Παπατζιλίκι μέχρι τέλους...

Του Αδέξιου Δεξιού

- Στο μέτωπο του κορονοϊού οι... άριστοι έχουν αποτύχει παταγωδώς και προσπαθούν με όπλο την παγιοποιημένη πλέον διαστρέβλωση της πραγματικότητας να αποδείξουν ότι οι εμβολιασμοί είναι ζήτημα χρόνου να φέρουν την πολυπόθητη λευτεριά. Τα νούμερα ωστόσο των εμβολιασθέντων κι αυτών που έχουν κλείσει ραντεβού διαψεύδουν παταγωδώς την άθλια προπαγάνδα τους. Ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί κάποιο θαύμα και δεν θα οδηγηθούμε σε νέα καραντίνα εν μέσω θέρους και απεγνωσμένων προσπαθειών να αναστηθεί ο καθημαγμένος τουρισμός, είτε το φθινόπωρο όταν υποτίθεται θα έχει ισχυροποιηθεί η περίφημη κανονικότητα σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πομφόλυγες.

- Ανάλογες οι συνθήκες και στο οικονομικό πεδίο. Με τους μεροκαματιάρηδες της μεσαίας τάξης να βρίσκονται ένα βήμα πριν πηδήξουν από το μπαλκόνι και τους κυβερνώντες να τους διαβεβαιώνουν ότι ο νέος πακτωλός εκ Βρυξελλών ορμώμενος θα φέρει τη σωτηρία. Ξεχνώντας βέβαια να διευκρινίσουν ότι δεν θα είναι αυτοί που θα σωθούν αλλά οι κολλητοί ολιγάρχες. Οι οποίοι εν μια νυκτί έγιναν οικολόγοι και έσπευσαν να αποκηρύξουν το πετρέλαιο αγκαλιάζοντας με θέρμη τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Οι οποίες για να μας λυτρώσουν από την κλιματική αλλαγή χρειάζονται χώρο. Κι αυτός ο χώρος δύναται να βρεθεί μόνο με καταστροφή του περιβάλλοντος που τάχα θέλουν να σώσουν. Διαψεύδονται πάντως ως αναληθείς πληροφορίες που αναφέρουν ότι η καταστροφή στα Γεράνεια έγινε για τους παραπάνω λόγους. Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο είναι ότι για μια ακόμη φορά το χρήμα θα διοχετευθεί στους λίγους κι όχι στους πολλούς. Εν τούτοις, είμαστε περίεργοι να δούμε πως οι φωστήρες του Μαξίμου θα διαχειριστούν την αναμενόμενη (το ’22 λένε οι… ειδικοί) κατάρρευση της μεσαίας τάξης. Με αέρα κοπανιστό πάντως δεν αντιμετωπίζεται, ούτε φυσικά με επιστρεπτέες προκαταβολές που κατά κύριο λόγο πάνε σε ημέτερους επιχειρηματίες. Ίσως ο Πατέλης να κρατάει επτασφράγιστη τη λύση και να την παρουσιάσει την κατάλληλη στιγμή, διαφορετικά θα του μείνουν πεσκέσι πολλοί εν δυνάμει τεμπέληδες και να δούμε ποιος είλωτας θα βαράει δεκατριάωρα βάσει του νέου εργασιακού για να μην του κατασχέσουν το σπίτι με τον νέο πτωχευτικό κι επιστρέψει κυριολεκτικά στον μεσαίωνα.

- Πάμε στα εθνικά. Εκεί να δείτε παπατζιλίκι. Προμηθευόμαστε όπλα ενώ ο... Μωυσής ετοιμάζεται να συναντήσει τον Σουλτάνο για να μοιράσουν το Αιγαίο. Τί δεν καταλαβαίνετε; Ποσώς μας νοιάζει ωστόσο πόσες μίζες θα πέσουν μεταξύ των οπλάδων κι όχι μόνο. Άλλωστε είναι λιμασμένοι και πρέπει να γεμίσουν τα στομάχια τους με την ως συνήθως ευγενική χορηγία του λαού. Αυτό που μας απασχολεί είναι μήπως γλυκαθεί ο κουμπάρος και θελήσει και χερσαίο έδαφος με κίνδυνο να χρειαζόμαστε διαβατήριο για να περάσουμε τη Λαμία. Διότι πάει πολύ... σύντροφοι κοψοχέρηδες να πληρώσουμε τα σπασμένα των αχρείαστων προμηθειών και να μην μπορούμε να πάμε ελεύθερα να απολαύσουμε πχ. τα καρδιτσιώτικα λουκάνικα. Δεν νομίζετε; Εικάζουμε ότι η απορία δεν θα λυθεί στη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, αλλά σε αυτή των Μπάιντεν - Πούτιν, με τον πρώτο κατόπιν των συνηθισμένων για ευνόητους λόγους άσφαιρων τσαμπουκάδων, να συνεχίζει κανονικότατα την υλοποίηση της ιδιότυπης νέας Γιάλτας που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει ο Τραμπ. Είναι η γεωγραφία και η γεωπολιτική… ηλίθιε προπαγανδιστή του μητσοτακικού καθεστώτος που ήθελες να μας πείσεις ότι θα μας σώσει ο μπαρμπα-Τζο. Κι επειδή η Τουρκιά ως γνωστόν ανήκει στη Δύση, η οποία μας θεωρεί δεδομένους, ετοιμαστείτε για τα χειρότερα. Είπατε κάτι; Εδώ δεν μπορέσαμε να συλλάβουμε τους καγκεμπίτες που έκαναν αεροπειρατία μέρα μεσημέρι, θα καταφέρουμε να επιβάλλουμε την πυγμή μας στις μεγάλες δυνάμεις προς υπεράσπιση των συμφερόντων μας, που ήδη έχουν προεξοφλήσει την παθητική στάση μας; Χα χα χα...

- Περνάμε στο περιβόητο μπόλιασμα. Το οποίο επιχειρείται να επισκιαστεί με τα fake news όσον αφορά τη δήθεν πάταξη των εισροών νέων «ικετών», λες και είμαστε μακάκες και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι μειώθηκαν λόγω κορονοϊού, ή ότι όσοι μας έμειναν αμανάτι ενσωματώνονται με ραγδαίους ρυθμούς. Έτσι, οσονούπω, κάποιοι εξ αυτών αναμένεται να βάλουν πλάτη ώστε να συνεχιστούν οι δολοφονίες και το σιδέρωμα των γηγενών για λίγα αργύρια, με τους Ρομά να παίρνουν περισσότερο θάρρος μπουκάροντας μέχρι και στο γραφείο του Κάλαχαν και τους αστυνομικούς αντί να πράξουν τα δέοντα να φτάνουν στο σημείο να γκρεμίζουν τμήματα για να λύσουν τις διαφορές τους με συναδέλφους τους.

- Τελευταίο και καλύτερο το ενδοκυβερνητικό και εσωκομματικό χάος. Όπου ο κάθε βουλευτής (άλλος φανερά, άλλος υποχθόνια) πυροβολάει κατά το δοκούν για να διασφαλίσει τα συμφεροντάκια του ή αλλιώς την επανεκλογή του. Η οποία απειλείται από τις ραδιουργίες του... Μωυσή, που έχουν στόχο να πεταχτούν εκτός ψηφοδελτίων οι ανεπιθύμητοι για να βάλει τους δικούς του. Ακούγεται εντόνως ότι όταν ο Μητσοτάκης αποφασίσει να φέρει προς κύρωση τα... σκοπιανά μνημόνια φανεροί και υποχθόνιοι θα γίνουν μια γροθιά και θα συνταχθούν με Σαμαρά και Καραμανλή (έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα τα ψηφίσουν) για να στείλουν τα απαραίτητα μηνύματα. Η κυβέρνηση βέβαια δεν θα κινδυνεύσει με πτώση, αφενός γιατί οι χαμένες ψήφοι θα καλυφθούν από τον... γαλαντόμο Αλέξη, αφετέρου γιατί μαθαίνουμε ότι θα υπάρξει κόντρα ρελάνς από τον Μητσοτάκη ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης. Την οποία και θα πάρει, διότι ποιος από τους συμπολιτευόμενους... εθνοπατέρες θα τολμήσει να φύγει από το μαντρί τη στιγμή που δεν υπάρχει.... κομματική εναλλακτική; Άρα Κυριάκος δαγκωτό και βλέπουμε. Πιο στημένο και ευτελισμένο παλαιοκομματικό αλισβερίσι δεν έχει ξαναϋπάρξει.

Κάπως έτσι βρωμάει η περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα.

Θα υπάρξει κι ένας ανασχηματισμός σύντομα προς ενίσχυση της παπάτζας, με τις διαρροές για πρόωρες εκλογές να αυξάνονται προς συντήρηση του αναγκαίου αποπροσανατολισμού, μέχρι να φτάσει ο κανονικός χρόνος διεξαγωγής τους.

Όπου δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κανείς με τι τρόπο θα εκφραστεί στην κάλπη ο λαός. Εξάλλου έχει ήδη φανερώσει τις προθέσεις του (πρόσφατο ευρωβαρόμετρο), άρα φανταστείτε τι έχει να συμβεί σε ένα χρόνο και κάτι, όταν εκ των πραγμάτων ο Κυριάκος θα είναι αναγκασμένος να πατήσει το εκλογικό κουμπί.

Μην ανησυχείτε όμως... νεοφιλελεύθερα αδέρφια, ο ηγέτης σας παρά την εκλογική συντριβή θα διασωθεί.

Έχει φροντίσει για αυτό ο βολικός εχθρός εξ αριστερών. Ο οποίος σταδιακά ανάγεται στο μεγαλύτερο δεκανίκι του Μητσοτάκη, διατρανώνοντας ότι η χώρα δεν κινδυνεύει από νέα μνημόνια, πως πρέπει πάση θυσία να πάμε στη Χάγη για να επικυρωθεί το ξεπούλημα του Αιγαίου, καθώς κι ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι εκ των ων ουκ άνευ για να μην διαταραχθεί η υποτιθέμενη κανονικότητα.

Ούτε οι καθεστωτικοί κονδυλοφόροι δεν στηρίζουν με τέτοιο πάθος την κυβερνητική πολιτική.

... Αυτές οι άτιμες οι εντολές των δήθεν εταίρων και συμμάχων για την αποπεράτωση της μετατροπής της Ελλάδας σε πλήρως ελεγχόμενο προτεκτοράτο.

Τώρα, όσοι τσιμπάνε με τις κοκορομαχίες στις προανακριτικές θα πρέπει να βγάλουν το αγκίστρι από το στόμα και να θυμηθούν ποια ήταν η κατάληξη της «σφαγής» Ανδρέα Παπανδρέου και μπαμπά Μητσοτάκη, η οποία ήταν πραγματική κι όχι στημένη όπως αυτή των σημερινών.

Θα επανέλθουμε...

ΥΓ. Δεν συμπεριλάβαμε στο πόνημα τα περί... εργαλείου που ξεστόμισε ο Κυριάκος σε ΑΜΕΑ γιατί είμαστε ακόμη σοκαρισμένοι. Άραγε ήταν δική του πρωτοβουλία ή κάποιου... άριστου;