«Το μαρτύριο της σταγόνας» με την άρση του lockdown: «Δεν θα ανοίξουμε πλήρως για να μην καλομάθετε» λέει η κυβέρνηση

 «Για εκπαιδευτικούς λόγους» θα παραμείνουν κάποια περιοριστικά μέτρα

Το «μαρτύριο της σταγόνας» ζουν οι πολίτες με την άρση του lockdown, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να «ανοίξει» τη χώρα, ενόψει και τουρισμού, όμως αυτό... δεν θα γίνει σύντομα. 

Μπορεί λοιπόν οι τουρίστες να έρθουν σε λίγες ημέρες στη χώρα μας και να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, όμως για τους Έλληνες θα παραμείνουν κάποια μέτρα, μάλλον για «εκπαιδευτικούς λόγους».

Συγκεκριμένα ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είπε πως «δεν μπορούμε να πάμε από τον απόλυτο περιορισμό, στην απόλυτη ελευθερία» και συνέχισε: «Εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα». Όπως είπε το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά».

Να υπενθυμίσουμε πως είναι ο ίδιος που πριν από λίγες ημέρες είχε πει πως το μέτρο των SMS υπάρχει για «εκπαιδευτικούς λόγους».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ. Μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά».

Σχετικά με τα SMS στο 13033, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». «Για ένα διάστημα ακόμη να είμαστε προσεκτικοί και αποστασιοποιημένοι», είπε και υπογράμμισε πως το SMS «θα εξακολουθεί να έχει πρακτική λειτουργία», ενώ «θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων».


Για τη μετακίνηση εκτός νομού, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως το «πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες», ενώ διέψευσε τα σενάρια περί ανοίγματος των μετακινήσεων με εμβόλιο ή self test.