Δευτέρα, Ιουνίου 14

Η καθημερινή συνήθεια που προστατεύει την Καρδιά μας


Αν ο στιγμιαίος καφές αποτελεί και τη δική σας αγαπημένη συνήθεια χειμώνα- καλοκαίρι, τότε σας έχω πολύ καλά νέα! Η συνήθεια αυτή προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία σας γενικότερα. Τι ισχύει όμως για τη λειτουργία της καρδιάς; Διαβάστε τις πρόσφατες επιστημονικές ενδείξεις για τη σχέση μεταξύ κατανάλωσης στιγμιαίου καφέ και της καρδιακής λειτουργίας στο νέο άρθρο μου "Ο Στιγμιαίος Καφές αγαπά την Καρδιά σου", το οποίο είναι διαθέσιμο στον ακόλουθο σύνδεσμο: 

https://www.mednutrition.gr/portal/lifestyle/diatrofi/17012-o-stigmiaios-kafes-agapa-tin-kardia-sou


Όπως αναλύεται στο παραπάνω κείμενο, σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας και Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου τα μηνύματα είναι και εδώ αισιόδοξα! Για την ακρίβεια, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η καθημερινή μακροχρόνια κατανάλωση στιγμιαίου καφέ στη συνιστώμενη αναλογία (1-2 φλιτζάνια/ ημέρα), όχι μόνο είναι απόλυτα ασφαλής αλλά μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία της καρδιάς.


Εάν λοιπόν πιστεύετε ότι τα μηνύματα της προαναφερθείσας μελέτης ενδιαφέρουν το κοινό σας, μπορείτε να αναδημοσιεύσετε το άρθρο! Στην περίπτωση αυτή θα εκτιμούσα πολύ εάν προσθέσετε και το ενεργό link ως πηγή στην αναδημοσίευσή σας.

Σας ευχαριστώ πολύ,
Νίκος Ζέρβας,
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, M.Sc.
Επιστημονικός Συνεργάτης του medNutrition.gr
Υ.Γ.: Απαντήστε στο email αυτό με όποια απορία έχετε, θα χαρώ να τη συζητήσουμε!Sent to oxafies@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .