Τετάρτη, Μαΐου 5

Έντεκα χρόνια από την τραγωδία στην τράπεζα Marfin

Έντεκα χρόνια από την τραγωδία στην τράπεζα Marfin

Βίντεο-Φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Έντεκα χρόνια πέρασαν από την τραγωδία που σημειώθηκε στην τράπεζα Marfin, στην οποία έχασαν τη ζωή τους τρεις (η μία εξ αυτών έγκυος) άνθρωποι.

Ήταν Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010, ημέρα που στη Βουλή θα ψηφιζόταν το 1ο Μνημόνιο. Από νωρίς εξελίσσονται επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος. Στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη διαδηλωτές συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ. Κουκουλοφόροι εκτοξεύουν πέτρες και βόμβες μολότοφ στους αστυνομικούς που βρίσκονται στην είσοδο της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Οι διαδηλωτές φτάνουν κατά χιλιάδες στο Σύνταγμα. Τα επεισόδια είναι έντονα. Άγνωστοι προκαλούν φθορές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία και δεν διστάζουν να βάλουν φωτιές σε κτήρια.  

Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλές εστίες φωτιάς, κατά μήκος της Σταδίου, της Φιλελλήνων, της Αμαλίας. Το μεσημέρι, ομάδα κουκουλοφόρων πυρπολεί ένα όχημα της Πυροσβεστικής, έχοντας απομακρύνει δια της βίας το πλήρωμα.

Λίγο νωρίτερα είχε πυρποληθεί το κατάστημα της Τράπεζας Marfin επί της Σταδίου, αφήνοντας πίσω τρεις νεκρούς.

Σήμερα, άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο μνημείο της Marfin για να τιμήσουν εκείνους που έχασαν τη ζωή τους.

Δείτε βίντεο και εικόνες από το σημείο:

 

 

 

https://www.zougla.gr/greece/article/enteka-xronia-apo-tin-tragodia-stin-trapeza-marfin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .