Τρίτη, Ιουνίου 29

10 εξαιρετικά χρήσιμα tips για νέους αγοραστές κατοικίας

Ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις κατοικία; Δες τα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι αγοραστές στην απόκτηση της κατοικίας τους.

1. Αλόγιστα έξοδα επάνω στην κατοικία. Μάλιστα όταν τα περιττά έξοδα ανεβάζουν και το ποσό του δανείου, εκεί χρειάζεται σύνεση και προσοχή.

2. Δάνειο το οποίο αδυνατούν να αποπληρώσουν.

3. Δεν κάνουν καλή έρευνα αγοράς, αλλά συνήθως έχουν «κολλήσει» σε συγκεκριμένο τύπο κατοικίας, ή σε μια συγκεκριμένη περιοχή και χάνουν το «δάσος» (τις επιλογές).

4. Δεν επισκέπτονται το ακίνητο που πρόκειται να αγοράσουν 3, 4 ή 5 φορές, αλλά με την πρώτη ή την δεύτερη φορά, κλείνουν την συμφωνία. Έτσι ενδεχομένως να μην έχουν προσέξει υγρασίες στην κατοικία, οσμές από γύρω περιοχές, κ.α.

5. Δεν επιλέγουν έναν Σύμβουλο ή Coach, θεωρώντας πως είναι πολλά τα λεφτά. Οι επιλογές όμως και οι συμβουλές που θα λάβουν θα καθορίσουν και την έξυπνη αγορά.

6. Όταν έχεις να διαθέσεις χρήματα για την προκαταβολή, μην δώσεις το ελάχιστο στο δάνειο, αλλά ένα καλό ποσό που θα μειώσει το μηνιαίο ποσό δανείου, καθώς και την περίοδο δανειοδότησης.
7. Αψηφούν χορηγίες και προγράμματα που απευθύνονται σε αγοραστές πρώτης κατοικίας.

8. Άγνοια τού κόστους επισκευών και συντήρησης μιας κατοικίας. Εδώ είναι που οι περισσότεροι πελάτες (Ιδιοκτήτες ακινήτων) λένε συχνά τη φράση «τα έξοδα είναι σαν να νοικιάζω το σπίτι μου»… Συνεπώς πρέπει να αναλογιστείτε τα έξοδα συντήρησης, φόρους, καθώς και τυχόν επισκευές.

9. Δεν έχουν ένα όραμα και το ΓΙΑΤΙ χρειάζονται αυτή την κατοικία την συγκεκριμένη στιγμή, στην συγκεκριμένη περιοχή με το συγκεκριμένο ποσό.

10. Λάθος επιλογή στην απόκτηση κατοικίας (εδώ χρειάζεται ένας σωστός σύμβουλος-Coach). Όταν για παράδειγμα έχεις δύο παιδια και σκέφτεστε για ακόμη ένα, δεν θα πας σε επιλογή για 2 υπνοδωματίων κατοικία. Καλύτερα να επανεξετάσεις την περιοχή σου εάν δεν έχεις τα χρήματα, ή να μην κάνεις κάποια βιαστική κίνηση.

Το ίδιο ισχύει εάν το ζευγάρι λατρεύει την φύση, θα είναι λάθος επιλογή ένα διαμέρισμα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, ή εάν δεν σου αρέσει μία περιοχή μην αγοράσεις κάτι που θα διαρκέσει η αποπληρωμή του δεκαετίες.

ενικά προτού προχωρήσεις σε αγορά είναι καλό να εξετάσεις τα παρακάτω ερωτήματα:

α) Τι ακίνητα ανεγείρονται στην περιοχή που θέλεις να αγοράσεις την κατοικία;

β) Ο δρόμος σου (ή παραπλήσιος δρόμος) ενδέχεται να τροποποιηθεί σε κύρια λεωφόρο;

γ) Υπάρχει θέμα ηχορύπανσης στο συγκεκριμένο σημείο, ή κάποιο πρόβλημα με τις αποχετεύσεις;

Είναι απίθανο να μπορέσεις να δεις το μέλλον, ωστόσο, το να μην ξέρεις τίποτα είναι καταστροφικό. Επαναπροσδιόρησε τις ανάγκες σου, τις αξίες σου, τα θέλω σου, το γιατί.

Επιμέλεια: Δημήτρης Αλεξόπουλος, NLP Master Coach

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .