Δευτέρα, Ιουνίου 7

Θεαματική διάσωση: Παγοθραυστικό έσωσε σκύλο που χάθηκε στους πάγους του Αρκτικού ωκεανού

ψσδψσψσψ

Έχουμε ακούσει για πολλές διασώσεις ζώων κατά καιρούς, όμως η περίπτωση αυτού του σκυλάκου είναι πραγματικά μοναδική. Για τη διάσωση και επιστροφή του στο σπίτι επιστρατεύτηκε ένα παγοθραυστικό και ένα χόβερκραφτ.


Η Άικα περιπλανιόταν για περισσότερο από μια βδομάδα στους πάγους του Κόλπου του Ομπ του Αρκτικού ωκεανού, όταν χάθηκε από το σπίτι της.

Για καλή της τύχη βρέθηκε από το παγοθραυστικό “Αλεξάντερ Σάνικοφ” και το πλήρωμά του μπόρεσε να την εντοπίσει και να την ανεβάσει με ασφάλεια από τον πάγο.
Σύμφωνα με την ιδιοκτήτρια του σκύλου, Σβετλάνα Τσερεσνιάβα, το ζώο χάθηκε στις 21 Μαΐου, όταν η πόρτα του σπιτιού δεν είχε κλείσει καλά, με αποτέλεσμα αυτό να βγει στον δρόμο.

Η γυναίκα με τον άντρα της έψαχναν τον σκύλο τους για περίπου μια εβδομάδα όταν η Σβετλάνα έμαθε ότι εθεάθη κοντά σε έναν σταθμό πετρελαίου.

«Όταν μου έδειξαν το βίντεο, κοίταξα [τον σκύλο] και στην αρχή δεν την αναγνώρισα. Φαινόταν τόσο δυστυχισμένη, καλυμμένη ολόκληρη με πάγο, δεν περπατούσε καλά, γιατί είχε τρυπήσει τα ποδαράκια της, γιατί ο πάγος ήταν αιχμηρός και τραυμάτισε τις πατούσες της. Ζήτησα από την Gazprom να μας φέρει με κάποιον τρόπο πίσω το σκυλί μας», ανέφερε η Σβετλάνα.
Το παγοθραυστικό “Αλεξάντερ Σάνικοφ” πλησίασε στο σημείο και το πλήρωμα κατέβασε μια σκάλα, για να μπορέσει να ανέβει μόνο του το σκυλί.

«Εξετάσαμε τις δυνατότητες να σηκώσουμε ένα ζώο από την επιφάνεια του πάγου. Τοποθετήσαμε μια σκάλα πυρκαγιάς, με την οποία ο σκύλος ανέβηκε στο πλοίο από μόνος του. Έπειτα επικοινωνήσαμε με τους ντόπιους, βρήκαμε τον ιδιοκτήτη και μερικές ώρες αργότερα το ζώο επέστρεψε με ασφάλεια στο χωριό, στους ευτυχείς ιδιοκτήτες του, με τη βοήθεια ενός χόβερκραφτ» ανέφερε ο Γεβγκένι Ναγκίμπιν, βοηθός καπετάνιου του παγοθραυστικού “Αλεξάντερ Σάνικοφ”.
Ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά!
Ο σκυλάκος όπως φαίνεται έζησε μια τρομερή περιπέτεια η οποία είχε αίσιο τέλος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .