Πέμπτη, Ιουνίου 17

Εντοπίστηκε "άνθρωπος-κλειδί" για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

 ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ - ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ

Εντοπίστηκε "άνθρωπος-κλειδί" για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Σε μία στρατηγική επικοινωνιακού χαρακτήρα αναλώνεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες η πολιτική και η φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σε μία προσπάθεια να κατευναστεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα και ο συλλογικός φόβος των πολιτών μετά την πρωτόγνωρη για τα ελληνικά εγκληματολογικά δεδομένα δολοφονία στα Γλυκά Νερά.

Έτσι το τελευταίο διάστημα διακινήθηκαν πάσης φύσεως πληροφορίες σχετικά με «νέα στοιχεία» που έχει στα χέρια της η αστυνομία αλλά και συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν τεθεί στο μικροσκόπιό της χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια ουσιαστική πρόοδος στις έρευνες.

Η υπόθεση Γλυκά Νερά για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τη φυσική ηγεσία του υπουργείου αποτελεί ζήτημα casus belli δεδομένου ότι η ελληνική κοινή γνώμη απαιτεί να διαλευκανθεί η δολοφονία προκειμένου να υπάρξει μία εξήγηση για τον ιδιαίτερα ειδεχθή χαρακτήρα αυτού του εγκλήματος. Πρόκειται για συλλογική κοινωνική απαίτηση η οποία βαραίνει τις πλάτες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΡΟΠΟ.

Σε αυτό το πλαίσιο το zougla.gr πληροφορείται από καλά ενημερωμένες πηγές πως το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα το οποίο μπορεί να είναι από μερικές ώρες έως και λίγα 24ωρα αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών ένα άτομο για το οποίο έχουν συγκεντρωθεί, κατά τις ανωτέρω πηγές, «αδιάσειστα στοιχεία». Αν όμως είναι «αδιάσειστα» τότε γιατί η ΕΛ.ΑΣ. δεν προχωρεί σε προσαγωγή; Εάν είναι απλώς «ενδιαφέροντα» τότε πιθανώς η έρευνα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. να εισέλθει σε μία νέα πίστα ιχνηλάτησης που θα την οδηγήσει επιτέλους στα ίχνη του δράστη ή των δραστών.

Πάντως εδώ και λίγες ώρες παρατηρείται μία κινητικότητα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση. Επιπλέον οι πληροφορίες που έρχονται από το ρεπορτάζ προετοιμάζουν το έδαφος για κάποια «θεαματική και ανατρεπτική αποκάλυψη» στην υπόθεση.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, το οποίο επιβεβαιώνεται και από πηγές οι οποίες είναι σε θέση να διαχωρίσουν -ως προς τις πληροφορίες- την ήρα από το στάρι, οι έρευνες της ειδικής ομάδας της ΕΛ.ΑΣ. η οποία έχει αναλάβει να διαλευκάνει την υπόθεση, εστιάζονται σε ένα «πρόσωπο-κλειδί» το οποίο φέρεται να διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στο αποτρόπαιο έγκλημα. Εκεί που μπλοκάρει ωστόσο η πρόοδος της έρευνας είναι η δυσκολία να καταδειχθεί ο τρόπος με τον οποίο συνδέεται το άτομο αυτό με την δολοφονία.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι εξαιρετικά κρίσιμο διότι από τις εξηγήσεις που θα δοθούν αναμένεται να ξεκαθαριστεί ακριβώς αυτή τη λεπτομέρεια.

 https://www.zougla.gr/greece/article/entopistike-an8ropos-klidi-gia-ti-dolofonia-sta-glika-nera

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .