Πρόληψη ή εμβόλια κατά των πανδημιών;

Πρόληψη ή εμβόλια κατά των πανδημιών;

Τίτλος πρωτοτύπου: Διατροφή και εμβολιασμός κατά της COVID-19
Της Δήμητρας Μουλιού* (Φεβρουάριος 2021)

Ένα εκ των νεοαποκτηθέντων γνωρισμάτων του σύγχρονου μαζανθρώπου, είναι η ολοτελής απουσία πρόληψης σε νευραλγικές πτυχές του ανθρώπινου βίου.

Το σύγχρονο μοντέλο ανθρώπου, του θρεφόμενου από τη βιομηχανία του φαγητού εθελοτυφλουμένης της υγείας, και περιθαλπόμενου από τη βιομηχανία της υγείας αγνοουμένης της διατροφής, καθίσταται ευπαθές, ιδίως, εν καιρώ πανδημίας και εμβολιασμού.

Η μακροσκοπική υγεία του κοινωνικού ιστού διαμορφώνεται από τη μικροσκοπική σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των μεμονωμένων μονάδων αυτού.

Κατ’ επέκτασιν, η κοινωνική υγεία, ως ατομικό δικαίωμα αλλά και υποχρέωση, είναι η «φυσική ηθική» του έλλογου και κοινωνικού όντος, η «ηθική» ακριβώς, αυτή, το «ζην υπευθύνως», που οριοθετεί μια ανθρώπινη κοινωνία και το τέλος αυτής ορίζει την αρχή του χάους.

Σε λοιμώδεις καιρούς, η «φυσική ηθική» χρήζει πρόληψης παντός μέσου, για τη διατήρηση της κοινωνικής εντροπίας.

Διατροφικός σταθμός τον τελευταίο αιώνα είναι η επεξεργασμένη τροφή, η εκπληκτική ύπαρξη θερμίδων και η παράδοξη φειδώ σε θρεπτικά συστατικά, έχουν συντελέσει, σε έναν λιπόφιλο κοινωνικό ιστό, αποτελούμενο κατά 1/3, περίπου, από υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα.

Γιατί οι επεξεργασμένες τροφές διαταράσσουν την υγεία 

Τα νεωτεριστικά διατροφικά μοντέλα, τα καθοριζόμενα εκ της ποσότητας, της διαθεσιμότητας και του κόστους παραγωγής προϊόντων έναντι της ποιότητάς των, άγουν σε μια γκρόσο-μόντο διατροφική πενία, πυροδοτούμενη ενός μετρίου μεταβολικού βεληνεκούς και επιδρώντος άρδην στη μακροπρόθεσμη υγεία του οργανισμού.

Αποκύημά των, και συνδυαστικώς με ένα σύγχρονο ατομικό κορεσμένο εργασιακώς πρόγραμμα, και της εκλειπούσης συστηματικής φυσικής ασκήσεως, δυσχεραίνεται η ευημερία του οργανισμού.

Τα νεωτεριστικά διατροφικά μοντέλα, όντα κατά ένα μεγάλο ποσοστό περιεχόμενα επεξεργασμένες τροφές, και κορεσμένα από γρήγορες τροφές δυτικού τύπου, χαρακτηρίζονται από

 • θερμιδοβρίθεια,
 • αλάτι,
 • ραφιναρισμένη ζάχαρη,
 • έλαια και
 • ανεπαρκή θρεπτικώς δημητριακά, ενώ οι άγριες τροφές της υπαίθρου εκλείπουν.

Στα «αμαρτήματα» της δυτικής κουζίνας συγκαταλέγεται, πρωτίστως, το υψηλό «γλυκαιμικό φορτίο» (σάκχαρο του αίματος), που άγει σε υπερινσουλιναιμία, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη τύπου 2, υπέρτασης και καρδιακών δυσλειτουργιών. 

Πάγκρεας-Ινσουλίνη-Υπογλυκαιμία-Υπερινσουλιναιμία: Δράση και συνέπειες στον οργανισμό 

Τα γρήγορα φαγητά τύπου μπέργκερ, πίτσας, κ.λπ., τα περιεχόμενα «trans λιπαρά οξέα», αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής νόσου, ενόσω τα ω-6 λιπαρά οξέα των αλμυρών σνακ, συντηρούμενα μια μόνιμη φλεγμονή, εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Καταστροφή της υγείας η δυσαναλογία Ω 3 και Ω6 λιπαρών 

Οι ανεπαρκείς πρωτεϊνικώς δυτικές δίαιτες, όχι μόνο αδυνατούν να βελτιώσουν την κατάσταση του οργανισμού, αλλά ρέπουν αντισταθμιστικώς σε κατανάλωση υδατανθράκων και λιπών, με τελικό αποτέλεσμα την παχυσαρκία.

Δυτική διατροφή: Βλάπτει το έντερο και συνδέεται με σωρεία παθήσεων 

Έπειτα, μια διατροφή κορεσμένη σε υδατάνθρακες, ζωικές πρωτεΐνες και λίπη, παραλλήλως με καθιστική ζωή και αφυδάτωση, αναίτια κατανάλωση φαρμάκων και άγχος, άγουν στη διαταραχή της οξεοβασικής ισορροπίας του οργανισμού και την οξέωση του αίματος, με αρκετές παθολογικές και άλλες συνέπειες.

Η δραματική απουσία αλκαλικού φορτίου, λόγω της έλλειψης κατανάλωσης φυτικών ινών και της περιορισμένης χορτοφαγίας (εκ του «vegetus»=αναζωογονημένος), συνάγουν σε αρκετές διαταραχές του πεπτικού συστήματος.

17 Σημάδια ότι το Σώμα σας είναι Όξινο: Τρόποι Αλκαλοποίησης 

Σε εγχώριο επίπεδο, τα καρβουνισμένα κρεατικά, τα αναπτυσσόμενα ετεροκυκλικές αμίνες, σε συνδυασμό με τους παραγόμενους εκ του καπνού, πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακές των, συνδέονται με διάφορους τύπους καρκίνου.

Αντιστοίχως, τροφές με άμυλο, καμένες παρά χρυσίζουσες, καθίστανται καρκινογόνες και πυροδοτούν νευρολογικές και άλλες διαταραχές, λόγω του παραγόμενου τοξικού ακρυλαμιδίου.

Γλυκοτοξίνες-AGE: Όταν το μαγείρεμα συνδέεται με σοβαρότατες ασθένειες 

Η δραστηριότητα του ανοσοποιητικού συστήματος και η παραγωγή αντισωμάτων, είναι κράμα ποικίλων παραγόντων, όπως κυρίως

 • η διατροφή,
 • ηλικία,
 • το φύλο,
 • το έκαστο γένωμα,
 • οι υπαρκτές συννοσηρότητες,
 • το περιβάλλον διαβίωσης,
 • τα φάρμακα
 • τα ανοσοενισχυτικά, αλλά και
 • τα εμβόλια.

Η ζωτική σημασία της σωστής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος 

Ιστορικώς ομολογουμένον, τα εμβόλια συνέβαλαν στην εξάλειψη της ευλογιάς, ούσα μια εκ των φονικότερων ασθενειών που γνώρισε η ανθρωπότητα, και κατέστειλαν τους ρυθμούς πολλών ασθενειών.

Με την πρόοδο των σχετιζόμενων βιοκλάδων, συνυφαίνεται και μια βελτίωση και δημιουργία νέων τεχνολογιών εμβολίων. Αναφορικώς με τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA, o πρώτος σχεδιασμός για μεταφορά σε ευκαρυωτικά κύτταρα τοποθετείται στο 1989.

Η πολλά υποσχόμενη, αυτή, τεχνολογία, έκτοτε έως τώρα, επιδέχεται βελτιώσεις προς όφελος χρήσεως, και συνεπώς, το νέο δεν είναι η σύλληψη της τεχνολογίας του mRNA μέσα σε λίγους μήνες -όπως εσφαλμένως διαδίδεται-, αλλά η εφαρμογή της τεχνολογίας, καταλλήλως, προς σχεδιασμό εμβολίων κατά της COVID-19.

Οι τεχνολογίες εμβολίων εν εφαρμογή κατά του COVID-19, οι μη-περιέχουσες πρωτεΐνες (όπως αντιθέτως άλλα κλασικά εμβόλια), δεν μπορούν, γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, να συσχετισθούν άμεσα με αλλεργίες σε απλά τρόφιμα, αλλά με αλλεργίες στα συστατικά της πλατφόρμας του εμβολίου της εκάστοτε εταιρείας.

Ανοσοποιητικό-Αλλεργίες-Αυτοάνοσα νοσήματα: Πως ο φρουρός μας γίνεται εχθρός 

Κι ενώ, ένας άνευ προηγουμένου μαζικός εμβολιασμός διαδραματίζεται σήμερα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επίτευξη κοινωνικής ανοσίας, ο ερχομός των εμβολίων στη χώρα μας, βρίσκει τον μέσο νεοέλληνα του διατροφικού ωχαδελφισμού και της κλασικής παχυδερμικής νοοτροπίας, κυριολεκτικώς, με το μελομακάρονο στο χέρι (!).

Η Επιστήμη ως Θρησκεία-Οι Εμβολιασμοί και η Επιστημονική Δικτατορία 

Θεωρούμενοι την εν γένει περίοδο του εμβολιασμού κατά της COVID-19 σε ένα διατροφικό χρονόγραμμα, βασιζόμενο, αρχικώς, στο ελληνικό εορτολόγιο-νηστειολόγιο, φαίνεται, η έλευσή του, να ταυτίζεται με την περίοδο των Χριστουγέννων και των εδεσμάτων των, ενώ συνεχίστηκε στο μεσοδιάστημα προ Ανοίξεως Τριωδίου, θα συνεχίζεται στην περίοδο της Αποκριάς, αλλά και κατά τη Σαρακοστή με τα νηστίσιμα εδέσματα έως τις πασχαλινές ημέρες, και έπειτα το Καλοκαίρι.

Στο ίδιο διατροφικό χρονόγραμμα, υπολογιζόμενοι τη ρεαλιστική εποχιακή διατροφική δυναμική της ελληνικής γης, τους χειμερινούς μήνες -όπου άρχισε ο εμβολιασμός-, κυριαρχούν, πρωτίστως, τα σταυρανθή και ορισμένα φθινοπωρινά κατάλοιπα πρώιμα φυλλώδη και ριζώδη λαχανικά, αλλά είναι και περίοδος σποράς των φρουτώδων λαχανικών, ενώ συνυπάρχουν κυρίως τα εσπεριδοειδή φρούτα, και τα μήλα ψυγείου από τη συγκομιδή του Οκτωβρίου.

Κατόπιν, την Άνοιξη, κυρίως φυλλώδη και ριζωματώδη, και βολβώδη λαχανικά κυριαρχούν, ενώ, προς τα τέλη αυτής, επικρατεί μια πληθώρα σε όλα τα ανοιξιάτικα ζαρζαβατικά αλλά και ορισμένα φρούτα, ενώ αρχίζει και η παραγωγή των φρουτώδων λαχανικών. Τους θερινούς μήνες κυριαρχούν τα φρουτώδη λαχανικά, αλλά και αρκετά υπόξινα και γλυκά φρούτα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως, ο εμβολιασμός ξεκινά από τις μεγαλύτερες ηλικίες ανθρώπων, οι οποίοι είναι και οι πιο πιστοί σε θέματα νηστείας αλλά και περισσότεροι χορτοφαγικοί.

Πως η νηστεία ενισχύει την υγεία μας 

Καθώς θα διευρύνεται το ηλικιακό φάσμα για τους εμβολιασμούς, και καθώς θα πλησιάζει και η νηστεία της Σαρακοστής, θα διευρύνεται και το φάσμα παραγωγής των ανοιξιάτικων λαχανικών και θα παράγονται και φρέσκα φρούτα, τα οποία είναι περισσότερο προτιμητέα και σε πιο νεαρές ηλικίες, συγκριτικά με τα χόρτα.

Ο κάθε εμβολιασμός, εγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, και είναι αποτελεσματικότερος -επιστημονικώς αποδεδειγμένον, συνδυαζόμενος με ενισχύουσα θρεπτικώς διατροφή και φυσική άσκηση. Μια δίαιτα, δυτικού τύπου και φτωχή σε βιταμίνες, θρεπτικά και νερό, κρίνεται τροχοπέδη για το μέγιστο ανοσιακό αποτέλεσμα σε έναν οργανισμό.

Ηλίας Πέτρου-Η φυσική ανοσία εξαλείφει τον κίνδυνο όλων των ασθενειών 

Η ελληνική μεσογειακή διατροφική φαρέτρα, κατασταίνουσα μια άριστη θωράκιση του οργανισμού, μπορεί, αποτελεσματικώς να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού και την παραγωγή αντισωμάτων.

«Φάρμακο» η μεσογειακή διατροφή, αλλά του 1960 που ελάχιστοι Έλληνες πλέον ακολουθούν 

Οι πρωτεΐνες και ορισμένα προβιοτικά θεωρούνται απαραίτητα για το ανοσοποιητικό σύστημα, οι βιταμίνες και τα μεταλλικά στοιχεία, συμβάλλουν στην ενίσχυση των ανοσιακών κυττάρων, και τα ω-3 λιπαρά οξέα, τα «καλά» λιπαρά, χαρακτηρίζονται ως σημαντικός διατροφικός σύμμαχος, ευρισκόμενα κυρίως σε λιπαρά ψάρια.

Ω 3 λιπαρά: Σύνδεση με 75% μειωμένη πιθανότητα θανάτου από COVID-19 

Η βιταμίνη Α συμβάλλει στον μεταβολισμό του σιδήρου, στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των βλενογόννων και του δέρματος και της όρασης, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, και αφθονεί σε εποχιακά λαχανικά, όπως το καρότο και το σπανάκι, αλλά και σε κόκκινα, πορτοκαλί και πράσινα φρούτα.

Εποχιακές πλούσιες πηγές βιταμίνης C και φλαβονοειδών, είναι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι και το μαρούλι, τα σταυρανθή, όπως το μπρόκολο, το λάχανο και το κουνουπίδι –που είναι και πλούσια σε θειούχα αμινοξέα και μεταλλικά στοιχεία, τα πορτοκαλί-κίτρινα λαχανικά και φρούτα, όπως τα εσπεριδοειδή και άλλα υπόξινα φρούτα, αλλά και οι φράουλες της ύστερης Άνοιξης.

Βιταμίνη C: Ενισχύει την ανοσολογική αντίδραση του οργανισμού σε επιθέσεις ιών και βακτηρίων 

Η βιταμίνη Ε, με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, συμβάλλει πρωτίστως στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, και εμφανίζει επιπλέον ποικιλία δράσεων, ευρισκόμενη στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ορισμένα ξηροκάρπια, αλλά και στον ελληνικό διατροφικό χρυσό, το ελαιόλαδο, και σε άλλα φυτικά έλαια.

Η βιταμίνη Β6 υπάρχει σε ποικίλες τροφές, όπως τα ψάρια κρύου νερού ή πολλά πράσινα λαχανικά. Στα φρούτα, ο αναπνευστικός ρυθμός και ο λόγος σακχάρων ανά τα οξέα των, επηρεάζουν και τη μέγιστη απόδοση σε βιταμίνες, και επομένως, κλιμακτηριακά και μη, φρούτα, καταναλώνονται αναλόγως.

Βιταμίνες συμπλέγματος Β: Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της Covid-19 

Τη στιγμή, λοιπόν, που η χώρα μας, είναι διατροφικώς προνομιούχα, και διαθέτει όλα εκείνα τα διατροφικά εφόδια για τη διατροφική ενίσχυση της δράσης του εμβολίου, σε σχέση με άλλες δυτικές χώρες, είναι αδιανόητο να εμβολιάζονται άτομα αγνοουμένης της αξίας της διατροφής, και αναμένοντα να δράσει κατά το μέγιστο δυνατό ένα εμβόλιο, από μόνο του, με τη στήριξη του ντελίβερυ και της μαρμοτικής ψηφιότσαρκας (!).

Η παραγωγή αντισωμάτων, σαφώς, δεν είναι υπόθεση μιας ημέρας, αλλά χρειάζονται ημέρες και εβδομάδες, ώστε να ενεργοποιηθεί επαρκώς το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, απέχουσα από τα δυτικά πρότυπα, είναι καταλυτικός παράγων στο διάστημα αυτό, μαζί με τη φυσική άσκηση, για την επίτευξη της τελικής ανοσίας, αλλά και της υγείας του οργανισμού.

Η κατανάλωση των εκάστοτε εποχιακών λαχανικών, είναι εκ των ων ουκ άνευ για την επιτυχή θωράκιση του οργανισμού και την ενίσχυση της ανοσιακής απόκρισης.

ΔΕΝ κινδυνεύεις από τον κοροναϊό, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σου 

Ένα μεσογειακό διαιτολόγιο, μιας χαλαρής νηστείας και αποχής από την κουζίνα δυτικού τύπου, διανθιζόμενο με κατάλληλη ποσότητα πρωτεϊνών όπως από προϊόντα υψηλούς βιολογικής αξίας, ώστε να μην δημιουργηθεί έλλειψη πρωτεϊνών, μακριά από κεκορεσμένα λίπη και βασιζόμενο στο ελαιόλαδο, τα μονοακόρεστα λίπη, αλλά και σε πολυακόρεστα λίπη όπως τα ω-3 λιπαρά οξέα των θαλασσινών και των ξηροκάρπιων, φαίνεται σε συμφωνία με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, και την μακροπρόθεσμη υγεία του οργανισμού.

Ω 3 λιπαρά~Το Άλφα και το Ωμέγα της υγείας 

Καταληκτικώς, ο επιτυχής και αποτελεσματικός εμβολιασμός προϋποθέτει, εμμέσως, το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής, με γνώμονα το ελαιόλαδο και την «πράσινη» δίαιτα, μια χαλαρή νηστεία ώστε να μην εκλείψουν συστατικά απαραίτητα για το ανοσοποιητικό σύστημα, και τον συνδυασμό της φυσικής άσκησης.

Είναι τύχη, για τη χώρα μας, που το εποχιακό διατροφικό χρονόγραμμα, βρίσκει ταυτόσημες τις διατροφικές ανάγκες για έναν πιο αποτελεσματικό εμβολιασμό.

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», η ιπποκρατική προληπτική ιατρική για την υγεία και τη μακροζωία, έχουν εκλείψει ολοτελώς από τα σημερινά νεωτεριστικά σταθμά, και ο παράγων διατροφή, ακόμη και σε περίοδο πανδημίας, υποτιμάται.

«Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαμβάνειν» 

Εάν κάθε άνθρωπος, υπό το «ζην υπευθύνως», αυτοοριζόταν ως μονάδα του κοινωνικού ιστού, και προτρεπόταν να ενδιαφερθεί βαθέως για τη ρεαλιστική υγεία του, την παροντική διατροφή που παγιώνει το σώμα του μέλλοντος, και την πιθανή προέλευση και πρόληψη ασθενειών, τότε ο κοινωνικός ιστός δεν θα ήταν ευάλωτος και τρωτός, και οι πανδημικές ημέρες θα απείχαν και από σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Μέσα από αυτή την πανδημία, όμως, δίνεται η ευκαιρία αναθεωρήσεως, σε αρκετές ατομικές και κοινωνικές παραμέτρους, για μια μετά-πανδημική καλύτερη, αρμονική και υγιή κοινωνία.

Γιατί δεν προβάλλονται και περιπτώσεις που χωρίς lockdown και εμβόλια έχουν ελέγξει την πανδημία; 

*Η Δήμητρα Μουλιού είναι βιοχημικός – βιοτεχνολόγος, διπλωματούχος σολίστ κλασσικής κιθάρας

Πηγή: e-thessalia.gr   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”: ΟΙ δύο επόμενες προτάσεις προέρχονται από διδακτέα ύλη του πανεπιστημίου Αθηνών: Το ανοσοποιητικό σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.

Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο. Για να το χρησιμοποιήσουμε όμως ΠΡΈΠΕΙ να είναι ΙΣΧΥΡΌ!

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΩ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΉ ΦΟΡΆ, ΌΤΙ ΔΕΝ κινδυνεύεις από τον κοροναϊό, αλλά από το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σου

Η ανοσία μπορεί να επιτευχθεί από ένα ισχυρό και σωστά κατευθυνόμενο ανοσοποιητικό

Αν το ανοσοποιητικό δουλεύει ΣΩΣΤΆ, η άμυνά σου απέναντι και σ’ αυτόν τον ιό θα είναι ισχυρή. Να ξέρεις πως είσαι σχεδιασμένος να είσαι μια μηχανή υγείας, που έχει τα κουμπιά της.

Στα πλαίσια της πρόληψης, ας δώσουμε στο σώμα μας την δυνατότητα να αντιμετωπίσει ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΠΕΙΛΕΊ. ΑΣ ΕΝΙΣΧΎΣΟΥΜΕ το ανοσοποιητικό μας. 

~~~~~~~~~~~~

Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ-ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σε κάψουλα: Πρωτόγαλα, Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

Επίσης με ταυτόχρονη λήψη φυκιών A.F.A, μπορούμε να καλύψουμε ΌΛΕΣ τις ανάγκες μας σε θρεπτικά στοιχεία (βιταμίνες, μέταλλα/ιχνοστοιχεία (όπως σελήνιο-ψευδάργυρος-μαγνήσιο κ.α.), τα οποία είναι απαραίτητα για να αντεπεξέλθει ο οργανισμός μας στην καθημερινότητα: Ποια υπερτροφή, θρέφει, αποτοξινώνει, ενισχύει εγκεφαλική λειτουργία, ανοσοποιητικό και πεπτικό σύστημα

Χρήσιμα ως συμπληρώματα διατροφής μπορεί να φανούν, επίσης η πρόπολη, τα ΩΜΕΓΑ 3 ΛΙΠΑΡΑ, η βιταμίνη C και/ή το σκόρδο!

Πρόπολη:

Το φυσικό αντιβιοτικό της μέλισσας. Η δράση της είναι αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης. Μας προσφέρει αντιβιοτική προστασία και έχει αντιγριπική δράση.
Πρόπολη: Εμποδίζει την είσοδο και αναπαραγωγή ιών στα κύτταρα

Σκόρδο

Οι σύγχρονες τάσεις θεωρούν το σκόρδο εξίσου τρόφιμο όσο και φάρμακο. Σκοτώνει ιούς βακτήρια μύκητες και εντερικά παράσιτα. Το σκόρδο επίσης προστατεύει τους πνεύμονες από διάφορα νοσήματα

Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα, σκόρδο, βιταμίνη C, πρόπολη ή/και τα φύκια A.F.A μπορεί να ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΔΩ ή να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com   

Δείτε ακόμη: Ένα γραμμάριο πρόληψης, είναι ίσο με έναν τόνο θεραπείας!  

και Κοροναϊός: Δεν είναι Νέος ιός-Το παραμύθι των ασυμπτωματικών και της έλλειψης Ανοσίας 

10 κανόνες για πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα  

Γιατί και Πότε Δυσλειτουργεί το Ανοσοποιητικό Σύστημα  

Κοροναϊός: Φυσικοί τρόποι ενίσχυσης του ανοσοποιητικού 

Τι συμβαίνει όταν το ανοσοποιητικό είναι εξασθενημένο 

Οι βιταμίνες που ενδυναμώνουν αποτελεσματικά το Ανοσοποιητικό σύστημα

Ανοσοποιητικό: Η Φυσική Ανοσία «φρενάρει» την πανδημία;  

COVID-19: Η εξασθένηση του ιού και η ανοσία αγέλης 

και ΝΑΙ, όλα ξεκινάνε από το υγιές ή μη έντερο: Το 80% του ανοσοποιητικού εδράζεται στο έντερο Πρόληψη ή εμβόλια κατά των πανδημιών;