Τετάρτη, Μαΐου 12

Επίσημα στοιχεία (ECDC)> Οι Ευρωπαίοι γιατροί προτιμούν να πεθάνουν παρά να εμβολιαστούν

Δειτε τους πινακες

Η επίδοση κατατάσσει τη χώρα μας προτελευταία στην Ευρώπη, μεταξύ των 16 χωρών που παραθέτουν επίσημα στοιχεία

Προτιμούν να πεθάνουν παρά να εμβολιαστούν οι Ευρωπαίοι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού των επιστημόνων πρώτης γραμμής προκαλούν εύλογη ανησυχία στους πολίτες.

Εάν μάλιστα κάποιοι από αυτούς δεν κινδύνευαν να χάσουν τη δουλειά τους όπως δείχνουν τα ποσοστά της απροθυμίας τους δύσκολα θα είχαν εμβολιασθεί.

Έτσι σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), καθώς έως σήμερα, 5 Μαΐου, μόλις στο 62,7% των υγειονομικών στην Ελλάδα έχει χορηγηθεί τουλάχιστον μια δόση.

Η επίδοση κατατάσσει τη χώρα μας προτελευταία στην Ευρώπη, μεταξύ των 16 χωρών που παραθέτουν επίσημα στοιχεία στη συγκεκριμένη κατηγορία. Χαμηλότερο ποσοστό από την Ελλάδα καταγράφει μόνο η Βουλγαρία (20,4%).

Πριν βιαστείτε να κατηγορήσετε τους Έλληνες γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό εάν δείτε τα ποσοστά των πλήρως εμβολιασθέντων γιατρών και επιστημονικού προσωπικού στην Ευρώπη θα διαπιστώσετε ότι σε πολλές χώρες πρότυπο για μας τους Έλληνες όπως στη Δανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, την Ισλανδία είναι πιο χαμηλό από το αντίστοιχο της Ελλάδας.
Σε μία αντίστοιχη έρευνα που είχε γίνει στις ΗΠΑ το Φεβρουάριο σχεδόν το 50% των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού ήταν κατά του εμβολίου!

emvoliasmoi-ygeionomikon-stin-eyropi-i-thesi-tis-elladas0

Την πρώτη θέση μοιράζονται, με ποσοστό 100%, οι Ουγγαρία, Ιρλανδία και Ρουμανία, ενώ σχεδόν το απόλυτο καταγράφει και η Ισλανδία με 98,9%.

Εκτός της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, κάτω από το 70% βρίσκονται επίσης η Σουηδία, η Δανία, η Κροατία και η Σλοβενία.

emvoliasmoi-ygeionomikon-stin-eyropi-i-thesi-tis-elladas2
H πορεία των εμβολιασμών υγειονομικών με τουλάχιστον μια δόση, από τις τελευταίες εβδομάδες του 2020 έως σήμερα (ECDC)

 

Το συνολικό ποσοστό των υγειονομικών που έχει λάβει μια τουλάχιστον δόση και στις 16 χώρες, είναι 80,2%.

Πλήρως εμβολιασμένοι

Όσον αφορά το αντίστοιχο ποσοστό που έχει λάβει και τις δύο δόσεις, η Ελλάδα βρίσκεται ψηλότερα στη σχετική λίστα, μιας και κατατάσσεται 8η, με 54,8%. 

emvoliasmoi-ygeionomikon-stin-eyropi-i-thesi-tis-elladas4

Και εδώ το απόλυτο σημειώνει η Ουγγαρία με 100%, ενώ κανένα άλλο κράτος δεν κινείται πάνω από το 90% (δεύτερη η Ρουμανία με 89%).

Το συνολικό ποσοστό των υγειονομικών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι στις 16 χώρες ανέρχεται σε 53,7%.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/episima-stoicheia-ecdc-gt-oi-eyropaioi-giatroi-protimoyn-na-pethanoyn-para-na-emvoliastoyn/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .