Δευτέρα, Μαΐου 10

Απτόητοι συνεχίζουν το έγκλημα

Χθες το απόγευμα, ο ΕΟΔΥ (που υποκαταγράφει σκόπιμα και «μαϊμουδίζει» τα επιδημιολογικά δεδομένα) ανακοίνωσε 2.700 νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα. Προχθές, ανακοίνωσε 3.421 νέα κρούσματα.

Χθες, οι διασωληνωμένοι ήταν 749, προχθές 754.

Χθες οι θάνατοι ήταν 63, προχθές 83 και αντιπροχθές 99.

Τι δείχνουν αυτά τα στοιχεία που ανακοινώνει ο παντελώς αναξιόπιστος ΕΟΔΥ; Οτι ακόμα και αν δεχτούμε ότι «επιπεδώθηκε» η επιδημιολογική καμπύλη, αυτό έχει γίνει σε πολύ υψηλό επίπεδο και πως η πραγματική αποκλιμάκωση αργεί πολύ ακόμα.

Με βάση όσα οι ίδιοι οι κυβερνητικοί λοιμωξιολόγοι και επιδημιολόγοι δήλωναν σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, θα έπρεπε να έχουμε συνέχιση των περιοριστικών μέτρων. Συνέχιση αυτού του ψευτο-λοκντάουν που εφαρμόζεται με τη μέθοδο του «ακορντεόν». Ψευτο-λοκντάουν διότι έχει περιλάβει μόνο δευτερεύουσες πηγές μετάδοσης του ιού, αφήνοντας άθικτες και ανεξέλεγκτες τις βασικές πηγές, τα μεγάλα εκκολαπτήρια και υπερμεταδότες του ιού: τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, που εκτός από το συνωστισμό στους χώρους εργασίας τους, τροφοδοτούν και το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς (δημόσια και εταιρικά).

Σύμφωνα με τη δική τους λογική (το επαναλαμβάνουμε και το τονίζουμε), λοιπόν, το «ακορντεόν» θα έπρεπε να είναι τέρμα κλειστό. Αυτό, όμως, ανοίγει κάθε μέρα και περισσότερο, παίζοντας το χαρούμενο σκοπό «φτου ξελευτερία».

Ακόμα και το Πάσχα, που υποτίθεται ότι απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις στην επαρχία, άφησαν τόσα «παράθυρα» ανοιχτά που έπηξαν χωριά και κωμοπόλεις. Το βασικότερο ήταν ότι άνοιξαν τις εκκλησιές και έγινε το πατείς με πατώ σε στους επιτάφιους και τα χριστοσανέστη. Μην τα χαλάσουν με το δεσποταριάτο που τόσο βοηθάει προεκλογικά (και όχι μόνο).

Κάθε μέρα έχουμε ανακοινώσεις για το τι «ανοίγει». Ανοιξε η εστίαση (που περισσότερο είναι διασκέδαση και λιγότερο εστίαση), ανοίγουν γυμνάσια και δημοτικά, μια βδομάδα μετά ανοίγουν και νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανοίγουν εν μέρει τα φροντιστήρια, ανοίγουν οι παραλίες (οσονούπω και τα μπιτσόμπαρα), αυξήθηκε ο αριθμός επιτρεπόμενων πελατών στα μεγάλα μαγαζιά λιανικής, ανοίγει το ένα, ανοίγει το άλλο και γενικώς έχουμε μια γενική ευωχία ανοίγματος, την οποία διατυμπανίζει με τις τσιρίδες του ο ακροδεξιός τηλεπλασιέ-υπουργός, που παίζει το ρόλο του Βοναπάρτη της κανονικότητας, ο οποίος κατακτά τα κάστρα το ένα μετά το άλλο (διότι -εκτός των άλλων- είναι και άνθρωπος της αγοράς και ξέρει).

Και στις 15 Μάη, σε μια βδομάδα από σήμερα, θα έχουμε και το grand opening. Ανοίγει ο τουρισμός, βεβαίως, βεβαίως. Εντάξει, δε θα συρρεύσουν μεμιάς οι τουρίστες, αλλά οι μεγάλοι tour operator, που «τα λένε» συνεχώς με την κυβέρνηση, χωρίς να το διατυμπανίζουν, πρέπει να έχουν «εφόδια» για να «πουλήσουν Ελλάδα».

Αυτοί «πούλησαν Ελλάδα» και πέρυσι. Οσο μπόρεσαν, φυσικά. Για να πετύχουν καλύτερα αποτελέσματα – μεγαλύτερα κέρδη φέτος, θα πρέπει να έχουν μπροστά τους τη ζωγραφιά μιας «ασφαλούς χώρας». Η ζωγραφιά θα είναι ψεύτικη, φυσικά, αλλά έτσι κι αλλιώς ο καπιταλισμός πουλάει μπόλικη ψευτιά. Ο καπιταλισμός -όπως αποκάλυψε ο Μαρξ- δεν ενδιαφέρεται για τις αξίες χρήσης. Ενδιαφέρεται για τις ανταλλακτικές αξίες που αποδίδουν κέρδος. Και μάλιστα το μέγιστο ποσοστό του κέρδους.

Πέρυσι, ο τουρισμός προετοίμασε το καταστροφικό δεύτερο κύμα της πανδημίας, που το πλήρωσε με χιλιάδες νεκρούς ο ελληνικός λαός. Εκκινώντας από σχεδόν μηδενική βάση, καθώς η αρχική διασπορά του κοροναϊού στη χώρα μας ήταν πολύ χαμηλή και έτσι το πρώτο ψευτο-λοκντάουν κατάφερε να την περιορίσει σημαντικά. Η ολιγόμηνη τουριστική σεζόν ήταν αρκετή για να κάνει τη διασπορά τεράστια και ανεξέλεγκτη.

Φέτος, ετοιμάζονται ν’ ανοίξουν τα σύνορα στον τουρισμό από πάρα πολύ ψηλή βάση. Με τεράστια διασπορά του ιού σε όλη τη χώρα και εντελώς ανεξέλεγκτη, καθώς τα λεγόμενα ορφανά κρούσματα είναι σημαντικά περισσότερα από τα γνωστά κρούσματα (μιλάμε για σχέση ορφανών προς γνωστά κρούσματα 5:1 έως 6:1)!

Ο μόνος παράγοντας που θα μπορούσε να ανασχέσει τη διασπορά είναι ο μαζικός εμβολιασμός σε επίπεδο «ανοσίας της αγέλης». Δηλαδή 70%. Στόχος ανέφικτος, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι το δίμηνο Μάη-Ιούνη θα πραγματοποιηθούν όλοι οι εμβολιασμοί που ανακοινώνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Γιατί το πρώτο τετράμηνο του χρόνου τα εμβόλια που έγιναν ήταν ελάχιστα. Το πολύ να ξεπέρασαν λίγο τα 600.000 «τσιμπήματα»! Κι ας ανακοινώνει η κυβέρνηση… εκατομμύρια εμβολιασμούς και εμβολιασμένους.

Ολα είναι ένα ψέμα για να δικαιολογήσουν το νέο έγκλημα του τουρισμού. Γαία πυρί μιχθήτω είναι το σύνθημά τους. Ακόμα και το τέστινγκ, που έως τώρα γινόταν σε πολύ μικρή κλίμακα και από τον Σεπτέμβρη γινόταν κυρίως με τα αναξιόπιστα rapid test, πλέον έχει «ανατεθεί» στο αίσχος των self test, ό,τι πιο αναξιόπιστο έχει παραχθεί μέχρι σήμερα.

Σε μια αφίσα της Κόντρας, που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, συγκεντρώσαμε με συνοπτικό τρόπο όλη τη διαχείριση της πανδημίας του κοροναϊού από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξαιτίας της οποίας ο λαός μας έχει ήδη πληρώσει βαρύτατο τίμημα. Το τίμημα γίνεται κάθε μέρα πιο βαρύ με νέες εκατόμβες νεκρών.

Αν θέλουμε να μπει ένα φράγμα σ’ αυτή τη διπλά εγκληματική πολιτική, θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

 

Αν θέλουμε να μπει ένα φράγμα σ’ αυτή τη διπλά εγκληματική πολιτική, θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.
Αν θέλουμε να μπει ένα φράγμα σ’ αυτή τη διπλά εγκληματική πολιτική, θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια. Αλλος δρόμος δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .