Πέμπτη, Ιουνίου 10

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι Πρόεδρος των «λίγων» για… λίγους! Ο Εθνομηδενισμός στα καλύτερα του και μία ΠτΔ σε ειδική αποστολή!

 Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Μην πιστέψεις πως είναι η Πρόεδρός σου. Δεν είναι Πρόεδρός μου, είναι Πρόεδρός τους!

του Δημήτρη Φιλιππίδη*

(dfilippides@gmail.com)

Τελικά η έκπληξη δεν έγκειται στις ημέρες και τα έργα της κυρίας Πρόέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου αλλά στο ότι πολλοί εξεπλάγησαν από την στάση της. Τότε, στην Μητρόπολη Αθηνών όπου παρευρέθηκε στη δοξολογία για το νέο έτος. Εξεπλάγησαν από μία κυρία που σε κάθε ευκαιρία στην πορεία της προς το προεδρικό Μέγαρο δεν είχε παραλείψει να δείξει τί είναι και τί πιστεύει. Το τρομακτικό είναι ότι πιθανότατα επιβραβεύθηκε για όσα πιστεύει και πράττει!


Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται για πρώτη φορά και με ευθύνη της ΠτΔ δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος κατά την προσέλευση της στην Μητρόπολη. Επιπροσθέτως, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά της Προέδρου απέναντι στα θρησκευτικά σύμβολα, καθώς αρνήθηκε να προσκυνήσει τον Σταυρό, κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας σαν άλλος Νοσφεράτου -ο βρυκόλακας στην ομώνυμη ταινία όταν έβλεπε κάτι ανάλογο! Την ίδια στιγμή η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ και η δικαιολογία ότι τα μέτρα του κορονοϊού απέτρεψαν την παρουσία μπάντας μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί!


Δεν ευθύνεται βεβαίως τόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο προκλητική και αν είναι η στάση της, όσο αυτοί που συναίνεσαν για να «διοριστεί» στο ύπατο αξίωμα. Αυτοί που έριξαν το όνομά της στο τραπέζι γνώριζαν καλά. Γνώριζαν για την ακρίβεια τα πάντα για το «ένδοξο αριστερό» παρελθόν της, ξεκινώντας από την περίφημη παρουσία της στην αφίσα της ΚΝΕ, ενώ σίγουρα γνώριζαν τα έργα και τις ημέρες της στην θέση της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ποτέ δεν έκρυψε το τί είναι, το τι (δεν) πιστεύει, το τι της προκαλεί αλλεργία και το ποια είναι. Η Νέα Δημοκρατία ανερυθρίαστα την πρότεινε για το Ανώτατο Αξίωμα και η η κα Πρόεδρος το δέχτηκε μετά χαράς με την αναμενόμενη συναίνεση των ομοϊδεατών της Σύριζα και ΚΙΝΑΛ!


Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Το παρελθόν της

Το τι πιστεύει για την Ορθοδοξία μας το έδειξε μαζί με άλλους 30 συναδέλφους της στο ΣτΕ, όταν σήκωσε μπαϊράκι εναντίον του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, όταν ο ίδιος επρόκειτο να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό και συνάντησε τρομακτικές αντιδράσεις. Βεβαίως, ο μακαριστός δεν καταλάβαινε από αντιδράσεις και τελικά το έπραξε, εν τη απουσία όμως της κας Σακελλαροπούλου και του σιναφιού της. Επιπροσθέτως, η Πρόεδρος είχε αντιδράσει και στον αγώνα του Χριστόδουλου για τις ταυτότητες. Οξύμωρο της όλης κόντρας αποτελεί ότι και οι δύο έχουν καταγωγή από την πανέμορφη πόλη της Ξάνθης. Μία πόλη και δύο τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες…


Το τι πιστεύει για τα εθνικά μας θέματα το ζήσαμε σε όλο το μεγαλείο (και σε προσωπικό επίπεδο το έζησα ως Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ενωσης ΗΠΑ) όταν ήταν πρόεδρος στην εκδίκαση των υποθέσεων των Παμμακεδονικών για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μία υπόθεση εναντίον του Νίκου Κοτζιά και όλων όσοι συνέργησαν στην προδοτική Συμφωνία της λάσπης των Πρεσπών.


Τότε η στάση της κας Σακελλαροπούλου ήταν πραγματικά απαράδεκτη, κάτι στο οποίο έχει ήδη αναφερθεί και η γνωστή ποινικολόγος Ειρήνη Μαρούπα, λέγοντας χαρακτηριστικά και προφητικά: «Είναι σημαντικό αυτό που θα σας πω γι’ αυτήν που πάνε μας… φορέσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία έχει απόλυτη συναίνεση προκαταβολικά στον διαμελισμό της Ελλάδας • και στη Μακεδονία και στο Αιγαίο και στην Κρήτη και παντού – Θα αποκαλυφθεί ποια είναι η κ. Σακελλαροπούλου».


Όπως καταγγέλλουν όσοι παρακολούθησαν την δίκη-εξπρές, κατήγγειλαν ότι η Πρόεδρος του Δικαστηρίου, λειτουργούσε με μία πρωτοφανή αγωνία να κλείσει την υπόθεση. Σε μία υπόθεση που δεν έχει να κάνει με την βούληση των Παμμακεδονικών αλλά της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπων. Όμως όπως η κα Σακελλαροπούλου έγραψε σε διάγγελμά της μέσω της Εφημερίδας των Συντακτών πριν μερικές μέρες μεταξύ άλλων: «…Σε αυτή την περιεκτική αντίληψη για τη δημοκρατία οι μειοψηφίες θωρακίζονται απέναντι στην τυραννία της πλειοψηφίας, ενώ τα θεσμικά αντίβαρα, η διάκριση των εξουσιών και ο έλεγχος της συνταγματικότητας των νόμων, θέτουν όρια στη λαϊκή κυριαρχία και την κρατική εξουσία…».


Σας θυμίζει κάτι η φρασεολογία της; Πιθανόν τον «ετερόκλητο όχλο» που είπε ο Τσίπρας ή την ευκολία με την οποία χρησιμοποιούν τον όρο φασίστες και ακροδεξιοί, στελέχη της αριστεράς για να υβρίσουν την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που ακόμα έχει τσαγανό και πονάει για τα εθνικά μας θέματα!


Στο ίδιο πρωτοχρονιάτικο διάγγελμα της κυρίας Προέδρου στην Εφημερίδα των Συντακτών, τονίζει η ίδια: «Στην αλληλουχία αυτών των επάλληλων κρίσεων βρήκαν πολλοί την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο όνομα ενός νέου εθνοκεντρικού προστατευτισμού…».


Είναι λοιπόν ο εθνοκεντρισμός αυτός που προκαλεί τα ένστικτα της κ. Σακελλαροπουλου και συμπεριφέρεται έτσι; Πιθανόν, καθώς για τα άτομα της συνομοταξίας της αριστεράς οτιδήποτε εθνοκεντρικό είναι επικίνδυνο..


Τα προφητικά λόγια της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επίσης είχε μιλήσει για την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας πριν ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά της και την έκρινε ως μη κατάλληλη για να αναλάβει τη θέση αυτή.

Ειδικότερα, με αφορμή την τότε υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ (γνωστού και ως Mr. Bitcoin τονίζει πως η κ. Σακελλαροπούλου «δεν διαθέτει τη βασική αρετή της ικανότητας αντίστασης σε αντισυνταγματικές πολιτικές πιέσεις…».

Όπως τονίζει η κ. Κωνσταντοπούλου, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, επέμενε να δικάσει την εν λόγω υπόθεση «άρον-άρον, κάμπτοντας κάθε εγγύηση δίκαιης δίκης». Όπως καταγγέλλει: «Μολονότι της υπεβλήθη αίτημα αναβολής και αίτηση εξαίρεσης, επέμεινε να προεδρεύσει και να διεκπεραιώσει την αποστολή». Kαι λίγο αργότερα η πρώην πρόεδρος της Βουλής έλεγε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή της παραίτηση από τη θέση της Προέδρου του ΣτΕ αποδεικνύει πλήρως ότι διέπραξε, εν γνώσει της, κακοδικία και σήμερα προάγεται πολιτειακώς».


Η σημερινή Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εκτελούσε με προθυμία κάθε εντολή από εντός και εκτός των συνόρων.


Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προέβη και σε μία ακόμα σειρά πρωτοβουλιών που αποδεικνύουν ότι δεν βρίσκεται εκεί για να είναι η Πρόεδρος όλων των Ελλήνων αλλά για να εκπροσωπεί συγκεκριμένους στόχους. Η απομάκρυνση των Θρησκευτικών Εικόνων από το γραφείο ή ακόμα και η εξαφάνιση του ιστορικής σημασίας γιαταγανιού της Επανάστασης ή ακόμα και πινάκων ζωγραφικής από την ιστορία της πατρίδας μας δεν αποτελούν τυχαίες κινήσεις.


Βεβαίως όλα αυτά δεν είναι οι μοναδικές παρασπονδίες μίας Προέδρου που μοιάζει να είναι έξω από τα νερά της ενδυματολογικά και κυρίως σε επίπεδο πρωτοκόλλου. Μάλιστα είναι τέτοια η δυσαρέσκεια που δημιουργούν οι κινήσεις της, που κάποιοι αναπολούν ακόμα και τον συνεργό με την σιωπή του, στην Συμφωνία των Πρεσπών, Προκόπη Παυλόπουλο.


«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥ»


Το ρεύμα που ολοένα και ενισχύεται, με τίτλο «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥ», αποτελεί μία πρώτη αντίδραση σε όλα όσα ο κόσμος κατανοεί και σε όλα όσα συμβαίνουν. Δεν μπορεί να είναι η Πρόεδρος μας, αυτή που βγάζει ανακοίνωση εν ριπή οφθαλμού για την πολιτική ανωμαλία στις ΗΠΑ, αλλά αρνείται πεισματικά να βγάλει ανακοίνωση για τα εθνικά μας θέματα σε Αιγαίο, σε Θράκη, στο μεταναστευτικό, στην Βόρειο Ηπειρο και την Κύπρο μας.


Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει δικαίωμα να μην πιστεύει στον Θεό, έχει δικαίωμα να παρουσιάζει αλλεργικές αντιδράσεις σε κάθε τι πατριωτικό, έχει δικαίωμα να τραγουδάει το bella ciao… Όμως όλα αυτά όταν επιστρέψει, σύντομα ελπίζουμε, στον ιδιωτικό βίο της. Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί το Πρωτόκολλο, να σεβαστεί τον Ελληνικό λαό και την ιστορία μας. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αποτελεί δυστυχώς ακόμα ένα γρανάζι στον μηχανισμό της εξάλειψης της εθνικής ταυτότητας, τον οποίον διακαώς προωθούν και επιβάλλουν όλοι αυτοί που συμμετέχουν στην ισοπέδωση αξιών και ηθών!


Και όπως λέει ποιητής με μία δική μου παραποίηση: «δεν έφταιγε αυτή. Τόσο μπορούσε, τόσο ήθελε… Αυτοί που την έβαλαν εκεί θα πρέπει να λογοδοτήσουν…».


*Ο Δημήτρης Φιλιππίδης είναι συνεργάτης του Sportime, Διευθυντής του Hellas FM και μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ. 

https://www.sportime.gr/

 ksipnistere.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .