Οι εφαρμοστικοί νόμοι της Συμφωνίας των Πρεσπών διαλύουν τη ΝΔ.

freepen.gr
Οι ηχηροί κλυδωνισμοί πλέον στη ΝΔ μόλις ξεκίνησαν! Για φανταστείτε τι ακριβώς θα γίνει όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαιτήσει από το εκλογικό Σώμα την “πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας Πρεσπών, όπως άλλωστε έχει συμφωνήσει με τον Ζόραν Ζάεφ.

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Δηλαδή να ψηφίσει η Κ.Ο. της ΝΔ τους 3 εφαρμοστικούς νόμους – πρωτόκολλα – μνημόνια.  Νομιμοποιώντας έτσι απόλυτα την “Συμφωνία των Πρεσπών”.

Τους οποίους εφαρμοστικούς νόμους ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει διακηρύξει σε όλους τους τόνους ότι θα καταψηφίσει.

Αυτής της καταψηφίσεως υπέρμαχος είναι και ο άλλος πρώην Πρωθυπουργός, ο Κώστας Καραμανλής!

Έτσι ουδείς γνωρίζει αυτήν την στιγμή, πόσοι ακόμη Βουλευτές της Κ.Ο. της ΝΔ θα συνταχθούν με τους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Ωστόσο είναι γνωστό ότι η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ πιέζει αφόρητα την ελληνική κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό ώστε να προχωρήσει άμεσα στην νομιμοποίηση της “Συμφωνίας των Πρεσπών”! Από τη στιγμή που αυτή θα πραγματοποιηθεί – τουλάχιστον – από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ! Και ουδόλως ενδιαφέρει την Καγκελαρία του Βερολίνου αν θα πέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άλλωστε – το έχω γράψει πολλές φορές – πως ενδεχομένως η επόμενη ημέρα να φέρει συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να περάσουν από τη Βουλή και η αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου μας, αλλά και να γίνει η ελληνική προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τις Ελληνό-τουρκικές διαφορές.

Ζητήματα που επιθυμεί η Άγκελα Μέρκελ να έχει κλείσει μέχρι τον Σεπτέμβριο που διεξάγονται οι γερμανικές εκλογές και η οποία έχει ήδη δηλώσει πώς δεν θα συμμετάσχει αφού αποχωρεί από την πολιτική.
Freepen.gr