Το είδαμε και αυτό: Ο Αντώνης Σαμαράς έφτιαξε Ίδρυμα για τον εαυτό του


Είναι να απορεί κανείς με το… μέγεθος πολιτικών αντρών της χώρας. Μόλις πριν λίγη ώρα ο ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε την ίδρυση Ιδρύματος με το όνομά του!

Στα 70 του πλέον ο Σαμαράς με το κοινωφελές «Ίδρυμα Αντώνη Κ. Σαμαρά» σχεδιάζει την υστεροφημία του, όσο και αν σημειώνεται πως «το Ίδρυμα είναι ανεξάρτητο από την ενεργό παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην πολιτική ζωή της πατρίδας μας».

Όπως αναφέρεται, σκοπός του Ιδρύματος είναι «η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας, η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, η προαγωγή της πολιτικής και επιστημονικής έρευνας και η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων».

Και προβλέπεται «η καταγραφή, ψηφιοποίηση και αξιοποίηση του προσωπικού αρχείου του Αντώνη Σαμαρά, η έκδοση βιβλίων και συγγραμμάτων που αφορούν στην εκτίμηση πολιτικών και ιστορικών γεγονότων της πατρίδας μας, όπως επίσης και η δημιουργία πανεπιστημιακής έδρας πολιτικών σπουδών σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής».

Σου λέει ο Σαμαράς, δηλαδή οι υπόλοιποι πρώην πρωθυπουργοί που έφτιαξαν ιδρύματα είναι πιο ξύπνιοι από εμένα; Το γεγονός ότι βύθισε και αυτός τη χώρα σε μνημόνια και οικονομική καταστροφή, θα το συμπεριλάβει στις μελέτες του το ίδρυμα;

Πηγή: newsbreak.gr

Το The Flag Report, δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το The Flag Report, ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Follow us on Twitter
Join our Facebook page

 https://theflagreport.com/to-eidame-kai-afto-o-antonis-samaras-eftiaxe-idryma-gia-ton-eafto-tou/