Παρασκευή, Ιουνίου 25

Οι φαντάροι δεν είναι θεατρίνοι

Οι φαντάροι δεν είναι θεατρίνοι

Κωνσταντίνος ο Α΄, βασιλιάς της Ελλάδος από το 1913 μέχρι το 1922. Ανατριχιάζεις μόνο στη σκέψη τι έπαιξε στην πατρίδα μας εκείνα τα χρόνια τα μαύρα. Καμιά σχέση με τα τωρινά και τα χθεσινά. Κάνεις το λογαριασμό και μαζί το σταυρό σου γιατί δεν γεννήθηκες την εποχή εκείνη, που δεν έγινε μονάχα ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος...

- Και ο ελληνοτουρκικός του 1897.

- Και οι βαλκανικοί πόλεμοι

- Και η κόντρα του Ελευθερίου Βενιζέλου με τον Κωνσταντίνο τον άλφα.

- Και η παράδοση της Ανατολικής Μακεδονίας στην Βουλγαρία. 

- Και ο ναυτικός αποκλεισμός των ''προστάτιδων'' δυνάμεων Αγγλίας και Γαλλίας που απαίτησαν να παραιτηθεί του θρόνου ο Κ.άλφα.

- Και η Μικρασιατική Καταστροφή.

Γιατί θυμηθήκαμε τον Κώστα τον άλφα; Το 1914, σα σήμερα 22 Ιουνίου, έβγαλε διαταγή προς το στράτευμα και απαγόρευσε το χειροκρότημα στους στρατιώτες. Δεν είναι θεατρίνοι, φαντάροι και αξιωματικοί, άρα δεν αρμόζει να τους χειροκροτάμε. Το χειροκρότημα μόνο στο θέατρο, για τους ηθοποιούς, Αυτό αποφάσισε και διάταξε ο βασιλιάς (1868- 1923). Έκανε έξι παιδιά, το ένα ήταν ο Παύλος (1901 - 1966), ο σύζυγος της Φρειδερίκης και πατέρας του έκπτωτου Κωνσταντίνου Β΄ (1940).

Με την ευκαιρία: Ο και γαμώ το μουστάκι (φώτο) Κωνσταντίνος Α΄ ήταν καψούρης με κάποια Πάολα, Ιταλίδα τυχοδιώκτρια, υποτίθεται και ηθοποιό, η οποία στα γράμματα της έγραφε στον Έλληνα βασιλιά ''Γουστάρω να σε γδέρνω με τα νύχια μου... ''. Ξεφύγαμε, όμως.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Τι έγραψε πριν πέντε αιώνες ο Μακιαβέλι για Ελλάδα και Τουρκία, διάβασε apodytiriakias.gr

 zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .