Τετάρτη, Μαΐου 19

EKTAKTO - 'Ανταρσία'' από τους Πυροσβέστες - Ρίχνουν ''άκυρο'' στα εμβόλιο!

"Θα κινηθούμε νομικά εναντίον του εμβολιασμού" το μήνυμά τους

Διορία μέχρι τις 11 Ιουνίου για να εμβολιαστούν, εφόσον το επιθυμούν, κατά της Covid-19 δίνεται στους υπαλλήλους που υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), όπως σας ενημερώσαμε χθες.

"Μπλόκο" από τους πυροσβέστες μετά την διαταγή του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για υποχρεωτικό εμβολιασμό των 400 μελών στις 8 ΕΜΑΚ που διαθέτει η χώρα.

Η διαταγή αυτή προκάλεσε ήδη την κινητοποίηση των πυροσβεστών, που είναι έτοιμοι να καταθέσουν προσφυγές εφόσον η διαταγή γενικευτεί με οδηγία για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Ενδεικτικά, πυροσβέστες στο Βόρειο Αιγαίο, φέρονται προβληματισμένοι για τον εμβολιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr τουλάχιστον 20 πυροσβέστες από τους συνολικά 200 που διαθέτει το νησί της Λέσβου δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν και θα έχουν συνάντηση την Πέμπτη 20 Μαΐου με δικηγόρο του νησιού προκειμένου να καθορίσουν τα επόμενα βήματά τους σε νομικό επίπεδο. 

Όπως επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Γιώργος Ντίνος «συνάδελφοι οι οποίοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και προχωρούν τις διαδικασίες έτσι ώστε να είναι έτοιμοι και να αντιδράσουν σε περίπτωση που εκδοθεί αντίστοιχη διαταγή με αυτήν που εκδόθηκε για την ΕΜΑΚ και θα προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του συνόλου των πυροσβεστών».


ΠΗΓΗ

 https://www.epilekta.com/2021/05/ektakto.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .