Παρασκευή, Μαΐου 21

Έβγαλε την Αστυνομία να “λιώσει” στα πρόστιμα για μάσκα τους πολίτες την ίδια ώρα που οι λαθρομετανάστες σουλατσάρουν ελεύθερα και ρημάζουν τους Έλληνες

προστιμο ελεγχοι

Ξεκίνησε το «σαφάρι» ελέγχων από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι οποίες ψάχνουν «απείθαρχους» πολίτες που δεν φορούν μάσκα για να τους επιβάλουν πρόστιμα, την ώρα που η εγκληματικότητα στη χώρα μαστίζει.
Έτσι η κυβέρνηση έστειλε τις δυνάμεις ασφαλείας τα τελευταία 24ωρα σε πλατείες, ΜΜΕ και διάφορους άλλους χώρους ώστε να ελέγχουν εάν οι πολίτες φορούν μάσκα, άλλωστε αυτό είχε

ανακοινώσει προ λίγων ημερών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος για ακόμη μία φορά έριξε τις ευθύνες στους πολίτες για τυχόν (νέα) αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας.

«Πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάρκεια της τακτικής σύσκεψης για την πορεία της πανδημίας.
«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των «ειδικών».

«Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα», είχε υποστηρίξει ο πρωθυπουργός.

Έτσι εν μέσω ζέστης οι αρχές ξεκίνησαν πάλι τους εντατικούς ελέγχους για μάσκα.
Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούν τη μη χρήση μάσκας είτε σε εξωτερικούς χώρους, είτε στα μέσα μεταφοράς – πολλές φορές λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που την φορούν αλλά όχι με τον… προσήκοντας τρόπο.

Οι αστυνομικοί ελέγχουν όσο περισσότερους προλαβαίνουν. Μέσα στα λεωφορεία, στις στάσεις, σε περαστικούς… ακόμα και επιβαίνοντες σε ΙΧ.

Στα «ραντάρ» των Αρχών βρίσκονται επίσης παραβάσεις, κατά την κυβέρνηση, επιχειρήσεων εστίασης που είτε χρησιμοποιούν εσωτερικούς χώρους, είτε δεν τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα, είτε σερβίρουν ορθίους, ουρές χωρίς μέτρα έξω από καταστήματα, «συνωστισμούς» σε πλατείες όπως στο Βαρνάβα, το Χαλάνδρι και στην Παραλιακή καθώς και η κυκλοφορία τις βραδινές ώρες που δεν επιτρέπεται.
Κύριες… παραβάσεις των μέτρων περιορισμού της ελευθερίας είναι:

• Χρήση Εσωτερικών Χώρων Εστίασης
• Μη τήρηση αποστάσεων τραπεζοκαθισμάτων

• Σερβίρισμα ορθίων

• Ουρές χωρίς αποστάσεις
• Συνωστισμοί σε πλατείες

• Κυκλοφορία 00.30-05.00

Μία «χαλάρωση» μέτρων που επί της ουσίας είναι… άνοιγμα του τουρισμού με κλειδωμένους πολίτες, καθώς πλην της κατάργησης των SMS και το άνοιγμα των περισσοτέρων καταστημάτων οι πολίτες συνεχίζουν να τηρούν αυστηρά μέτρα, ενώ συνεχίζεται και η υποχρεωτική μασκοφορία σε εξωτερικούς χώρους, αλλά φυσικά και η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.
Προς τοπικά lockdown η χώρα

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο νέων, τοπικών καταρχήν, lockdown, καθώς πολλές περιοχές ουσιαστικά είναι στο «κόκκινο» (Κέρκυρα, η Ορεστιάδα, η Σκιάθος, το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι, η Ικαρία, η Πάτμος, η Νάξος, η Καρπάθος, ο Μυλοποτάμος Ρεθύμνου, Ρόδος και Πάρος) και το πρόγραμμα εμβολιασμού κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς και δεν αποδίδει ακόμα παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς που τους διαψεύδει καθημερινά η πραγματικότητα.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση φροντίζει τα τελευταία 24ωρα να ξεκαθαρίσει πως… μάλλον δεν αναφερόμαστε σε «Ελευθερία».

Η κυβέρνηση νομίζει πως με ελέγχους στις πλατείες θα μπορέσει να αποκαταστήσει τα τραγικά λάθη που έχει κάνει, πρώτον με την άρνηση προμήθειας εμβολίων από την Ρωσία και την Κίνα με τα οποία θα είχε επιτευχθεί πιθανόν και συνολικός εμβολιασμός μέχρι τώρα και δεύτερον με την επιμονή στα σκληρά lockdown που προκάλεσαν έκρηξη στα κρούσματα και στους νεκρούς.

Όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα που το αποδεικνύει, είναι ότι αυτό που κάποτε χρησιμοποιούσαν ως εργαλείο για να αυξάνουν τεχνητά τα κρούσματα και να επιβάλλουν σκληρά lockdown, δηλαδή τις ευαίσθητες από υγειονομικής άποψης πληθυσμιακές ομάδες, όπως παράνομοι μετανάστες και οι αθίγγανοι αθίγγανοί, τώρα ειδικά η δεύτερη ομάδα «γεννά» μέχρι και μεταλλάξεις όπως παραδέχτηκαν επίσημα οι κυβερνητικοί επιδημιολόγοι.https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%88%ce%b2%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%91%cf%83%cf%84%cf%85%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%bb%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b1-%cf%80%cf%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .