Τρίτη, Ιουνίου 1

Κρήτη: Αποχαιρετούν τη γυναίκα που πέθανε μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Κρήτη: Αποχαιρετούν τη γυναίκα που πέθανε μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Στο χωριό Λοχριά Ρεθύμνου γράφεται σήμερα ο επίλογος για τη 44χρονη γυναίκα που πέθανε ύστερα από παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca. Η Γλυκερία Μανουσάκη, μητέρα τριών παιδιών, νοσηλευόταν επί μέρες σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το βράδυ της Κυριακής κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρή.

Η γυναίκα ήταν υγιέστατη και χωρίς κανένα υποκείμενο νόσημα μέχρι να κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, στις 6 Μαΐου. Μία εβδομάδα μετά εκδήλωσε τα πρώτα συμπτώματα και εισήχθη στην

Αιματολογική Κλινική του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, ενώ από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε διαταραχή στην πηκτικότητα του αίματός της και χαμηλά αιμοπετάλια. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί συσχέτισαν την κατάστασή της με το εμβόλιο. Λίγες μέρες μετά παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση με θρόμβωση και εκτεταμένο αιμάτωμα στον εγκέφαλο και υπεβλήθη σε βαρύ χειρουργείο παρόλο που ουσιαστικά από εκείνη τη στιγμή η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη.

Πρόκειται για το ένα από τα πέντε επιβεβαιωμένα περιστατικά σοβαρών παρενεργειών του εμβολίου της AstraZeneca για τα οποία αποφάνθηκε επίσημα την προηγούμενη εβδομάδα ο ΕΟΦ (τα τρία εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην Κρήτη), ενώ πρόκειται για τον δεύτερο επιβεβαιωμένο θάνατο με τα ίδια χαρακτηριστικά μετά την απώλεια μιας γυναίκας 61 ετών στη Λέσβο.

Καταγγελία

Με αιχμηρό τρόπο ο σύζυγος της γυναίκας εγκαλεί την πολιτεία για το γεγονός ότι επέτρεψε τη συνέχιση των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο σκεύασμα ενώ γνώριζε για τις παρενέργειες, ειδικά στην ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκε η σύζυγός του, ενώ τονίζει πως θα ζητήσει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες για τον θάνατο της συντρόφου του.

«Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneka σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και οι τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου», αναφέρει σε δημόσια δήλωσή του ο Μάνος Κρυοβρυσανάκης.

Ο ίδιος αναφέρεται σε επιστημονικά δεδομένα που δείχνουν την επικινδυνότητα του εμβολίου για συγκεκριμένες ομάδες. «Είναι πια γνωστό και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο, αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο. Θα έπρεπε η Πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες», τονίζει ο σύζυγος της 44χρονης καταλήγοντας: «Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές».https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/296439_kriti-apohairetoyn-ti-gynaika-poy-pethane-meta-embolio-tis-astrazeneca

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .