Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτο: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το ανέκδοτο είναι γνωστό.

Ο λαγός περιδιαβαίνει τη ζούγκλα κομπάζοντας σε οποιονδήποτε συναντά ότι έχει καταστεί ο επιβήτωρ του λέοντος. Κάποια στιγμή οι διαδόσεις φτάνουν στ' αυτιά του βασιλέως. Και όταν ένα πρωί πέφτει πάνω του, τον αρπάζει με μόνο ένα του νύχι και φέρνοντάς τον μπροστά στο ανοιχτό του στόμα τον ρωτά :
"Δε μου λες λαγέ, εσύ διαδίδεις ότι με ...απαυτώνεις;"
Και ο λαγός : "Τι είν' αυτά που λες βασιλιά μου;...
Να, εκεί με τα παιδιά, πίνοντας κάνα καφέ, λέμε και καμιά μ...κια για να περνά η ώρα!".



Για έναν αντιπολιτευόμενο εκ δεξιών τον πολιτισμικό μαρξιστή κ. Μητσοτάκη, επιδεικνύω σχετική κατανόηση.

Αναγνωρίζω μεν ως δυσμενή την συγκυρία της διακυβερνήσεως του, χωρίς να τον λυπούμαι κιόλας όπως κάτι αφελείς, καθώς υφίσταται τα δεινά που σώρευσε η φαυλότητα της περιόδου από το 1974 κι εντεύθεν, από την επικράτηση μεταπολιτευτικά των διαλυτικών κομμουνιστικών ιδεών και την πολιτική ηγεμονία του εαμοανδρεϊσμού έκτοτε, αναμεμειγμένη με τον ιδιοτελή όσο και φοβικό καιροσκοπισμό της υποτιθέμενης αστικής πολιτικής εκπροσωπήσεως, η οποία υπετάγη στην πληβειοκρατία.

Συνοπτικώς, στα χέρια του Κυριάκου εκρήγνυνται οι βόμβες που δημιούργησε η πολιτική τάξη της οποίας επίλεκτο μέλος υπήρξε ο πατέρας του και αποτελεί ο ίδιος. Γιατί δεν απέχουμε από την αλήθεια εάν τον νοήσουμε ως έναν κοινοβουλευτικό Νικόλαο Γλύξμπουργκ, ο οποίος ανεδείχθη πρωθυπουργός κυρίως λόγω του κληρονομικού δικαιώματος-προνομίου να ανήκει στην τάξη-κάστα αυτή.

Πέραν της κατανοήσεως, επικροτώ επίσης ορισμένες πολιτικές του εθνικής εμβελείας.
Όπως η -διστακτική- αναμόρφωση της εθνικής παιδείας, με στόχο την ενίσχυση της αριστείας και τον περιορισμό του προνομίου της -διανοητικής- πλέμπας να κατακτά άνευ προσόντων πανεπιστημιακό τίτλο και κοινωνική ανέλιξη.
Όπως η αναμόρφωση του αθλίου νομοθετικού πλαισίου που καθιέρωσε ο Ν. 1329/1983, ο οποίος διέλυσε την ελληνική οικογένεια, εγκαθίδρυσε μητριαρχική δικτατορία και δημιούργησε πατέρες χωρίς τέκνα και τέκνα χωρίς πατέρες.
Όπως η στήριξη της Οικονομίας, εργοδοτών και εργαζομένων, στην εποχή του κορωνοϊού με προγράμματα ενίσχυσης.

Όταν όμως φτάνουμε στα φλέγοντα εθνικά θέματα, η σημερινή κατάσταση των οποίων αποτελεί επίσης δημιούργημα των μεταπολιτευτικών επιλογών, η, όποια, πολιτική λάμψη του αξιοτίμου πρωθυπουργού μας εξαφανίζεται.

Αναγνωρίζοντας και πάλι ότι πέρυσι αντιμετώπισε αποτελεσματικώς, παρότι όχι τόσο όσο προεβλήθη, την τουρκική απόπειρα λαθροεισβολής στον Έβρο, και ότι κατόπιν προώθησε ταχέως την ολοκλήρωση του φράχτη, στα λοιπά, παρά τις επιμέρους πολυδιαφημιζόμενες κινήσεις, η θέση της χώρας παραμένει έωλη.

Η εμβάθυνση της συμμαχίας με το Ισραήλ έρχεται σε μιαν ιστορική στιγμή όπου το εβραϊκό κράτος αντιμετωπίζει υπαρξιακή αμφισβήτηση εσωτερικά όσο και παγκοσμίως, με απρόβλεπτες συνέπειες. Χαρακτηριστική η εκτίμηση του Pat Buchanan : "Ο Μπίμπι κερδίζει την μάχη, η Χαμάς τον πόλεμο".

Οι συμμαχίες με τα Εμιράτα υπόκεινται στην γενική διάθεση του αραβικού κόσμου, η οποία παρά τις "Συμφωνίες του Αβραάμ" επηρεάζεται από τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Ακόμα και αναγνωρίζοντας την ανάγκη συμβιβασμών, η οριοθέτηση με την Ιταλία πάσχει, και δημιουργεί αρνητικό προηγούμενο για επέκταση στο Αιγαίο.

Αντί να γίνει οριοθέτηση με την Κύπρο που θα ενοποιήσει-θωρακίσει τον ζωτικό χώρο του εναπομένοντος Ελληνισμού, έγινε με την Αίγυπτο, με πολλές παραχωρήσεις και άλλες τόσες αβεβαιότητες, γιατί όσο υπάρχει ο Σίσι, καλώς, αλλά ουδείς εγγυάται ότι αύριο δεν θα βρεθούν πάλι στην εξουσία οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.

Στο Μακεδονικό, ο Κυριάκος έχει με προθυμία γίνει κλωτσοσκούφι του Ζάεφ και κολαούζος του μπολσεβίκου. (Παρένθεση : για τους τυφλούς ανοήτους, το απύθμενο μίσος των σκοπιανών για μας αποτυπώθηκε στην Eurovision)

Για τους αδερφούς μας στην Βόρειο Ήπειρο, ούτε λόγος...

Οι Αμερικανοί θριαμβολογούν σε αναλύσεις των think tank τους, ότι σε συντομότατο διάστημα απέκτησαν δίκτυο βάσεων στην Ελλάδα, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Στεφανοβίκειο, επέκταση Σούδας, μέχρι και την Σαμοθράκη, το οποίο θα τους είναι πολύτιμο στην γεωπολιτική ανάσχεση Κίνας και Ρωσσίας.

Ανταλλάγματα για την πατρίδα μας;

"Μηδέν εις το πηλίκιον", που είπε ο ανελλήνιστος Αμερικανός, τέως πρωθυπουργός μας. Όχι μόνο δεν λάβαμε, αλλά υφιστάμεθα και ασφυκτική αμερικανική πίεση να αγοράσουμε τα παμπάλαια αντιτορπιλλικά που θέλουν να ξεφορτωθούν, εμποδίζοντάς μας να αποκτήσουμε στρατηγικό πλεονέκτημα με τις γαλλικές φρεγάτες.

Στο Κυπριακό, το οποίο αντιμετωπίζεται σαν και η Κύπρος να είναι τρίτη χώρα, απλώς αυτοκτονούμε εθνικώς, μεταφέρω αυτολεξεί την διατύπωση του εκλεκτού καθηγητή Ιωαν. Μάζη, συρόμενοι σε ατελέσφορες πενταμερείς, για να μην μας πούνε "αδιάλλακτους", απεμπολώντας την ιδιότητά μας ως εγγυήτρια δύναμις.

Στα υπαρξιακά ελληνοτουρκικά...
Μετά από πολύμηνο κουρέλιασμα της εθνικής μας κυριαρχίας από το Ορουτς Ρεϊς.
Μετά από δυο κουβεντούλες -και γλοιώδες κατ' εμέ ύφος- του κ. Δένδια για τα αυτονόητα, οι οποίες μάλιστα εορτάσθηκαν με καθεστωτικές κωδωνοκρουσίες, αντί να έχει εξαπολύσει ποταμό ιστορικών καταλογισμών.
Μετά την μόνιμη φοβική αφωνία για την Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.
Μετά το θρασύ πάρτυ του Τούρκου υπουργού στην Θράκη, την οποία έχουμε εγκαταλείψει στις ορέξεις τους, στην θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Ηλιάκη καλούμε τον Τσαβούσογλου στην Αθήνα, ο οποίος μας μειώνει απαντώντας μόλις τέσσερις μέρες πριν έρθει, για να συζητήσουμε τί;
Μήπως τις χιλιάδες ατιμώρητες, συνεχιζόμενες παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, όταν για μια παραβίαση του δικού τους οι Τούρκοι κατέρριψαν ρωσικό μαχητικό;

Πίσω από την συμπεριφορά του Κυριάκου στα εθνικά υπάρχει μόνον ένα πράγμα : Φόβος.

Φόβος όλης της πολιτικής τάξεως για μικρή ή μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία, η οποία θα απονομιμοποιήσει τους πολιτικούς και θα αποκαλύψει την μεταπολιτευτική απάτη τους : την εγκατάλειψη της εθνικής αμύνης με απονεύρωση των ενόπλων δυνάμεων για να μην ξαναγίνει δικτατορία, η οποία αναπληρώθηκε με την φρούδα υπόσχεση στον ελληνικό λαό ότι από την τουρκική επιθετικότητα θα μας φυλάξει η συμμετοχή στην ΕΟΚ-ΕΕ.

Γι' αυτό ακριβώς η περιλάλητη κούρσα εξοπλισμών που ορθά μεν εκκίνησε ο Κυριάκος, εκτός από τις παραγγελίες ουδέν παράγει αποτέλεσμα. Οι γεωπολιτικοί αναλυτές το λένε "αναξιοπιστία απειλής". Στο χωριό μου το λένε "δεν μας βαστάει".

Κοινώς, κανένας δεν πιστεύει ότι θα χτυπήσουμε, ότι θα χρησιμοποιήσουμε τα όπλα που διαθέτουμε ή θα παραλάβουμε. Γι' αυτό δεν μας υπολογίζουν, γι' αυτό απαιτούν μόνον από μας υποχωρήσεις, γι' αυτό η Τουρκία θεωρεί δεδομένη την "Φινλανδοποίηση" κατ' αρχήν, την κηδεμονία αμέσως μετά και τέλος την αντιστροφή του 1821.

Κι ενώ, για να θυμηθούμε τον Ράϊνερ Βέρνερ Φασμπίντερ, "ο φόβος τρώει τα σωθικά" του ελληνικού πολιτικού συστήματος, έχοντας παραλύσει κάθε πρόθεση ουσιαστικής αντιμετωπίσεως των γύρωθεν εχθρών αναλόγως των εθνικών συμφερόντων και των ιστορικών μας δικαίων, προκύπτει η υπόθεση του συλληφθέντος στην Λευκορωσία.

Η οποία δεν αποτελεί παρά ένα επεισόδιο στην γεωπολιτική σύγκρουση Δύσης - Ανατολής, που από την πλευρά της Δύσης στοχεύει στο να αφαιρέσει από την Ρωσία το τελευταίο "μαξιλάρι ασφαλείας", που διατηρεί στηρίζοντας ένα απολυταρχικό καθεστώς, για τυχόν επίθεση από την ανοιχτή "Μεγάλη Βόρεια Πεδιάδα" η οποία ξεκινά από τα Πυρηναία, φόβος που ιστορικά κυριαρχεί στην ρωσική ψυχή και πολιτική από τις εισβολές του Ναπολέοντος και του Χίτλερ.

Και βλέπουμε αίφνης έναν Κυριάκο λέοντα.

Να δηλώνει : "... συνιστά απαράδεκτη επιθετική ενέργεια που δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ...πρέπει να υπάρξουν συνέπειες, καθώς ως μια Ένωση αρχών δεν μπορούμε να δεχτούμε οτιδήποτε άλλο. Αρκετά".

Εκείνο το στιβαρό "Αρκετά!", υπό το θεσμικό βάρος του αξιώματος, αρχικά με συνεπήρε.

Προς στιγμήν είπα μήπως μιλούσε για την ματωμένη κατοχή της Κύπρου μας ή απευθυνόταν στον Ζάεφ ή στον Ράμα.

Αλλοίμονο, το μοναδικό αυτό "Αρκετά!" δεν ήταν παρά ο φερετζές επιδείξεως εθνικής πυγμής στις μακρινές σλαβικές κερκίδες, καθώς αυτή απουσιάζει στον ζέοντα αγωνιστικό χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Καταπώς κάτι μουστάκια θηλυπρεπών μοστράρονται ως επιδείξεις ανδρισμού.

Με δεδομένο ότι
- η εκλογική ήττα του μπολσεβίκου οφείλεται κυρίως στην εθνική ταπείνωση από την προδοσία της Μακεδονίας μας
- η επακούμβηση της φρεγάτας μας προκάλεσε σε όλους τους Έλληνες, πλην "Λακεδαιμονίων" μαρξιστών, την μοναδική στιγμή εθνικής υπερηφανείας απέναντι στον Τούρκο μετά από 47 χρόνια συνεχών υποχωρήσεων,
ιδού οι δηλώσεις που ο ελληνικός λαός θα ήθελε να ακούσει από τον πρωθυπουργό του, με ακροτελεύτια απειλητική προειδοποίηση εκείνο το "Αρκετά!".

"Η Τουρκία έχει διαπράξει γενοκτονία εις βάρος του Μικρασιατικού, Χριστιανικού Ελληνισμού (το δήλωσε αντί για εμάς τους δειλούς ο υιός Νετανιάχου), έχει εισβάλει στην Κύπρο και κατέχει βιαίως επί 47 χρόνια το Βόρειο τμήμα της, το οποίο σύμφωνα με καταγγελίες έχει μετατρέψει στο μεγαλύτερο κέντρο διακινήσεως ναρκωτικών για όλον τον Δυτικό Κόσμο, και αμφισβητεί συνεχώς τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα. Η κατάσταση δεν γίνεται άλλο πια ανεκτή. Αρκετά!"

"Το κρατικό μόρφωμα της καταχρηστικώς αποκληθείσας "Βόρειας Μακεδονίας" καταπατά προκλητικά και συνεχώς ακόμα και αυτήν την επονείδιστη για τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα λεγόμενη "Συμφωνία των Πρεσπών". Με εντολή μου στους νομικούς μας και στους διεθνολόγους μας διερευνάται το πλαίσιο για την ακύρωση της συμφωνίας αυτής, ενώ έχω καλέσει σε συνεργασία σχετικώς την Βουλγαρική κυβέρνηση, η οποία ιστορικά ευλόγως αμφισβητεί τον αυθαίρετο εθνολογικό αυτοπροσδιορισμό και το βουλγαροσλαβικό γλωσσικό ιδίωμα ως δήθεν "Μακεδονικής" προελεύσεως. Η Μακεδονία είναι μια και Ελληνική. Αρκετά!"

"Η Ελλάδα έχει από το 1990 φιλοξενήσει και θρέψει εκατομμύρια Αλβανούς, όντας μέσω των εμβασμάτων και της εξαγωγής συναλλάγματος η κύρια πηγή εισοδήματος για την γείτονα χώρα. Αντιθέτως, η Αλβανία, επιβουλεύεται ελληνικά εδάφη με πρόσχημα μερικές χιλιάδες εγκληματίες "Τσάμηδες "συνεργάτες των ναζιστών, μας εξάγει ναρκωτικά και εγκληματικότητα η οποία έχει υποβαθμίσει βιαίως το επίπεδο ζωής των Ελλήνων πολιτών, και επιδίδεται απροκάλυπτα σε μεθοδευμένη εθνοκάθαρση της Ελληνικής Μειονότητος στην Βόρειο Ήπειρο, η οποία απετέλεσε ιστορικά ελληνικό έδαφος. Επανερχόμεθα στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, καλώντας την αλβανική κυβέρνηση να παύσει πάραυτα κάθε ενέργεια κατά του ελληνικής καταγωγής πληθυσμού, άλλως θα επέμβουμε με κάθε πρόσφορο μέσο, μέχρι να δρομολογηθεί η αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Αρκετά!" .

Έτσι σοφοί που έχετε γίνει με τόση γνώση, γνωρίζετε ότι τέτοιες δηλώσεις δεν θα ακούσετε από το στόμα του Κυριάκου. Αντιλαμβάνεστε όμως γιατί προέταξα το ανέκδοτο..antinews.gr