Παρασκευή, Ιουνίου 25

ΕΚΤΑΚΤΟ> Κρούσματα κορανοϊού σε εμβολιασθέντες Ισραηλινούς στρατιώτες

Συναγερμος στο Ισραηλ

Το IDF θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία της υγείας όλων των στρατιωτών του

Δύο στρατιώτες IDF και ένας εργαζόμενος IDF που είχαν εμβολιαστεί κατά του κορανοϊού, βρέθηκαν θετικοί  τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του IDF.

Οι τρεις έχουν μπει σε καραντίνα.
Αυτές είναι οι πρώτες ενεργές περιπτώσεις κοροναϊού που παρατηρήθηκαν στο IDF από τις 2 Μαΐου, όταν ο στρατός δεν ανέφερε καμία περίπτωση για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
Σε μια δήλωση, ο εκπρόσωπος του IDF διαβεβαίωσε το κοινό ότι “το IDF θα συνεχίσει να εργάζεται για την προστασία της υγείας όλων των στρατιωτών του”.

Ο υπουργός Άμυνας Benny Gantz, μαζί με τον Διοικητή της Εσωτερικής Διεύθυνσης, Γεν. Uri Gordin και Διοικητή Αμυντικής Διοίκησης  Moshe Edri, πραγματοποίησαν μια αξιολόγηση στο Αεροδρόμιο Ben-Gurion τη Δευτέρα ώστε να επανεξετάσουν τα πρωτόκολλα κοροναϊών και να κατανοήσουν καλύτερα τους κινδύνους που εξακολουθεί να παρουσιάζει ο ιός.

Μετά την αξιολόγηση, ο Gantz ανέθεσε στη μονάδα «Ella» που ασχολείται με επιδημιολογικά κρούσματα, να περιμένει περαιτέρω οδηγίες προτού ολοκληρώσει τις δραστηριότητές της, που περιλαμβάνουν συντονισμό ερευνών σε περιοχές που αντιμετωπίζουν κρούσματα ιών, έως ότου διενεργηθεί περαιτέρω αξιολόγηση με το Υπουργείο Υγείας.
Τους έδωσε επίσης εντολή να μην κλείσουν καμία από τις εγκαταστάσεις τους και να επανεκκινήσουν επιχειρήσεις που ενδέχεται να έχουν ήδη ολοκληρωθεί, έως ότου ολοκληρωθεί η μεταβίβαση εξουσίας στο τμήμα που θα ξεκινήσει τη διερεύνηση επιδημιολογικών ερευνών στη θέση τους. Αυτή η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Ιουλίου.

Η εκτίμηση του Gantz για το Αεροδρόμιο Ben-Gurion πραγματοποιήθηκε αφού ο υπουργός Υγείας Nitzan Horowitz δήλωσε ότι όταν πρόκειται για απαγορεύσεις ταξιδιού σε χώρες υψηλού κινδύνου, «υπήρχαν δυσκολίες στη συνεργασία μεταξύ των σχετικών υπουργείων» στη προηγούμενη κυβέρνηση.
Η απαγόρευση ταξιδιού σε χώρες που θεωρούνται υψηλού κινδύνου και έχουν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν συνοδεύτηκε από μέτρα επιβολής, είπε, προσθέτοντας ότι τις επόμενες ημέρες, θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους πετούν προς αυτές τις περιοχές.
Περίπου 48 άτομα βρέθηκαν θετικά για τον ιό την Κυριακή και άλλα 88 αναγνωρίστηκαν τη Δευτέρα στις 5:30 μ.μ. Η τελευταία φορά που καταγράφηκε τόσο μεγάλος αριθμός νέων ημερήσιων υποθέσεων ήταν στα τέλη Απριλίου. Ωστόσο, αυτό το ποσοστό μόλυνσης παραμένει εξαιρετικά χαμηλό σε σύγκριση με τα χιλιάδες άτομα που μολύνθηκαν καθημερινά κατά τη χειρότερη περίοδο νοσηρότητας στο Ισραήλ.

Λόγω των πρόσφατων εστιών, η πόλη Binyamina έπεσε από πράσινο σε κίτρινο στο σύστημα κατάταξης κοροναϊών της κυβέρνησης και επί του παρόντος φιλοξενεί τον μεγαλύτερο αριθμό ενεργών περιπτώσεων κοροναϊών στη χώρα.

ΑΥΤΟΑΝΑΣΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ PFIZER;

Το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού συνδέεται με αυξημένες πιθανότητες ανάπτυξης θρομβωτικής θρομβοκυτταροπενικής πορφύρας (TTP), μίας σπάνιας διαταραχής του αίματος, ανέφεραν Ισραηλινοί ερευνητές.

Το TTP είναι ένα αυτοάνοσο σύνδρομο που προκαλεί σχηματισμό θρόμβων αίματος σε διάφορα όργανα του σώματος. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας, αυτοί οι θρόμβοι μπορούν να περιορίσουν ή να εμποδίσουν τη ροή αίματος σε βασικά όργανα όπως ο εγκέφαλος, τα νεφρά και η καρδιά, με αποτέλεσμα σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Αιματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Shamir δήλωσαν ότι είχαν ειδοποιηθεί για το πρόβλημα αφού είδαν μια ξαφνική αύξηση του TTP στη χώρα, καθώς εντοπίστηκαν τέσσερις περιπτώσεις σε ένα μήνα σε σύγκριση με δύο ή τρεις περιπτώσεις ετησίως.

Η ιατρική ομάδα ανέφερε ότι βρήκε μια «χρονολογική σύνδεση» μεταξύ του εμβολιασμού ασθενούς και της έναρξης των συμπτωμάτων της νόσου. Τόνισαν ότι αυτοί είναι δύο νέοι ασθενείς στους οποίους η ασθένεια εξαπλώθηκε μετά από μια μακρά περίοδο ύφεσης.

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αξιολογεί επί του παρόντος την έρευνα.

Ως αποτέλεσμα, η ιατρική ομάδα, με επικεφαλής την Dr. Maya Koren-Michowitz, επικεφαλής του Εργαστηρίου Αιματολογίας και Μεταφραστικής Αιματολογικής Ογκολογίας, συνέστησε στα άτομα που είχαν TTP να εμβολιαστούν μόνο με ειδική άδεια από το γιατρό τους και εάν το κάνουν να τεθούν για παρακολούθηση και κλινική αξιολόγηση.

Ένας εκπρόσωπος του νοσοκομείου τόνισε ότι αυτή η μελέτη, η οποία ήταν πολύ μικρή, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον εμβολιασμό και να ενθαρρύνει οποιονδήποτε που δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη να κάνει τις δόσεις.

«Οι γιατροί και οι ασθενείς πρέπει να είναι προσεκτικοί στα κλινικά συμπτώματα: Αδυναμία, κόπωση, νευρολογικές διαταραχές, αιμορραγία και πόνος στο στήθος», δήλωσε η ομάδα σε ανακοίνωση.

Κάλεσαν επίσης «υγιείς ανθρώπους» που έχουν εμβολιαστεί να είναι προσεκτικοί και να ζητούν ιατρική βοήθεια αμέσως εάν εμφανιστούν συμπτώματα. Η έγκαιρη διάγνωση και οι σύγχρονες θεραπείες αύξησαν το ποσοστό επιβίωσης των ασθενών TTP από 10% στο παρελθόν σε 80% σήμερα.

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/ektakto-gt-kroysmata-koranoioy-se-emvoliasthentes-israilinoys-stratiotes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .