Κυριακή, Ιουνίου 6

Α.Φαούτσι: «Πιθανό ο κορωνοϊός να έχει προέλθει από εργαστηριακή διαρροή» – Ν.Τραμπ:«Να πεις τι ξέρεις και από πότε»

faoytsi-2

Ο Άντονι Φαούτσι μέσα από τις δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προήλθε από «εργαστηριακή διαρροή» στην Ουχάν, έπειτα από τη διαρροή των emails που έλαβε κι έστειλε στη διάρκεια της πανδημίας και στο άκουσμα αυτού ο Ν.Τραμπ με σειρά emails που έδωσε στον τύπο θα μπορούσαμε να πούμε ότι ξεσπάθωσε καθώς βλέπει πλέον να δικαιώνεται αφού πλέον τελείωσαν οι εκλογές και τα συστημικά ΜΜΕ είχαν κάνει την “δουλειά τους” να εκλέξουν τον Τ.Μπάιντεν.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν στρέφεται κατά όσων άσκησαν κριτική στη δουλειά του, λέγοντας πως δήλωσε «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που, για έναν ή τον άλλο λόγο, με μισούν για αυτό που έκανα στην περίοδο της διακυβέρνησης Τραμπ… δεν στρεφόμουν με κανέναν τρόπο κατά του Τραμπ», είπε ο Φάουτσι στο δίκτυο MSNBC το βράδυ της Τετάρτης.

Ακόμη, παραδέχτηκε πως «δεν μπορεί να εγγυηθεί για όλα όσα έχουν συμβεί στο εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν». «Προσπαθούσαμε να ανταλλάξουμε σωστές πληροφορίες και σωστά δεδομένα. Αυτό που δεν είχε γίνει κατανοητό, είναι πως η επιστήμη αποτελεί μια δυναμική διαδικασία» πρόσθεσε ο Φάουτσι.
Σε άλλη συνέντευξή του, την Πέμπτη στο CNN, ο Φάουτσι ρωτήθηκε συγκεκριμένα για το email που έλαβε τον Απρίλιο του 2020 από τον πρόεδρο της EcoHealth Alliance και τις ευχαριστίες που του έστελνε, για το γεγονός πως στήριζε τη θεωρία ότι «ο κορωνοϊός μπορεί να προήλθε από διαρροή στο Ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν». «Ανοησίες. Δεν καταλαβαίνω πως προκύπτουν όλα αυτά από το συγκεκριμένο email» απάντησε.

«Πάντα το έλεγα, και συνεχίζω να το λέω… Πιστεύω ακόμα ότι η πιο πιθανή διαδρομή είναι από ένα ζώο σε έναν άνθρωπο, αλλά διατηρώ ανοιχτό το μυαλό μου, πως αν υπάρχουν άλλες ρίζες του ιού, τότε θα μπορούσε να έχει προέλθει από εργαστηριακή διαρροή», συνέχισε ο Αμερικανός επιδημιολόγος.

Ο Φάουτσι φέρεται να έλαβε αυτό το email από τον επικεφαλής ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που είχε εξασφαλίσει κρατική επιχορήγηση 3,4 εκατομμυρίων δολαρίων για να πραγματοποιήσει εργαστηριακές έρευνες. «Τα emails μπορούν να ερμηνευτούν με διαφορετικό τρόπο από τον καθένα. Σε αυτό το email, ο αποστολέας με ευχαριστούσε για όσα θεωρούσε πως είχα πει. Εγώ του είχα πει πως ο ιός, πιθανότατα, πέρασε από είδος σε είδος. Ωστόσο, ταυτόχρονα διατηρώ ανοιχτό το μυαλό μου σχετικά με μια πιθανή εργαστηριακή διαρροή» ανέφερε ο Φάουτσι.

Τον Ιανουάριο, ο Φάουτσι έλαβε προειδοποίηση από τον ερευνητή Κρίστιαν Άντερσον ότι ο νέος κορωνοϊός είχε «ασυνήθιστα χαρακτηριστικά». «Τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του ιού αποτελούν ένα πολύ μικρό μέρος του γονιδιώματος, οπότε πρέπει να μελετήσουμε πολύ προσεκτικά όλες τις ακολουθίες για να δούμε ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά (πιθανό να) φαίνονται κατασκευασμένα», δήλωνε ο Άντερσεν, ο οποίος διαχειρίζεται ένα ιολογικό εργαστήριο στην Καλιφόρνια.

Σημειώνεται πως τις προηγούμενες ημέρες, πάνω από 3.200 e-mails δημοσιεύθηκαν στο BuzzFeed, το CNN και την Washington Post και σε αυτά ο Φάουτσι φαίνεται να απαντά σε αιτήματα, ερωτήσεις και ζητήματα που του θέτουν απλοί πολίτες, δημοσιογράφοι που αιτούνται συνέντευξης, συνάδελφοί του, φίλοι ακόμη και διασημότητες. Πρόκειται για ηλεκτρονική αλληλογραφία κατά την πρώτη φάση της πανδημίας δηλαδή από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020.

Σκληρή απάντηση Τραμπ

Στο άκουσμα των νέων δηλώσεων του Α.Φάουτσι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ μέσω emails απαιτεί πλέον από τον επικεφαλής των επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας να απαντήσει και ειδικά για το τι ήξερε σχετικά με το κινεζικό εργαστήριο της Ουχάν γιατί αν αυτό είναι αλήθεια θα έπρεπε να κινηθεί κατά της Κίνας απαιτώντας ακόμα και 10 τρις δολάρια για αποζημιώσεις από την διάδοση του ιού.

“Είναι πολλά τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο Α.Φάουτσι. Παρεμπιπτόντως η χρηματοδότηση του εργαστηρίου από την δικαυβέρνηση Ομπάμα στην Κίαν ήταν μεγάλη ανοησία. Είχα διακόψει την χρηματοδότηση. Αλλά στο μεταξύ ο κ.Φάουτσι τι ήξερε και το πιο σημαντικό από πότε το ήξερε”.

“Τώρα πλέον σιγά σιγά όλοι ξεκινούν και μιλούν για ‘κινεζικό ιό’ και παίρνουν το μέρος μου”.

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .