Πέμπτη, Μαΐου 27

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΦΕΡΝΕΙ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Πρόβλημα του Πρωθυπουργού η Όλγα Κεφαλογιάννη…

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι η Γερμανία της Άγκελα Μέρκελ είναι το πιο φιλότουρκο κράτος της Ευρώπης! Από την εποχή της Ναζιστικής Γερμανίας αναπτύχθηκαν σχέσεις στοργής της Γερμανίας με την Τουρκία! Άλλωστε η Άγκελα Μέρκελ φρέναρε σε τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (το κύριο όργανο λήψης αποφάσεων στην ΕΕ που ασκεί νομοθετική και δημοσιονομική εξουσία σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και συντονίζει ή χαράζει τις γενικές πολιτικές των κρατών μελών) τον Οκτώβριο και Δεκέμβριο του 2020 και τον Μάρτιο του 2021 την επιβολή οικονομικών κυρώσεων κατά του ισλαμοφασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας για τις επιθετικές της ενέργειες κατά της Ελλάδος και της Κύπρου!


Για άλλη μια φορά η Γερμανία ενεργεί κατά της ασφάλειας και της ακεραιότητας της Ελλάδος…


Σήμερα αυτό το ανθελληνικό κράτος της Γερμανίας, κατάφερε να εισέλθει η Τουρκία στο σχέδιο Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ. Αυτό το σχέδιο αφορούσε μόνο τα μέλη – κράτη της ΕΕ και παρείχε στρατιωτική συνεργασία μεταξύ αυτών των κρατών – μελών!

Ωστόσο πριν ένα χρόνο η Γερμανία έβαλε μπροστά το δόλιο σχέδιό της προς όφελος της Τουρκίας, προτείνοντας και πετυχαίνοντας να γίνονται δεκτές στο πρόγραμμα της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας της ΕΕ (PESCO) και χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ!

Έτσι πετυχαίνει η Γερμανία να χρηματοδοτηθεί ο στρατός της Τουρκίας από έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό κατά της Ελλάδος και της Κύπρου, μάλιστα σε εποχές πολύ δύσκολες για την Τουρκία μετά και την κήρυξη στρατιωτικού εμπάργκο των ΗΠΑ εναντίον της!

Γι΄ αυτό η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα υπέβαλε αίτημα χρηματοδότησης (1 δις ευρώ) από το PESCO!

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ιδιαίτερα, ότι διαχειριστής του προγράμματος PESCO είναι άλλο ένα ανθελληνικό κράτος – μέλος της ΕΕ και εξόχως φιλότουρκο, η Ολλανδία!

Θα θέλαμε ειλικρινά να μάθουμε εάν η ελληνική κυβέρνηση που είναι υποταγμένη στα κελεύσματα της Γερμανίας και της Άγκελα Μέρκελ, θα θέσει βέτο στην προσεχή Σύνοδο της ΕΕ στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο;


Διπλό γερμανικό παιχνίδι στις πλάτες της Ελλάδος;


Τον Μάρτιο του 2019 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Στρασβούργο) η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών (370 ψήφους υπέρ, 109 κατά και 143 αποχές), ζήτησε από το Συμβούλιο και την Επιτροπή να αναστείλουν τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία! Όμως κατά της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση τάχθηκαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του Ποταμιού! Παρών είχε δηλώσει το ΚΚΕ και υπέρ της αναστολής είχαν ψηφίσει οι Ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς, Γιώργος Επιτήδειος, Ελευθέριος Συναδινός και Λάμπρος Φουντούλης!

Ωστόσο προ ολίγων ημερών το θέμα επανήλθε στην ΕΕ λόγω της συνεχιζόμενης επιθετικότητας της Τουρκίας κατά της Ελλάδος και της Κύπρου και της μη συμμόρφωσής της στις αποφάσεις των προηγουμένων Συνόδων Κορυφής της ΕΕ!

Σε αυτήν την ψηφοφορία 520 Ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ, 72 κατά και 97 απείχαν της ψηφοφορίας!

Όμως παρά τις προσπάθειές μου να πληροφορηθώ τι ακριβώς ψήφισαν αυτήν την φορά οι Έλληνες Ευρωβουλευτές, δεν κατέστη εφικτό! Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΚΚΕ ψήφισε λευκό και στην αναζήτησή μου από θέσεις Ευρωβουλευτών της ΝΔ, βγάζω το συμπέρασμα πως πιθανώς ψήφισαν υπέρ οι Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Μανώλης Κεφαλογιάννης! Επίσης ο Ευρωβουλευτής ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης! Λογικά υπέρ θα πρέπει να ψήφισαν και οι Εμμανουήλ Φράγκος και Αθανάσιος Κωνσταντίνου!

Θα περιμένουμε με ανυπομονησία να πληροφορηθούμε τι ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές της ΝΔ, γιατί η ακριβής πληροφόρησή μας, λέγει πως η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ουγγαρία και η Βουλγαρία προσπάθησαν να μπλοκάρουν της αναστολή της ενταξιακής προοπτικής της Τουρκίας στην ΕΕ!

Πάντως αξίζει να επισημανθεί πως η Τουρκία ενοχλήθηκε κατάκαρδα από το ψήφισμα της ΕΕ και το χαρακτήρισε ως απαράδεκτο!

Επίσης θα επισημάνω ένα σημείο της ανακοίνωσης που εξέδωσε στις 20 Μαΐου 2021, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σχετικά με το παραπάνω αναφερόμενο ψήφισμα:

«…Οι χιλιοακουσμένοι πανηγυρισμοί στα ΜΜΕ, που χαρακτηρίζουν “χαστούκι” και “κόλαφο” για την κυβέρνηση Ερντογάν μια ακόμη έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και λειτουργούν αποπροσανατολιστικά!

Γιατί η έκθεση παρά τις όποιες επικριτικές αναφορές σκοπιμότητας, που επαναλαμβάνονται για μεγάλο διάστημα κινείται στο γνωστό πλαίσιο της ΕΕ, δηλαδή της αντιμετώπισης της Τουρκίας “ως στρατηγικής σημασίας εταίρου” των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και της επιδίωξης για συνεκμετάλλευση, συνδιαχείριση υδρογονανθράκων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, πράγμα που αποθρασύνει την προκλητικότητα της τουρκικής αστικής τάξης…»!


Πιέζεται ο Πρωθυπουργός να φέρει προς κύρωση στη Βουλή τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους της Συμφωνίας των Πρεσπών…


Αυτή η ολοκληρωτική υποταγή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό άρμα της Γερμανίας, έχει πλήξει τα εκλογικά ποσοστά της ΝΔ, αφού η Άγκελα Μέρκελ πιέζει αφόρητα για την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Η οποία περνάει από τους 3 εφαρμοστικούς νόμους – πρωτόκολλα – μνημόνια και για τα οποία έχει δεσμευθεί να φέρει προς κύρωση στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η οποία κύρωση θα νομιμοποιήσει απόλυτα την “Συμφωνία των Πρεσπών”! Που όμως δεν τολμά να φέρει ακόμη, από τη στιγμή που ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσει! Αυτής της καταψηφίσεως υπέρμαχος είναι και ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής!

Έτσι ουδείς γνωρίζει αυτήν την στιγμή, πόσοι ακόμη Βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ θα συνταχθούν με τους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή!

Ωστόσο είναι γνωστό ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ πιέζει αφόρητα την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”! Από τη στιγμή που αυτή θα πραγματοποιηθεί – τουλάχιστον – από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ! Και ουδόλως ενδιαφέρει την Καγκελαρία του Βερολίνου αν θα πέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη!



Η ΝΔ εξελίσσεται σε κόμμα Κυριάκου Μητσοτάκη…



Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεξεργάζεται με το στρατηγικό του Επιτελείο (Γεραπετρίτης – Δημητριάδης) την επόμενη ημέρα της ΝΔ που θα έχει καθαρά Μητσοτακικό χρώμα! Ενδεχομένως λοιπόν οι έκτακτες εκλογές (με απλή αναλογική) να γίνουν στις αρχές του Φθινοπώρου και οι επαναληπτικές (ενισχυμένη αναλογική) μετά από ένα μήνα!

Βέβαια το πρόβλημα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι οι πρώτες εκλογές! Όχι γιατί φοβάται, μήπως χάσει από τον ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά γιατί θέλει να απαλλαγεί από τα βαρίδια βουλευτές της ΝΔ που ανήκουν στις πτέρυγες Καραμανλή και Σαμαρά και οι οποίοι ενδεχομένως θα καταψηφίσουν τους τρεις εφαρμοστικούς νόμους της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Το στήσιμο ενός καθαρά Μητσοτακικού κόμματος, φάνηκε προ ολίγων ημερών κι όταν διοχετεύτηκε από το Μαξίμου, ότι στο νομό Ηλείας θα κατέλθει ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, σημερινός αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική και υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης!

Αυτή η πολιτική κίνηση του Μαξίμου έκανε “Τούρκο” τον επί σειρά ετών (από το 2007) Βουλευτή Ηλείας Κώστα Τζαβάρα!







Τον έχοντα άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή με τον οποίο εξελέγη το 2007 για πρώτη φορά Βουλευτής και με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος το 2012 τον έκανε Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού! Επίσης, στις εσωκομματικές διαδικασίες για την προεδρεία της ΝΔ το 2009 είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά, τασσόμενος απέναντι από την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο!

Έτσι ο Κώστας Τζαβάρας πέρασε στην αντεπίθεση, σηκώνοντας το γάντι και λέγοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ, αφού δεν συμμετέχει σε κωμωδίες. Ρίχνοντας επίσης βολές κατά της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως (που “πούλησε” τον Σαμαρά), με αφορμή τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ηλεία! Όπως και κατά του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με αφορμή την συνεχή σκληρή εγκληματικότητα!

Βέβαια οι πληροφορίες μου λέγουν, πως τέτοιες πολιτικές “εκκαθαρίσεις” θα συνεχιστούν για να απομονωθούν οι πρώην Πρωθυπουργοί Καραμανλής και Σαμαράς!



Το οξύτερο πρόβλημα του Πρωθυπουργού λέγεται Όλγα Κεφαλογιάννη…







Όμως ο πονοκέφαλος του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι μόνο τα εθνικά θέματα και η υποταγή του στον γερμανικό παράγοντα! Δεν είναι μόνο τα όσα έφερε στη δημοσιότητα το “Ευρωβαρόμετρο” πριν από λίγες ημέρες! Η έρευνα σοκ για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία καταρρίπτει όλους τους μύθους των ελληνικών δημοσκοπήσεων με τα πλασματικά και υπερεκτιμημένα αποτελέσματα! Αυτή η συνταρακτική έρευνα αποσιωπήθηκε από όλα τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών – μεγαλοεργολάβων – μεγαλοεφοπλιστών! Και πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς αφού η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας τα έχει “μπουκώσει με ένα σκασμό λεφτά” προκειμένου να παραπλανούν τον κόσμο με τα “ποιοτικά” τους αποτελέσματα, όταν η κοινωνία ολόκληρη βράζει από θυμό και αγανάκτηση! Δεν είναι μόνο η “ανταρσία” στα εθνικά ζητήματα των Καραμανλή και Σαμαρά!

Έχει να αντιμετωπίσει άλλο ένα πολύ σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα! Που το “γέννησε” η στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Κέντρο και το Σημιτικό ΠΑΣΟΚ!

Αυτό το νέο σημείο αναφοράς έχει ονοματεπώνυμο! Λέγεται Όλγα Κεφαλογιάννη! Η Βουλευτής της Α΄ Αθηνών που βγήκε πρώτη στις εκλογές του 2019 συγκεντρώνοντας περί τις 45 χιλιάδες ψήφους! Με 12ετή κοινοβουλευτική παρουσία! Ούσα δυσαρεστημένη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αθέτησε την προεκλογική δέσμευσή του και δεν υπουργοποιήθηκε!

Σύμφωνα λοιπόν με τις δικές μας πληροφορίες θα διεκδικήσει στις εσωκομματικές εκλογές που σύντομα έρχονται από τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, την Προεδρεία της ΝΔ! Έχοντας και πολύ υψηλά επιχειρηματικά στηρίγματα!

Σε αυτό το πλαίσιο πιστεύω εντάσσεται και η προχθεσινή της “ανταρσία” στη Βουλή, όπου μαζί με την πρώην Υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου (της πτέρυγας Καραμανλή), διαφοροποιήθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια των παιδιών, κάνοντας σφοδρή επίθεση στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ισχυριζόμενη πως η θέση της είναι της κοινής λογικής και της επιστημονικής γνώσης!

Βέβαια στον χρόνο που διανύουμε κι άλλες φορές αντιτάχθηκε σε κυβερνητικές αποφάσεις, όπως στην περίπτωση Λιγνάδη, όπου έκανε λόγο για πολιτική ευθύνη!

Να σημειώσουμε – κάτι που έχουμε ήδη αναφέρει παλαιότερα – ότι στην συνδιεκδίκηση της Προεδρίας της ΝΔ θα βρίσκεται και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας! Ο οποίος όμως χειρίζεται πολλά και σημαντικά ζητήματα από την θέση του Υπουργείου Εξωτερικών και είναι εύκολο να καεί!

Η Όλγα Κεφαλογιάννη όμως θα παίξει το παιχνίδι της εκ του ασφαλούς!


Αντί-Τσίπρας η Αχτσιόγλου…


Να κλείσω και να σας ενημερώσω, ότι στα επόμενα χρόνια μπορεί να έχουμε διεκδίκηση της Εξουσίας από δυο γυναίκες!

Αφού, εάν χάσει ο Αλέξης Τσίπρας τις διπλές επερχόμενες εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα οδηγηθεί σε παραίτηση! Και σε αυτήν την περίπτωση – όπως μας αναφέρουν – θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα της πρώην Υπουργού του Έφης Αχτσιόγλου!

Εξ ου και είχε τοποθετηθεί στη δεύτερη εκλόγιμη σίγουρη θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας! Γιατί έπρεπε σίγουρα να εκλεγεί!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .