Κυριακή, Μαΐου 2

Η πρώτη μελέτη σε πραγματικούς ανθρώπους για τις παρενέργειες του Johnson & Johnson

Τι εδειξε ερευνα

Από τα τρία εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, μόνο τα J & J απαιτούν μόνο μία δόση

Υπερβολικό άγχος και όχι πρόβλημα με το σκεύασμα της αμερικάνικης φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson ήταν τελικά αυτό που προκάλεσε παρενέργειες σε δεκάδες άτομα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, σύμφωνα με τους Αμερικανούς υπεύθυνους υγείας.

Οι ειδικοί λένε ότι οι παρενέργειες όπως λιποθυμία και ζαλάδα μετά τη λήψη του εμβολίου Johnson & Johnson, όπως περιγράφονται λεπτομερώς από τα Κέντρα Ελέγχου

και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), είναι ένα παράδειγμα ενός φαινομένου που έχει καταγραφεί εδώ και δεκαετίες από μια ποικιλία διαφορετικών εμβολίων. Βασικά, κάποιοι (αρκετοί) άνθρωποι φοβούνται τόσο πολύ τις ενέσεις που το άγχος τους προκαλεί μια φυσική αντίδραση.

«Γνωρίζαμε ότι θα το δούμε αυτό», καθώς δημιουργήθηκαν μαζικά εμβολιαστικά κέντρα COVID-19 σε όλο τον κόσμο, δήλωσε ο Δρ. Noni MacDonald, Καναδός ερευνητής που έχει μελετήσει παρόμοια περιστατικά.

Ωστόσο, τα περιστατικά προκάλεσαν προσωρινά τον τερματισμό τεσσάρων στους πέντε μαζικούς εμβολιασμούς, σύμφωνα με τη μελέτη, λόγω της μεγάλης αναταραχής που προκλήθηκε. Τα δεδομένα δημοσιεύονται επίσης μετά τη διακοπή της χρήσης του εμβολίου J & J λόγω αναφορών σπάνιων, αλλά επικίνδυνων, θρόμβων αίματος που παρατηρούνται κυρίως στις γυναίκες μετά τη λήψη του εμβολίου της μίας δόσης.

Αξιωματούχοι του CDC συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά τις λήψεις για πρόσθετες αναφορές ασφαλείας, αλλά ορισμένες αντιδράσεις, που καταγράφηκαν πριν από την παύση, οφείλονται απλώς στην ανησυχία για το εμβόλιο. Το CDC ανέφερε επίσης την Παρασκευή ότι ο συνολικός αριθμός θρόμβων αίματος που αναφέρθηκαν μετά το εμβόλιο J&J αυξήθηκε σε 17, από περισσότερες από 8,2 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν.

Οι συγγραφείς του CDC δήλωσαν ότι οι αναφορές συμπτωμάτων τύπου άγχους συνέβηκαν σε διάστημα τριών ημερών, από τις 7 έως τις 9 Απριλίου, σε εμβολιαστικά κέντρα στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Γεωργία, την Αϊόβα και τη Βόρεια Καρολίνα. Η έρευνα βασίστηκε σε συνεντεύξεις και αναφορές από το προσωπικό των κέντρων.

Πολλά από τα 64 άτομα είτε λιποθύμησαν είτε ανέφεραν ζάλη. Μερικοί είχαν ναυτία ή έμετο, και μερικοί είχαν ταχυπαλμίες, πόνο στο στήθος ή άλλα συμπτώματα. Κανένας ωστόσο δεν αρρώστησε σοβαρά. Όλοι έλαβαν το εμβόλιο J&J και τέσσερις από τις πέντε κλινικές έκλεισαν προσωρινά καθώς οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να διευθετήσουν τι συνέβαινε. Αξιωματούχοι της υγείας εκείνη την περίοδο είχαν δηλώσει ότι δεν είχαν κανένα λόγο να υποπτεύονται κάποιο πρόβλημα από το ίδιο το εμβόλιο.

Από τα τρία εμβόλια COVID-19 που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ, μόνο τα J & J απαιτούν μόνο μία δόση. Αυτό πιθανότατα το καθιστά πιο ελκυστικό για τους ανθρώπους που είναι νευρικοί για τις λήψεις και μπορεί να τους αφήνουν «πιο προδιαθετημένους σε περιστατικά που σχετίζονται με το άγχος», ανέφερε η έκθεση του CDC.

Μια άλλη έκθεση από το CDC που κυκλοφόρησε την Παρασκευή εξέτασε τις παρενέργειες που αναφέρθηκαν από περισσότερους από 300.000 παραλήπτες εμβολίων J&J. Περισσότεροι από τους μισούς δήλωσαν ότι παρουσίασαν πόνο στο χέρι, κόπωση ή πονοκέφαλο. Ένα τρίτο ανέφερε πυρετό ή ρίγη, και περίπου το ένα πέμπτο ναυτία.

Ο Δρ. MacDonald, καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο Dalhousie στη Νέα Σκοτία, δήλωσε ότι μελέτες έχουν δείξει ότι το 10% έως το 15% των ενηλίκων φοβούνται ενέσεις.


 https://kourdistoportocali.com/news-desk/i-proti-meleti-gia-se-pragmatikoys-anthropoys-gia-tis-parenergeies-toy-johnson-amp-johnson/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .