Τρίτη, Μαΐου 11

Κόλαφος οι νέες δημοσκοπήσεις για Μητσοτάκη και Τσίπρα: Πέφτει η ΝΔ, δεν κερδίζει τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ


«Κόκκινη κάρτα» βγάζουν οι πολίτες στην κυβέρνηση αλλά και στην αντιπολίτευση όσον αφορά την πανδημία. Σύμφωνα με έρευνα που διενήργησε η Opinion Poll (19 – 24 Απριλίου), το 48% απάντησε ότι είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης, δηλαδή σχεδόν ένας στους δύο.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας το ποσοστό των ικανοποιημένων πλησίαζε το 70%. Ακόμη χειρότερα ωστόσο είναι τα πράγματα για την αντιπολίτευση: Το 80,2% των πολιτών απάντησε ότι είναι λίγο ή και καθόλου ικανοποιημένο από τις προτάσεις και τη γενικότερη στάση

των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συμπέρασμα: Από μια καταστροφή κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος. Καμπάνες χτυπούν στην Κουμουνδούρου. Παγιώνεται η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση –και λόγω πανδημίας– χάνει πόντους όσον αφορά την εμπιστοσύνη των πολιτών, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει σχεδόν τίποτα από τη φθορά της. Αποτυπώνεται καθαρά και στην τελευταία έρευνα της Opinion Poll, όπου η Νέα Δημοκρατία έχει υποχωρήσει στο 36,2%, αλλά την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει κολλημένος στο 20,2%.

Και δεν είναι μόνον αυτό: Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένοι είστε από το συνολικό έργο της κυβέρνησης;» το 51% απά­ντησε λίγο ή καθόλου και το 49% πολύ ή αρκετά. Τα πράγματα είναι κατά πολύ χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού στο ίδιο ερώτημα όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική του το 76% απάντησε λίγο ή καθόλου και μόνο 12% πολύ ή αρκετά. Τα ευρήματα αυτά είναι ένα καμπανάκι για το Μέγαρο Μαξίμου, ακόμη πιο δυνατά όμως χτυπάνε οι καμπάνες για την Κουμουνδούρου. Μπορεί η πόλωση που επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης να προκαλεί τη δυσφορία ή και την απέ­χθεια ενός τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, ωφελεί όμως τους… εμπλεκόμενους. Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Pulse, η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 76% και του ΣΥΡΙΖΑ στο 69%. Πολύ υψηλά ποσοστά, αν λάβει κανείς υπόψη ότι είμαστε σχεδόν δύο χρόνια από τις εκλογές και με τις επόμενες να απέχουν δύο χρόνια! Κατά συνέπεια, μη σας κάνει εντύπωση αν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίσουν και τους επόμενους μήνες τις γνωστές… κοκορομαχίες.

Πηγή: paron.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

https://theflagreport.com/kolafos-oi-nees-dimoskopiseis-gia-mitsotaki-kai-tsipra-peftei-i-nd-den-kerdizei-tipota-o-syriza/

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .