Πέμπτη, Ιουνίου 3

150 φιλοζωικοί φορείς ζητούν από τον Πρωθυπουργό να επανεξετάσει, να αλλάξει και να μην προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση διατάξεις που θα σημάνουν τη καταδίκη των αδέσποτων για πολλά χρονιά ακόμη. Διαφορετικά να το αποσύρει

150 φιλοζωικοί φορείς ζητούν από τον Πρωθυπουργό να επανεξετάσει, να αλλάξει και να μην προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση διατάξεις που θα σημάνουν τη καταδίκη των αδέσποτων για πολλά χρονιά ακόμη. Διαφορετικά να το αποσύρει

150 φιλοζωικοί φορείς ζητούν από τον Πρωθυπουργό να επανεξετάσει, να αλλάξει και να μην προωθήσει στη Βουλή για ψήφιση διατάξεις που θα σημάνουν τη καταδίκη των αδέσποτων για πολλά χρονιά ακόμη. Διαφορετικά να το αποσύρει

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κ. Μητσοτακη

Κοινοποίηση

Υπουργό ΥΠ.ΕΣ  κ. Μ. Βορίδη

Αν. Υπουργό ΥΠ. ΕΣ κ. Σ. Πέτσα

Υφυπουργώ παρά τω Πρωθυπουργώ κ.Θ. Λιβάνιο

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ ,

Ελπίσαμε, πιστέψαμε, στηρίξαμε, πανηγυρίσαμε  για μια αλλαγή επιτέλους στη χώρα μας στη μελανή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας της, που λέγεται αδέσποτα ζώα συντροφιάς.

Μια αλλαγή που όχι μόνο δε βλέπουμε να  έρχεται αλλά αντίθετα προ των πυλών έχουμε μια μεγαλύτερη  τραγωδία  για τα εκατομμύρια αδέσποτα.

Μας είπαν αιθεροβάμονες γι αυτή την ελπίδα και την αισιοδοξία μας, μας είπαν αφελείς, μας κατηγόρησαν ότι τρέφουμε αυταπάτες και  ότι οι ελπίδες μας ήταν φρούδες.

Προτιμάμε να είμαστε αιθεροβάμονες και καλόπιστοι παρά κακόπιστοι αλλά μέχρις ενός ορισμένου σημείου.

150  φιλοζωικοί φορείς  σας ζητάμε να τους διαψεύσετε.

Ζητάμε να τηρήσετε το λόγο σας για ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, πολιτισμένο νόμο που θα προστατεύει πραγματικά τα ζώα και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί το νομοσχέδιο που ήλθε για διαβούλευση.

Ζητάμε να επανεξετάσετε, να αλλάξετε και να μην προωθήσετε στη Βουλή για ψήφιση διατάξεις που θα σημάνουν τη καταδίκη των αδέσποτων για πολλά χρόνια ακόμη.

Ζητάμε να βάλετε πάνω από όλα το συμφέρον της χώρας, ζητάμε να κλείσετε την πηγή που δημιουργεί τα αδέσποτα, ζητάμε να κλείσετε τα αυτιά στα κροκοδείλια δάκρυα κυκλωμάτων και συντεχνιών  και στις μεγαλόστομες θεωρίες περί αντισυνταγματικότητας.

Ζητάμε την υποχρεωτική στείρωση για κα ποια χρόνια. Μη την ακυρώνετε, μην την παραπέμπετε στις ελληνικές καλένδες. Υπάρχουν αντίστοιχα τέτοια παραδείγματα σε χώρες της Ευρώπης, όπως για παράδειγμα του Βελγίου.

Βάλτε το μαχαίρι βαθιά στο πρόβλημα και λύστε το.

Κόψτε το Γόρδιο δεσμό που μας συνδέει με τα εκατομμύρια αδέσποτα της χώρας

Είναι στο χέρι σας και μόνο.

Ζητάμε αυτό που υποσχεθήκατε.

Την προστασία των ζώων.

Αλλά ο  εγκλεισμός στα άθλια κυνοκομεία της χώρας πόρρω απέχει από την έννοια αυτή και είναι έγκλημα κατά της ζωής.

Αυτό είναι το έγκλημα και όχι η μόνο επωφελής για τα ζώα στείρωση, όπως διατείνονται μερικοί. Κανένα από τα ημίμετρα του νομοσχεδίου δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε καν να βελτιώσουν την κατάσταση στις αποθήκες αυτές ζωντανών πλασμάτων.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σε ένα νόμο για την προστασία των ζώων δεν χωράνε ούτε οι κυνηγοί,  ούτε οι κτηνίατροι, ούτε οι εκτροφεις κοκ παρά μόνο οι φορείς εκείνοι, που παγκόσμια αποτελούν τον πυλώνα της προστασίας τους και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους φιλοζωικούς οργανισμούς .

Εμπιστευτείτε μας.

Δεν θα σας κουράσουμε άλλο .

Επισυνάπτουμε τα 13 σημεία που πρέπει πάσει θυσία να απαλειφθούν ή να προστεθούν στο σχέδιο νόμου πριν αυτό έλθει στην Βουλή.

Είναι οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να μην έχουμε ένα νόμο, πολύ χειρότερο από αυτόν που έχουμε τώρα σε ουσιώδη ζητήματα.

Σε διαφορετική περίπτωση σας καλούμε να το αποσύρετε. Να μην επιτρέψετε να οδηγηθούν χιλιάδες ζώα σε κλουβιά και ευθανασίες, να μη συνεχίσει η Ελλάδα να είναι ένα απέραντο κολαστήριο ζώων, με τον νόμο αυτή τη φορά.

Θα μας βρείτε κάθετα διαφωνούντες σε κάτι τέτοιο. Και θα είμαστε ανυποχώρητοι και ανυποχώρητες. Είμαστε φιλήσυχοι πολίτες που απεχθανόμαστε όμως τη βία  σε κάθε ανήμπορο πλάσμα αλλά ταυτόχρονα και επαναστάτες με αιτία.

Οι φιλόζωοι της χώρας δεν θα ανεχτούν άλλη κοροϊδία, δεν αντέχουν άλλη οδύνη. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη βαρβαρότητα, δεν θέλει άλλα αδέσποτα.

Όσα κι αν εγκλειστούν στα κυνοκομεία πάλι έξω θα είναι κατά εκατομμύρια. Οι λόγοι έχουν κατά κόρο αναλυθεί.

Μην δαπανάτε και πετάτε εκατομμύρια σε κυνοκομεία.

Κάντε με τα χρήματα αυτά  στειρώσεις αδέσποτων  και δημοτικά κτηνιατρεία ..

Τόσο απλή και αποτελεσματική λύση, που φωνάζει από μακριά,  αλλά που δυστυχώς κανένας από τους αρμόδιους τους πρώην και τους νυν δεν την υιοθετεί .

Απορίας άξιον το γιατί.

ΤΑ 13 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ

Με εκτίμηση,

Οι παρακάτω φορείς

1.Τα 76 σωματεία της Π.Φ.Π.Ο

2.Τα 8 σωματεία της Ζωοφιλικής Ομοσπονδίας Αττικής κ Σαρωνικού με την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης Ζ.Ε.Η.

3.Η Πανελλήνια Ομάδα κατά της κακοποίησης των Ζώων

Κερκυραϊκή Εταιρία Προστασίας Ζώων

Ελληνικό Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων Ζώων

Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας

Φιλοζωική Βοήθεια Μεριμνώ

Πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης ζώων Σαλαμίνας

Φ. Σ. Η Κιβωτός του Νώε Χανιά

Πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης ζώων Αργολίδας

Takis shelter Ιεράπετρα

Φιλοζωικό Σωματείο φίλοι ζώων και ανθρώπων

Skiathos Cat welfare association

Πανελλήνια ομάδα κατά της κακοποίησης των ζώων Ναυπλίου

Κιβωτός του Θοδωρή, Χίος

Φιλοζωικός Σύλλογος Ν.Φιλαδέλφειας

Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγίας Μαρίνας Κορωπίου

The Cat’s Pysamas

Φίλοι Ζώων Καρπάθου

Φιλοζωικό Σωματείο Εορδαίας Αδέσποτη Στοργή

Φιλοζωικό Σωματείο “Αδέσποτη Ελπίδα”

Σύλλογος Φιλόζωων Πτολεμαΐδας

Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων Το Νησί

Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Πτολεμαΐδας “Οι Αδέσποτοι Ήρωες”

Φιλοζωική Ομάδα Ένας Ήρωας Θεσσαλονίκη

Φ. Σ Αταλάντης Ζώα χωρίς όνομα

Φ. Σ. Κομοτηνής ΛΑΙΜΑ

Φιλοζωική Ένωση Κρυονερίου ΦΕΚ

Αδέσποτες Φωνές Stray Voices

Φιλοζωική Εθελοντική Ένωση Μοσχάτου Ταύρου Ρέντη Νίκαιας

Φιλοζωική Κρεστενών

Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας

Φιλοζωικός Σύλλογος Σαλαμίνας ΚΑΡΔΙΑ

Σύλλογος ΣΠΟΑΖΕ Ερυθρών

Φιλοζωική Μαλεσίνας

Φιλοζωική Ένωση Κομοτηνής-Μαρωνείας-Σαπών

Οικολογική Συμμαχία Περιφέρειας Αττικής

zoosos.gr δημοσιογραφικό φιλοζωικό blog

ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ (πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία)

Φιλοζωική Ομάδα Κισσάμου

Φιλοζωική Ένωση Περιστερίου

Φιλοζωικό Σωματείο Αγ. Βαρβάρας

Φιλοζωικός Σύλλογος Εθελοντών Θερμαϊκού ο Σείριος

Φιλοζωικός Σύλλογος Ε.Φ.Α.Λ.

Φιλοζωική Ομάδα Βούλας

ΚΟΡΩΠΙ (πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία)

Εθελοντές Φιλόζωοι Λιβαδειάς

Σχέσεις Στοργής Κιάτο

Φιλοζωική Ένωση Άργους Ορεστικού

Ορμή , Φιλοζωική Ένωση Δήμου Θερμαϊκού

Φιλοζωική Ομάδα Λαγονησίου

Σύλλογος Φίλων Ζώων Αριδαίας

Φιλοζωικός Σύλλογος Σιάτιστας

ΣΚΟΠΕΛΟΣ( πολιτισμός-περιβάλλον-ζωοφιλία)

Φιλόζωοι Άσσου Κορινθίας

Ζωοφιλικός Σύλλογος Πετρώματος

Φιλοζωικός Σύλλογος Λοκρίδας

Ζωοφιλική Καλύμνου hands of Kalymnos

Φιλοζωική Αιγάλεω Οι Άγγελοι των Δρόμων

Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων

Φιλοζωική Ένωση Δήμου 3 Β

Φιλοζωική Ένωση Βούλας

Φιλοζωική Περιβαλλοντική Κίνηση Δραπετσώνας

 

Φορείς για τα Δικαιώματα των Ζώων

Dreamdancers Θεσσαλονίκη

Vegan22 Greece

Δράση για την Άγρια Ζωή

Social Spirit Greece

Liber Animal

Patras For All Animals

ΤΑ 13 ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ

1. Όχι στον εγκλεισμό υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγια: Η μεγάλη και αρνητική ανατροπή που επιχειρείται με το νομοσχέδιο είναι ότι επιτρέπεται ο εγκλεισμός υγιών ενήλικων ζώων σε καταφύγιο κάτι που απαγορεύεται με τη σημερινή νομοθεσία. Ο εγκλεισμός όχι μόνο είναι βασανιστικός για τα ζώα, αλλά είναι και ανώφελος αφού ο αριθμός των αδέσποτων είναι τεράστιος και καθημερινά γεννιούνται και εγκαταλείπονται χιλιάδες καινούρια ζώα. Τα ζώα, όπως προβλέπεται σήμερα, πρέπει να περισυλλέγονται, να στειρώνονται, να εμβολιάζονται ή να θεραπεύονται και να επανεντάσσονται άμεσα. Εξαίρεση αποτελούν τα μικρά ως 5 μηνών, τα πάσχοντα και όσα έχουν κριθεί επικίνδυνα.

2. Όχι στις αυθαίρετες ευθανασίες: Στη σημερινή νομοθεσία ορίζεται ότι οι ευθανασίες αποφασίζονται από την 5μελή Επιτροπή και έτσι πρέπει να παραμείνει. Το νομοσχέδιο ανοίγει παράθυρο στις ευθανασίες, με ευθύνη μόνο του κτηνιάτρου, ο οποίος αν «συντρέχουν κτηνιατρικοί λόγοι» ή αν το κρίνει επικίνδυνο δύναται να προβεί σε άμεση ευθανασία και μάλιστα χωρίς καν να περιμένει την περίοδο των τριάντα ημερών για την δυνατότητα υιοθεσίας του ζώου. Δεν είναι τυχαίο οι δύο προβλέψεις σε σχέση με τον εγκλεισμό στα καταφύγια και τις ευθανασίες εισάγονται μαζί στο άρθρο 7. Όταν τα καταφύγια θα γεμίζουν, τα ζώα μοιραία θα οδηγούνται για ευθανασία.

3. Όχι στην επαναφορά για 4η φορά κυνοκομείων σε βραχώδεις περιοχές. Μην εξορίζετε τα ζώα σε δυσπρόσιτα μέρη που θα στοιβάζονται εκατοντάδες ζώα. Χρειαζόμαστε μικρές και πολλές δομές μέσα στους Δήμους ώστε να μπορούν να τις υποστηρίζουν οι εθελοντές, να τις επισκέπτονται όσοι θέλουν να υιοθετήσουν, να πηγαίνουν μαθητές και φοιτητές για φιλοζωική ευαισθητοποίηση, να είναι σε επαφή με τους πολίτες ώστε να ελέγχονται οι συνθήκες διαβίωσης. Τα ζώα σε κάθε δομή πρέπει να είναι λίγα για να μπορούν να εξασφαλίζονται συνθήκες ευζωίας και να παραμένουν το πολύ μέχρι 30 μέρες μετά την στείρωση ή τη θεραπεία τους, έτσι ώστε αν δεν υιοθετηθούν να μπορούν να επανενταχθούν στο σημείο που ζούσαν και πιθανότατα κάποιοι τα φρόντιζαν.

4. Ναι στην υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων, χωρίς καθυστερήσεις, αναβολές και εξαιρέσεις. Αστείρευτη, διαρκής και μόνιμη πηγή αδέσποτων είναι οι ανεξέλεγκτες γεννήσεις των δεσποζόμενων που συνεπάγονται είτε βίαιη θανάτωση είτε εγκατάλειψη των μικρών. Είναι απαράδεκτο να παραπέμπεται για το μέλλον η υποχρεωτική στείρωση και να δίνεται η δυνατότητα πολλών εξαιρέσεων με το άρθρο 39. Η στείρωση είναι το μόνο μέτρο για τον δραστικό περιορισμό των αδέσποτων και όχι ο εγκλεισμός σε καταφύγια που θα στοιβάζονται ζώα, ενώ διαρκώς θα πετιούνται καινούρια. Η υποχρέωση στείρωσης πρέπει να ξεκινά το πολύ μετά από 6 μήνες από την επιβολή του νόμου, η μόνη εξαίρεση να είναι συγκεκριμένα κτηνιατρικά προβλήματα και να αφαιρεθεί εντελώς η δυνατότητα εξαιρέσεων ιδιαίτερα για τα ζώα «εργασίας» (κυνηγιού, φύλαξης κοπαδιών κλπ) γιατί ακριβώς από αυτά προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός αδέσποτων.

5. Ναι στην ίδρυση δημοτικών κτηνιατρείων σε όλους τους Δήμους μέσα στις πόλεις για να πραγματοποιούν όλο το χρόνο μαζικές στειρώσεις αδέσποτων. Ναι στην ίδρυση ειδικών υπηρεσιών στους Δήμους με ειδικευμένα άτομα. Ναι στην παροχή κινήτρων για την επιδότηση ή ακόμη και τη δωρεάν στείρωση και θεραπεία δεσποζόμενων ζώων με βάση συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.

6. Μη δυσκολεύετε τις υιοθεσίες, μην κάνετε παράνομο το έργο των φιλόζωων. Είναι απαράδεκτη η πρόβλεψη να παραδίδονται υποχρεωτικά σε Δήμους και σε αδειοδοτημένα καταφύγια όσα ζώα βρίσκουν φιλόζωοι, τουλάχιστον μέχρις ότου μειωθεί δραστικά ο αριθμός των αδέσποτων στη χώρα και μέχρι να δημιουργηθούν επαρκή νόμιμα καταφύγια. Αλλιώς το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να μειωθούν δραστικά οι υιοθεσίες, να αυξηθούν τα αδέσποτα ενώ χιλιάδες κουτάβια και γατάκια θα έχουν τραγικό τέλος. Ναι στη φιλοξενία μικρού αριθμού αδέσποτων από όλες τις εγγεγραμμένες στο Μητρώο φιλοζωικές οργανώσεις, έστω και σε δομές που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ίδρυσης καταφυγίων. Με το νομοσχέδιο, προωθούνται οι μεγάλες φιλοζωικές ΜΚΟ που συγκεντρώνουν χρηματοδοτήσει και ποινικοποιείται ο εθελοντισμός των εκατοντάδων φιλοζωικών συλλόγων και ενώσεων της χώρας.

7. Όχι επιπλέον εμπόδια στην περίθαλψη των σκύλων που πάσχουν με λεϊσμανίαση. Ζητάμε να επιτρέπεται μέσω του θεσμού της αναδοχής, η φροντίδα και περίθαλψη των λεϊσμανιακών ζώων.

8. Να καταργηθεί επιτέλους το δέσιμο των ζώων! Στην πρόσφατη πυρκαγιά στα Γεράνεια δεκάδες ζώα βρέθηκαν αποτεφρωμένα δεμένα με τις αλυσίδες τους, ανίκανα να τρέξουν να σωθούν. Η πρόβλεψη για το «μη μόνιμο δέσιμο» υπάρχει και στην υφιστάμενη νομοθεσία αλλά για τις περισσότερες περιπτώσεις είναι αδύνατο να αποδειχτεί. Ως αποτέλεσμα, οι περισσότεροι σκύλοι της χώρας, να βασανίζονται δεμένοι από κουτάβια μέχρι να πεθάνουν. Ζητάμε να απαγορευτεί το καθολικά το δέσιμο των ζώων όταν βρίσκονται σε ιδιοκτησία του κηδεμόνα τους.

9. Όχι στην συνέχιση της κακοποίησης. Ζητάμε να αφαιρούνται οριστικά τα ζώα που έχουν κακοποιηθεί από τους ιδιοκτήτες και όχι να επιστρέφονται στο βασανιστή τους εάν πληρώσει για την θεραπεία τους. Ναι στη πληρωμή των εξόδων από τον κακοποιητή σε κάθε περίπτωση. Όχι ζώα στα κλουβιά των διαφόρων ξενώνων, που αμείβονται αδρά, όπου παραμένουν έως και 5 χρόνια μετά την προσωρινή αφαίρεσή τους, διαλυμένα οργανικά και ψυχικά από την συνεχή νέα κακοποίηση τους. Ζητάμε η προσωρινή αφαίρεση να έχει χρονικό όριο ενός μήνα και αμέσως μετά υπάρχει οριστική απόφαση, ώστε το ζώο να προωθείται για υιοθεσία. Ζητάμε άμεσα ειδικό σώμα για τον έλεγχο των κακοποιήσεων και την τήρηση των κανόνων ευζωίας των δεσποζόμενων.

10. Να κλείσουν άμεσα όλα τα παράνομα εκτροφεία – κολαστήρια με μέριμνα για τα χιλιάδες σκυλιά που παράγονται εκεί. Είναι απαράδεκτο να λειτουργούν εκατοντάδες παράνομα εκτροφεία-puppy mils και οι αρχές να τα γνωρίζουν και να ανέχονται τη λειτουργία τους. Χρειάζονται άμεσα κανόνες λειτουργίας για τα νόμιμα εκτροφεία ώστε να κλείσουν όσα δεν τηρούν τους κανόνες ευζωίας των ζώων.

11. Απαγόρευση της ηλεκτρονικής πώλησης ζώων, μιας μεγάλης μάστιγας και τεράστια πηγή δημιουργίας αδέσποτων ζώων

12. Να υπάρξει άμεση, επαρκής χρηματοδότηση για τη διαχείριση των ζώων όχι αόριστες προβλέψεις. Χρειάζονται να προβλεφθεί συγκεκριμένη χρηματοδότηση των Δήμων που να καλύπτουν το μεγαλύτερο ποσοστό των επιλέξιμων δαπανών που πραγματοποιούν. Από την άλλη πλευρά πρέπει να προβλέπεται μηχανισμός ελέγχου και επιβολής πραγματικών σοβαρών διοικητικών και ποινικών κυρώσεων σε Δήμους, που παρανομούν.

13. Οι κατά τόπους κτηνιατρικές υπηρεσίες δεν μπορούν να είναι αρμόδιες για την ευζωία των ζώων στα κυνοκομεία γιατί στην πράξη έχει αποδειχτεί ότι απέτυχαν και αδιαφόρησαν εντελώς για το τι γίνεται στα δημοτικά κυνοκομεία. Η αρμοδιότητα αυτή πρέπει να ανήκει στις 5μελεις επιτροπές.

Αναλυτικά οι θέσεις μας και για τα παραπάνω θέματα αλλά και για όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου έχουν κατατεθεί στον Υφυπουργό παρά το Πρωθυπουργώ κ . Θ.Λιβάνιο

Previous Post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .