Τετάρτη, Μαΐου 26

Εμβόλιο κορονοϊού: Οι υγειονομικές Αρχές ερευνούν τις θρομβώσεις - Τα περιστατικά που εντοπίστηκαν

Κορονοϊός ΜΕΘ 

Οι υγειονομικές Αρχές της χώρας εξετάζουν 5 περιστατικά θρομβώσεων που σημειώθηκαν μετά από εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Σύμφωνα με το OPEN, τα τέσσερα από τα περιστατικά που διερευνώνται αφορούν σε άτομα που εμβολιάστηκαν με Astrazeneca και το ένα άτομο που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson.

Τα τρία περιστατικά με Astrazeneca είναι στην Κρήτη, όπου μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 40.000 εμβολιασμοί με το συγκεκριμένο εμβόλιο. Σημειώνεται πως ένα περιστατικό θρόμβωσης έχει καταγραφεί στη Θήβα και αφορά γυναίκα που εμβολιάστηκε με Johnson & Johnson.

Μυτιλήνη: Επείγουσα αεροδιακομιδή 36χρονης με θρόμβωση

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο μεταφέρθηκε εσπευσμένα μια γυναίκα 36 ετών από τη Μυτιλήνη μετά από προβλήματα υγείας που παρουσίασε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, η 36χρονη νοσηλευόταν από τις 22 Μαΐου στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης και εισήχθη 10 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca.

Η γυναίκα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει συμπτώματα θρομβώσεων και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ιπποκράτειο για περαιτέρω διερεύνηση.

Το περιστατικό έχει καταγραφεί στην κίτρινη κάρτα του ΕΟΦ.

Κρήτη: Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της 44χρονης - Σημάδια βελτίωσης για 47χρονη

Σταθερά κρίσιμη είναι η κατάσταση της 44χρονης που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Εντατική του ΠΑΓΝΗ, η οποία εμφάνισε θρομβώσεις, λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως δήλωσε στο Newsbomb.gr ο διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Επτά μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Στη συνέχεια ωστόσο επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου νοσηλεύεται. Η 44χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστει ένα εξαιρετικά σπάνιο σύνδρομο θρομβοπενίας μετά από τον εμβολιασμό, το οποίο παρουσιάζεται σε ένα άτομο στις 200.000 πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά στην 47χρονη που νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ με θρόμβωση στην καρωτίδα, 9 ημέρες μετά τον εμβολιασμό της, ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης ανέφερε στο Newsbomb.gr πως η υγεία της εμφανίζει σημάδια βελτίωσης. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 20 Μαΐου συνεδρίασε εκτάκτως η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ με αντικείμενο τα 3 περιστατικά θρομβώσεων σε πολίτες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca για κορονοϊό στην Κρήτη.

Οι επιστήμονες της επιτροπής κατέληξαν σε προσωρινό πόρισμα για πιθανή συσχέτιση του εμβολίου με τα περιστατικά θρομβώσεων όσον αφορά στην περίπτωση του 35χρονου αλλά και της 44χρονης γυναίκας που συνεχίζει να νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ. Επίσης συνεχίζεται ο κλινικός έλεγχος στην περίπτωση της 47χρονης και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Θήβα: 48χρονη με θρόμβωση μετά από εμβόλιο με Johnson & Johnson

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των υγειονομικών βρίσκεται και η περίπτωση 48χρονης γυναίκας από την Θήβα που έπαθε θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του tvstar.gr, η γυναίκα δείχνει να έχει θετικές εξελίξεις στην υγεία της, αφού ξύπνησε και ζήτησε να συνομιλήσει με την αδερφή της.

Newsbomb.gr.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .