Σάββατο, Μαΐου 15

Έφτασε με χειροπέδες ο Γιάννης Λαγός

Έφτασε με χειροπέδες ο Γιάννης Λαγός

Βίντεο/ Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Έφτασε στις 3:20 το μεσημέρι του Σαββάτου ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και Ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, έπειτα από εκτέλεση του αιτήματος έκδοσής του από τις βελγικές προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές. «Για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», είπε ο ίδιος την ώρα που έβγαινε από την αστυνομική κλούβα και λίγο πριν περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Παρών στη διαδικασία στο Εφετείο ήταν και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του καταδικασμένου ευρωβουλευτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μήνες φυλάκιση για τη δράση του με την Χρυσή Αυγή. Ο Λαγός αφού οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος, μεταφέρθηκε με αστυνομική κλούβα προς τις φυλακές Δομοκού και όχι προς τις φυλακές του Κορυδαλλού όπως ζήτησε μέσω των συνηγόρων του, Κώστα Πλεύρη και Γιάννη Ζωγράφο «για να διευκολύνεται στην άσκηση των καθηκόντων του στην Ευρωβουλή». 

Τον περασμένο Απρίλιο το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της άρσης ασυλίας του Γιάννη Λαγού με συντριπτική πλειοψηφία 658 υπέρ και 25 κατά. Πέντε Έλληνες αστυνομικοί βρέθηκαν στο Βέλγιο για να τον παραλάβουν και για να τον μεταφέρουν στην Αθήνα. Τον Οκτώβριο του 2020, ο ίδιος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, όταν ανακοινώθηκε η ποινή του από την πρόεδρο του δικαστηρίου, ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής δεν βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα να την ακούσει. Γνωρίζοντας πως θα φυλακιστεί, έφυγε για τις Βρυξέλλες.

 

Υπενθυμίζεται ότι παραμένει φυγόποινος ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς ο οποίος αναζητείται από την ΕΛ.ΑΣ. καθώς δεν του δόθηκε αναστολή εκτέλεσης της ποινής του.

Με χειροπέδες στα χέρια έφτασε ο Λαγός στο Εφετείο
Με χειροπέδες στα χέρια έφτασε ο Λαγός στο Εφετείο

Δείτε βίντεο κατά την άφιξη του Λαγού στο Ελ. Βενιζέλος

 

 

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά του Γ. Λαγού στο Εφετείο

 

Κατά την άφιξη του Γ. Λαγού στο Ελ. Βενιζέλος
Κατά την άφιξη του Γ. Λαγού στο Ελ. Βενιζέλος
Ο Γιάννης Λαγός μεταφέρεται από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προς το Εφετείο
Ο Γιάννης Λαγός μεταφέρεται από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος προς το Εφετείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .