαράματα της Παρασκευής.

Όμως η μερική ενίσχυση των ανέμων καθώς και η φορά του πύρινου μετώπου συνετέλεσαν στην επέκταση της φωτιάς προς την κατεύθυνση των Μεγάρων τα οποία ούτως ή άλλως και με δήλωση του δημάρχου της πόλης βρίσκονται συνεχώς σε κόκκινο συναγερμό.

Αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 278 πυροσβέστες με 89 οχήματα, οκτώ Καναντέρ, 10 αεροπλάνα τύπου PZL, δύο ελικόπτερα κατάσβεσης και ένα ελικόπτερο συντονισμού της επιχείρησης.

 zougla.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .