Κυριακή, Ιουνίου 13

ΞΕΦΥΓΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ο ΔΩΔΕΚΑΘΕΟΣ Αδ. Γεωργιάδης: «ΘΑ ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ όσοι δεν εμβολιαστούν...»



Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στην ΕΡΤ για τις προθέσεις της κυβέρνησης για όσους δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο προαγγέλλοντας απολύσεις και άλλους διαχωρισμούς...

Αρχικά έκανε γνωστό, πως βρέθηκε χθες στο γραφείο του, ένας μεγάλος ξενοδόχος, που του είπε, πως ένας μικρός αριθμός αργαζομένων του, δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Συμφώνησε μαζί του, πως όσοι το επιθυμούν αυτό "θα πρέπει να αναλάβουν τις συνέπειες των πράξεων τους. Γιατί πρόκειται για την ασφάλεια της επιχείρησης. Δεν μπορεί να κινδυνεύει μια ολόκληρη επιχείρηση, γιατί κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο". 
Έτσι τόνισε χαρακτηριστικά πως: «Στην υπάρχουσα εργασιακή νομοθεσία μια επιχείρηση μπορεί να απολύσει έναν υπάλληλο εάν ο εργαζόμενος θέτει σε κίνδυνο την επιχείρηση».

Συνέχισε πως  "αν ένας εργαζόμενος θέλει να θέσει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους συμπολίτες και συναδέλφους του δεν μπορεί να έχει απαιτήσεις. Όπως είπε πολύ ωραία και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πουθενά το Σύνταγμα δεν κατοχυρώνει αυτόν που θέλει, να θέσει σε κίνδυνο τους άλλους"

Ακόμη σημείωσε πως "την ανθρώπινη ανησυχία, για το εμβόλιο την καταλαβαίνει, όμως όλοι εμβολιάστηκαν και δεν μπορούν οι λίγοι, να θέσουν σε κίνδυνο τους πολλούς".

Για τα προνόμια που  θα έχουν όσοι εμβολιαστούν είπε: «Η κουβέντα για τα λεγόμενα προνόμια των εμβολιασμένων, που δεν είναι προνόμια αλλά περισσότερο βαθμοί ελευθερίας των εμβολιασμένων σε σχέση με τους ανεμβολίαστους θα ξεκινήσει όταν θα έχουμε πλέον δώσει στο σύνολο των κατοίκων της Ελλάδας την ευκαιρία του εμβολιασμού. Oπότε θα προχωρήσουμε όταν γνωρίζουμε πραγματικά, ποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και ποιοι δεν μπόρεσαν. Δεν είμαστε μακριά από αυτήν την διαπίστωση. Αρχές Ιουλίου, θα έχουμε τα συμπεράσματα μας. Τον χειμώνα οι εμβολιασμένοι θα έχουν το δικαίωμα να μπουν σε κλειστούς χώρους, οι μη δεν θα μπορούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .