Τετάρτη, Ιουνίου 30

40 περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα - Τα 33 από εμβόλια mRNA και η «προτίμηση» στους νέους

40 περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα - Τα 33 από εμβόλια mRNA και η «προτίμηση» στους νέους

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνησης προσπαθεί να « δωροδοκήσει» τους νέους με 150 ευρώ για να εμβολιαστούν

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνησης προσπαθεί να « δωροδοκήσει» τους νέους με 150 ευρώ για να εμβολιαστούν αποκαλυπτικά στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια σχετικά με σοβαρές καρδιακές επιπτώσεις του εμβολιασμού (μόνο εκεί επικεντρώθηκε η έρευνα) με τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα έπειτα από εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού να έχουν φτάσει τα 40.

Ουδείς γνωρίζει βέβαια και τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον ή όταν απαιτηθεί να γίνουν και 3ες δόσεις εμβολίου και μετά τέταρτες κτλ κτλ. 

Αναλυτικότερα έξι από αυτά τα περιστατικά καταγράφηκαν έπειτα από εμβολιασμό με AstraZeneca, ένα έπειτα από εμβολιασμό με Johnson & Johnson ενώ όλα τα υπόλοιπα καταγράφηκαν μετά από εμβολιασμό με εμβόλια mRNA, (δηλαδή Pfizer ή Moderna).

Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή της καρδιάς, ενώ η περικαρδίτιδα, μια άλλη ανεπιθύμητη ενέργεια, η οποία έχει αναφερθεί μετά τον εμβολιασμό με τα προαναφερθέντα εμβόλια, είναι φλεγμονώδης αντίδραση γύρω από την καρδιά.

Στη χώρα μας περίπου 30 περιστατικά έχουν αναφερθεί στο αρμόδιο τμήμα του ΕΟΦ από ασθενείς ή από γιατρους, ωστόσο έχει αποδειχθεί για πολύ μικρό αριθμό αιτιώδης σχέση μεταξύ του εμβολιασμού και της εμφάνισης της μυοκαρδιτιδας ή της περικαρδίτιδας.

Αφορούν άτομα όλων των ηλικιών, με μια μικρή «προτίμηση» σε νεότερης ηλικίας άτομα. Ενδεικτικά καταγράφηκε φοιτητής και υγειονομικός της ηλικιακής ομάδας 25-35 χρόνων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το πλέον σημαντικό είναι ότι πρόκειται για περιστατικά ήπια, και σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Πόσες παρόμοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ

Στοιχεία για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό κατά της Covid στις ΗΠΑ, έδωσαν και τα αμερικανικά CDC. Συγκεκριμένα, μέχρι την 21η Ιουνίου, το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών μετά τον Εμβολιασμό (VAERS) των CDC, έλαβε 616 αναφορές για περιστατικά μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας σε άτομα ηλικίας 30 ετών και κάτω που έλαβαν εμβόλιο κατά της COVID-19.

Οι περισσότερες περιπτώσεις αναφέρθηκαν μετά τον εμβολιασμό με σκεύασμα mRNA (Pfizer-BioNTech ή Moderna), ιδιαίτερα σε άνδρες, εφήβους και νεαρούς ενήλικες. Από τις μελέτες που ακολούθησαν, τα CDC και ο FDA επιβεβαίωσαν 393 αναφορές μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για να εκτιμήσουν εάν υπάρχει σχέση με τον εμβολιασμό.

 https://www.pronews.gr/ygeia/998305_40-peristatika-myokarditidas-kai-perikarditidas-stin-ellada-ta-33-apo-emvolia-mrna-kai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .