Πέμπτη, Ιουνίου 24

Το φυτικό γάλα δεν είναι πάντα πιο υγιεινό από το ζωικό. Τι χρειάζεται να προσέξουμε

Πέρα από τα προφανή πλεονεκτήματα που προσφέρει το φυτικό γάλα στον πλανήτη μας, χρειάζεται να εξετάσουμε διάφορες παραμέτρους για την υγεία μας.

Το φυτικό γάλα δεν είναι πάντα πιο υγιεινό από το ζωικό. Τι χρειάζεται να προσέξουμε

Περπατώντας σε οποιονδήποτε διάδρομο γαλακτοκομικών προϊόντων το 2021, κατακλυζόμαστε από απεριόριστες επιλογές γάλακτος και εναλλακτικών γάλακτος. Βέβαια, και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε τις συνήθεις επιλογές ζωικού γάλακτος: αποβουτυρωμένο, 1%, 2% και πλήρες γάλα.

Όμως, τα τελευταία χρόνια, τα γάλατα φυτικής προέλευσης έχουν κλέψει την παράσταση, σε σημείο που οι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν κατά καιρούς δυσκολευτεί να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Φτιαγμένα από βρώμη, αμύγδαλα, σπόρους κάνναβης, αρακά ή σόγια – ο κατάλογος συνεχίζεται –

τα φυτικά γάλατα θα προσθέσουν πιθανώς 50 σεντς επιπλέον στην παραγγελία του latte σας και μπορεί να σας κάνουν να νιώσετε ότι κάνετε μια υγιεινή επιλογή.

Γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα εναλλακτικά γάλατα είναι καλύτερα για τον πλανήτη από τα ζωικά. Είναι όμως τα φυτικά γάλατα στην πραγματικότητα καλύτερα για την υγεία μας;

Αν έχετε αλλεργία ή ευαισθησία στα γαλακτοκομικά, το φυτικό γάλα είναι, χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη επιλογή για εσάς. Τι γίνεται όμως με εκείνους από εμάς που δεν έχουν πάθει ποτέ στομαχόπονο από ένα χωνάκι παγωτού, που μπορούν άνετα να πιούν έναν latte φτιαγμένο με ζωικό γάλα και να μην έχουν κανένα πρόβλημα μετά; Το huffpost επικοινώνησε με ειδικούς ως προς αυτό το ερώτημα.

Αρχικά, οι ειδικοί τονίζουν πως όσον αφορά την επιλογή φυτικού ή ζωικού γάλακτος, δεν υπάρχει ξεκάθαρος νικητής από άποψη υγείας. Και τα δύο μπορεί να σας κάνουν καλό ή κακό, ανάλογα με διαφορετικούς παράγοντες.

Για παράδειγμα, ορισμένα ζωικά γάλατα περιέχουν πολλές ορμόνες. Ορισμένα φυτικά γάλατα περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και καραγενάνη. Και έπειτα υπάρχουν και οι ατομικές ανάγκες υγείας. Πώς μπορούμε, λοιπόν, να βρούμε το πιο υγιεινό γάλα για εμάς;

«Δεν υπάρχει τρόπος να αποκρυπτογραφήσουμε ποιο είναι πιο επιβλαβές ή ωφέλιμο για την ανθρώπινη υγεία γενικά, επειδή εμπλέκονται τόσοι πολλοί παράγοντες, όπως ο τρόπος ζωής, η γενετική και το ιστορικό υγείας», δήλωσε στη HuffPost η Kylene Bogden, διαιτολόγος και σύμβουλος ευεξίας. Υπάρχουν όμως τρόποι για να καταλάβετε τι είναι καλύτερο για εσάς προσωπικά.

https://enallaktikidrasi.com/2021/06/kathimerines-athoes-sinithies-mporoun-vlapsoun-ygeia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .