Παρασκευή, Μαΐου 14

Τι κρύβει ο κορωνοϊός;

Γράφει ο Γιώργος Α. Λεονταρίτης

Εάν ο κόσμος δεν καταλάβει τι κρύβεται πίσω από το φρικιαστικό φαινόμενο του κορωνοϊού, δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγεί από αυτήν την κατάρα. Το τονίσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, αλλά υπάρχουν και άλλες πτυχές που πρέπει να γίνουν κατανοητές. Δυσκολεύονται οι πολίτες να πιστέψουν ότι πίσω από το «ιατρικό» σκηνικό

υπάρχουν πολιτικοί στόχοι που κατευθύνονται από το «στρατηγείο» του άκρατου καπιταλισμού.

Και οι μάζες μένουν ανίσχυρες μέσα στο σκοτάδι, επειδή για πρώτη φορά στην παγκόσμια Ιστορία δεν υπάρχει Αριστερά να κατευθύνει και να διαφωτίσει «της Γης τους κολασμένους». Κι ακόμη, ενώ η τεχνολογία έχει πάρει απίθανες (και συχνά επικίνδυνες) διαστάσεις, παρατηρείται πλήρης παραπληροφόρηση, έλλειψη ενημέρωσης και άσκηση γκαιμπελικής προπαγάνδας, χωρίς δυνατότητα για αντίλογο. Το ξανάπαμε ότι αυτή η πρωτόγνωρη πανδημία, στην πραγματικότητα είναι η έφοδος του άκρατου καπιταλισμού, στην πιο απαίσια μορφή της, χωρίς να συναντά αντίσταση. Ας πάμε λίγο πίσω στην Ιστορία, για να γίνουμε κατανοητοί.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ Αμερικανός δραματουργός Ευγένιος Ο’ Νηλ, σε μια συνέντευξή του το 1956, είχε πει: «Ο πόλεμος μ’ έκανε να καταλάβω πως στήριζα την πίστη μου στις παλιές αξίες, κι αυτές έχουν χαθεί. Είναι πολύ θλιβερό, αλλά σήμερα δεν υπάρχουν αξίες για να στηρίξουν τη ζωή…». Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα. Βιώνουμε έναν πρωτόγνωρο πόλεμο, και εμείς οι παλαιότεροι, στηρίζουμε την πίστη μας σε παλιές αξίες της Αριστεράς, που έχουν πια χαθεί. Αυτές, που θα μπορούσαν να μας κρατήσουν στη ζωή, δεν υφίστανται. Ο καπιταλισμός επεκράτησε ανελέητος. Ζούσαν όλοι σε μια αυταπάτη επί αιώνες, πιστεύοντας ότι όπου να ’ναι πλησιάζει η «δύση του καπιταλισμού»! Συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Για να αντιληφθούμε το τι μας συμβαίνει σήμερα, πρέπει να εντοπίσουμε την αφετηρία της πρόσφατης επέλασης του καπιταλισμού. Μετά τη μεθοδευμένη ανατροπή του Ανατολικού κόσμου, ήλθε η γερμανοευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κατήργησε τα εθνικά νομίσματα. Έτσι, όλες οι χώρες με το ευρώ, υπετάγησαν στους διεθνείς τραπεζίτες, που με τα διάφορα «κέντρα», «λέσχες» κ.λπ. εφήρμοσαν την ανατροπή της παγκόσμιας οικονομίας, και τη φτωχοποίηση των λαών. Από το 2001, όταν κατάλαβαν οι λαϊκές δυνάμεις τι σημαίνει «ευρώ», άρχισαν να αντιδρούν. Οι τραπεζίτες του καπιταλισμού έβλεπαν μπροστά τους την απειλή μιας πανευρωπαϊκής λαϊκής εξέγερσης κατά του ευρώ. Οι ελεγχόμενες από τις Βρυξέλλες πολιτικές δυνάμεις των κρατών, δήλωσαν αδυναμία να ελέγξουν την κατάσταση, εάν έπαιρνε διαστάσεις. Πρώτη εξέφρασε φόβους για αποτυχία της χειραγώγησης των πολιτών η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νικόλ Φοντέν. Η φλόγα της εξέγερσης ξεκίνησε από τη Σουηδία, όταν 25.000 διαδηλωτές κατά του ευρώ, συγκρούστηκαν στους δρόμους με την αστυνομία. Ήταν η «εξέγερση του Γκέτεμποργκ». Θλιβερός ήταν ο απολογισμός: 540 συλλήψεις, δεκάδες προσαγωγές, καταστροφές, φωτιές και απελάσεις ξένων. Ακολούθησαν αιματηρές συμπλοκές για την ίδια αιτία και σε άλλες χώρες. Η μαφία των Βρυξελλών έβλεπε ένα ογκούμενο κύμα λαϊκής δυσαρέσκειας. Η Φοντέν είπε τότε στους δυνάστες της γερμανοευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα ακολουθήσουν πολλές εξεγέρσεις, που θα κλόνιζαν τη δικτατορία της παγκοσμιοποίησης. Έπρεπε, επομένως, να βρουν ένα «γενικό μέτρο» με το οποίο να αδρανοποιήσουν και να εξουθενώσουν τους λαούς. Κι αυτό το «μέτρο» ήταν ο κορωνοϊός… Ο covid δεν προέκυψε τυχαία. Είναι κατασκεύασμα διεστραμμένων εγκεφάλων και εκτοξεύθηκε από κάποιο «εργαστήριο του θανάτου». Κάνουν λόγο πολλοί για την πόλη Χουάν της Κίνας. Οι πρωθυπουργοί και πλείστοι πολιτικοί ευρωλάγνοι, τα γνωρίζουν αυτά, αλλά δεν μιλάνε.

Μας θέλουν αιωνίως σκλάβους, και επανέφεραν τον Εργασιακό Μεσαίωνα. Αντιλαϊκοί, αντιδημοκρατικοί, καταπιεστικοί νόμοι και διατάξεις, με τον κορωνοϊό επιβάλλονται σαν «ιστορική» στιγμή, για να αντιμετωπίσουν μια «έκτακτη ανάγκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και λοιμωξιολόγοι ούτε καν τόλμησαν να θέσουν το ερώτημα: Ποιοι εγκληματούν χωρίς τιμωρία; Χωρίς τη σιωπή τους, οι αντιδράσεις θα ήταν διαφορετικές. Όσοι έχουν θητεύσει στον Μαρξισμό, γνωρίζουν ότι τίποτε δεν γίνεται χωρίς τη γνώση κρατικών μηχανισμών. Η «στρατηγική» της χειραγώγησης των πολιτών, και η διαμόρφωση των συνειδήσεων, όπως εφαρμόζεται από τον καπιταλισμό, αποκαλύπτεται μέσα από τις σελίδες του Μαρξισμού. Η αναδιοργάνωση της γνήσιας Αριστεράς, παγκοσμίως, είναι απαραίτητη για να αντισταθούν οι λαοί στη βαρβαρότητα της παγκοσμιοποίησης. Μια νέα «Διεθνής» χρειάζεται για να αναστηθούν οι σωστές αριστερές δυνάμεις, προκειμένου να εμποδίσουν την παραμόρφωση των ανθρώπων σε ζόμπι. Και να σπάσουν τον φόβο. Ο κορυφαίος Βρετανός σοσιαλιστής Εργατικός ηγέτης, ο Ανιούριν Μπέβαν, τόνιζε: «Το να είσαι Αριστερός σημαίνει ότι αγωνίζεσαι για την πρόοδο.» Τα κέντρα των Βρυξελλών, θέλουν να σβήσουν για πάντα αυτές τις ιδέες, και σκορπούν τον φόβο με την πανδημία, ώστε να μην έχουν διάθεση οι άνθρωποι για τέτοια ιδανικά. Ο Μπέβαν το είχε επισημάνει στον καιρό του: «Ο φόβος είναι κακός σύμβουλος. Σύντροφός του είναι το μίσος και το μίσος γεννάει την ωμότητα και θρέφει την αδιαλλαξία…» .

Τα μέτρα εξ αιτίας του βακτηριακού ολέθρου και τα lockdown, έχουν ήδη προκαλέσει πράξεις βίας, φούντωμα ωμοτήτων, με απροσδιόριστο μέλλον. Γι’ αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε μια χαλάρωση, φοβούμενη περαιτέρω αντιδράσεις ανεξέλεγκτες. Η υποχρεωτική απομόνωση, η απαγόρευση συγκεντρώσεων, αποδυναμώνει την ευχέρεια σκέψεων και δυναμικών αντιδράσεων. «Περιορισμός κατ’ οίκον» λέγεται με κομψή έκφραση η φυλάκιση των πολιτών, για… «το καλό τους»! Το ίδρυμα της μαφίας Ροκφέλερ, μας το είπε ωμά: «Στη μετα-κορωνοϊό εποχή, ο πλανήτης δεν θα ξεχρεωθεί ποτέ! Το χρέος θα περνά από γενιά σε γενιά! Έτσι, οι πολίτες θα παραμένουν σκλαβωμένοι στους εξουσιαστές τους…». Δηλαδή, στο Ιερατείο των Βρυξελλών, που μας πνίγει στα ψέματα. Ο Χίτλερ έλεγε: «Εάν θέλετε να σας υπακούουν οι μάζες, να λέτε τα πιο ηλίθια ψέματα…»! Μας θέλουν αιωνίως σκλάβους, και επανέφεραν τον Εργασιακό Μεσαίωνα. Αντιλαϊκοί, αντιδημοκρατικοί, καταπιεστικοί νόμοι και διατάξεις, με τον κορωνοϊό επιβάλλονται σαν «ιστορική» στιγμή, για να αντιμετωπίσουν μια «έκτακτη ανάγκη». Τα διάφορα «μέτρα» πληθαίνουν, γίνονται «κατάκτηση αμετακίνητη» των κρατούντων (εγχωρίων και ξένων) και «συνείδηση» των κρατουμένων… Οι ξένοι πάτρωνες και οι δικοί μας κυβερνώντες (αλλά και οι αντιπολιτευόμενοι) δεν θέλουν (επειδή τους το απαγορεύουν) να μάθει ο κόσμος, τι ακριβώς συνέβη με τον κορωνοϊό.

Αποφεύγουν να μας πουν: Ποιοι είναι αυτοί που πήραν τη ζωή μας; Ποιοι μας εξοντώνουν με τον βακτηριακό όλεθρο; Πριν από 3.500 χρόνια περίπου, ο «σοφός» Λάο-Τσε, έλεγε: «Κράτα τον λαό σε άγνοια, για να σωθεί η χώρα σου»! Για την μακροημέρευση του καπιταλισμού, είναι απαραίτητη η άγνοια των λαών…

«Να, οι αστόχαστοι, που ποτέ δεν αμφιβάλλουν», έγραφε ο Μπρεχτ…

από edromos

 teleytaiaexodos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .