Τρίτη, Ιουνίου 8

Γιατί ο εντοπισμός της εργαστηριακής προέλευσης του ιού θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του Κομμουνισμού στη Κίνα. Η ιστορική ευκαιρία για τις ΗΠΑ

Ο ρολος του Παστορα Fauci

Η συγκάλυψη ενός Εγκλήματος Κατά της Ανθρωπότητας


Mην έχετε ουδεμία αμφιβολία. Ο εντοπισμός της προέλευσης του ιού την οποία το The Clockwor Orange Times θεωρεί ζωτικής σημασίας για τον πλανήτη θα εξαρτηθεί το μέλλον της ανθρωπότητας. Δηλαδή τι είδους μέλλον (αλλά και για πόσο) θα επιλέξουμε. Η προέλευση του ιού αφορά και τον τελευταίο ζώντα οργανισμό του πλανήτη.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αλλά και το πιο μικρό χορταράκι στην ακροτελεύτια αυλή του κόσμου. Αφορά επίσης την ίδια τη δομή της κοινωνίας και τον τρόπο που επιλέγει να κυβερνάται. Αφορά την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας όπου αυτή εξακολουθεί να αχνοφέγγει.

Εδώ που έχουν φθάσει τα πράγματα η μοναδική ελπίδα για τον εντοπισμό της προέλευσης του ιού περνάει από τον Λευκό Οίκο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής που είναι η τελευταία δημοκρατική υπερδύναμη του πλανήτη. Είναι τώρα  ευκαιρία ώστε οι ΗΠΑ να ετεροπροσδιορισθούν ως η μοναδική υπερδύναμη στην οποία η Δημοκρατία δεν έχει ακόμη διασωληνωθεί.

Η προέλευση του ιού είναι μείζον θέμα και για τις ΗΠΑ επειδή εμπλέκονται στην χρηματοδότηση του Εργαστηρίου της Wuhan.

Όπως εμπλέκεται και η Ευρωπαική Ένωση η οποία έσπευσε να αφαιρέσει κρυφίως το όνομά της από τους χορηγούς στον ιστότοπο της Wuhan. Είναι μείζον θέμα για τις ΗΠΑ επειδή έχουν ήδη πάνω από 620.000 νεκρούς. Είναι μείζον θέμα για τις ΗΠΑ επειδή ο ελεύθερος κόσμος έχει στραμμένα τα μάτια πάνω τους. Και σ΄αυτό το σημείο οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το γεγονός ότι ο Joe Biden με την εντολή του προς τις Υπηρεσίες Ασφαλείας της χώρας του να ερευνήσουν την προέλευση του ιού και το εργαστήριο της Wuhan απελευθέρωσε αυτόματα τους δημοσιογράφους αλλά και τους επιστήμονες και οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών είναι συγκλονιστικές τουλάχιστο για τους αναγνώστες του Κουρδιστού Πορτοκαλιού που έχει συντονισθεί με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ του πλανήτη.

Είμαστε υπερήφανοι γι΄αυτό. Είμαστε υπερήφανοι γιατί στο Κουρδιστό Πορτοκάλι δεν θα δείτε τους ήρωες των εγχώριω realities ούτε το ρεπορτάζ για τη καθηγήτρια που βίασε τον μαθητή της. Αυτά τα σκουπίδια θα τα βρείτε σε άλλες μηντιακές αυλές όπως επίσης και τους διαφημιζόμενους και τους διαφημιστές που πριμοδοτούν αυτά τα σκουπίδια με τα γνωστά αποτελέσματα όσο αφορά τη κατάντια της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Στο επιχείρημα ότι τα ίδια συμβαίνουν σε όλο το κόσμο η απάντησή μας είναι ότι η Ελλάδα υπήρξε κάποτε η κοιτίδα του πολιτισμού, της φιλοσοφίας, της γνώσης. Τώρα παράγει σατυροβαρκάρηδες, τραχανοπλαγιάδες, και βίζιτες του instagram. Μπράβο σας γενναίοι του…Τέλος πάντων επανερχόμαστε στο μείζον θέμα της προέλευσης του ιού και της πανδημίας.

Μία πανδημία την οποία προανήγγειλε ο Bill Gates το 2015 δημοσίως ( το οποίο συμπτωματικά εντελώς τον χώρισε η σύζυγός του εν μέσω της πολύνεκρης πανδημίας) , μία πανδημία η οποία για να προκληθεί είχε ανάγκη τα gain of function πειράματα τα οποία είχε αναλάβει ο Peter Daszak της EcoHealth σε συνεργασία με τον Αμερικανό Καθηγητή βιολόγο-επιδημιολόγο Ralph Baric και τη Κινέζα bat (νυχτερίδα) woman Shi Zhengli.

Μία πανδημία η οποία για να εξαπλωθεί έπρεπε να συγκαλυφθεί αρχικά τουλάχιστον η προέλευσή της και στη συγκάλυψη όπως αποδεικνύεται μέσα από την ηλεκτρονική του αλληλογραφία έχει παίξει καταλυτικό ρόλο ο Πάστορας Fauci. H συγκάλυψη της προέλευσης της πανδημίας υπονομεύει αυτόματα και την παρασκευή του αντιδότου είτε φάρμακο, είτε χάπι, είτε εμβόλιο. Χωρίς τη γνώση του συγκεκριμένου gain of function πειράματος η παραγωγή εμβολίων και φαρμάκων και αναποτελεσματική είναι αλλά και επικίνδυνη.

Ralph Baric

Στην ουσία πρόκειται για μία αναζήτηση αντίδρασης στα τυφλά τη στιγμή που οι “δράστες” κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι ανάμεσά μας. Όμως εδώ μπαίνει και ένα τεράστιο και παγκόσμιο πολιτικό ζήτημα.

Aφορά το ρόλο του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στη συγκάλυψη του Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας είτε αυτό έγινε από ατύχημα είτε εσκεμμένα. Το ατύχημα ή η εσκεμμένη διαρροή θα είναι ένα από τα επόμενα φλέγοντα θέματα που θα απασχολήσουν την παγκόσμια κοινότητα όπως επίσης και το πως είναι δυνατόν να παράξεις ένα αποτελεσματικό αντίδοτο χωρίς να έχεις αποκωδικοποιήσει τον ιό. Ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας θα είναι καταλυτικός και για την ίδια του τη ύπαρξη. Οι Κινέζοι που πλέον ταξιδεύουν σε όλο το κόσμο δεν είναι ένας λαός ηλιθίων ή ανηθίκων. Δεν πρόκειται να συγχωρήσουν ποτέ το έγκλημα της συγκάλυψης και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας πληρώσει στο ακέραιο το αντίτιμο.

Ο  Biden λοιπόν βρίσκεται ενόψει μίας ιστορικής για Αμερικανό ηγέτη πρόκλησης. Εάν δεν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων η πίεση που θα δέχεται καθημερινά από τη κοινή γνώμη και τα ΜΜΕ θα είναι τρομακτικής ισχύος. Ο κόσμος έχει ανάγκη από το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ. Ένα Δημοκρατικό Κόμμα που πρέπει να προχωρήσει στην αυτοκάθαρση και ο εντοπισμός της προέλευσης του ιού θα είναι ακριβώς αυτό. Ο Joe Biden δεν έχει να φοβηθεί κανέναν εκτός από την ίδια την Ιστορία.

Η απόφασή του να δώσει εντολή στις Μυστικές Υπηρεσίες της χώρας του απελευθερώνει και τους υπόλοιπους ηγέτες της Δύσης να κάνουν το ίδιο με τις Μυστικές τους Υπηρεσίες. Εδώ χρειάζεται μια συνεργασία των Μυστικών Υπηρεσιών της Δύσης. Συνεργασία στην Επιχείρηση Φως και όχι Συγκάλυψη. Τιμά επίσης τη κυβέρνηση Biden το γεγονός ότι οι Αρχές των ΗΠΑ έδωσαν στη Δημοσιότητα την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Πάστορα Fauci.

Aυτές είναι ελπιδοφόρες ενδείξεις ότι η Δημοκρατία στις ΗΠΑ είναι ακόμη ζωντανή.

Καλά θα είναι το ζεύγος Biden να εξαφανίσει από το πλευρό του τον Πάστορα Fauci ο οποίος για ένα χρόνο συγκάλυπτε την εργαστηριακή προέλευση της Πανδημίας ενώ είχε σχεδόν χειροπιαστές αποδείξεις ότι περί αυτής πρόκειται.

Ο κ.  Fauci κάνει κακές παρέες και το τίμημα για την ανθρωπότητα είναι ήδη βαρύ για να έχει ακόμη την άνεση να φωτογραφίζεται με το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ.

Για το τι εστί Wuhan και Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα διαβάστε την ανάλυση του Jasper Becker ο οποίος έχει περάσει τουλάχιστο δύο δεκαετίες της ζωής του ως ανταποκριτής ξένων ΜΜΕ στη Κίνα.

Δέντρα και αγριολούλουδα ανθίζουν και στις τέσσερις εποχές του χρόνου στο Kunming, το οποίο είναι γνωστό ως Η Πόλη της Αιώνιας Άνοιξης λόγω των ήπιων θερμοκρασιών του όλο το χρόνο. Ωστόσο, φιλοξενεί επίσης κάτι πολύ λιγότερο φυσικό: Ένα εργαστήριο όπου οι επιστήμονες δημιουργούν έμβρυα πιθήκων με μεταλλαγμένο γονίδιο, έτσι ώστε, όταν γεννιούνται, να γερνούν ασυνήθιστα γρήγορα.

Τέτοια πειράματα γίνονται για τη μελέτη ανθρώπινων ασθενειών όπως ο αυτισμός, ο καρκίνος, το Αλτσχάιμερ και η μυϊκή δυστροφία, γράφει στο ρεπορτάζ του ο Jasper Becker στο dailymail.co.uk.

Σε μια άλλη κινεζική πόλη, τη Wuhan, από όπου προήλθε η πανδημία Covid-19, οι επιστήμονες δημιούργησαν περισσότερα από 1.000 γενετικά τροποποιημένα ζώα, συμπεριλαμβανομένων πιθήκων και κουνελιών. Στα εργαστηριακά ζώα εγχέονται επίσης ιοί που έχουν αλλάξει γονίδια, μερικοί πολύ παρόμοιοι με τον οργανισμό που προκάλεσε την Covid-19.

Το γεγονός είναι ότι η Κίνα έχει τη φήμη πως ενθαρρύνει απερίσκεπτα, ή τουλάχιστον μη ανεκτά, όλα τα είδη πειραμάτων που δεν επιτρέπονται αλλού στον κόσμο. Και από τότε που ξεκίνησε η κερδοφόρα παγκόσμια ανάπτυξη των βιοτεχνολογικών επενδύσεων, οι Κινέζοι ερευνητές φαίνεται να πραγματοποιούν ακόμη πιο τολμηρά και επικίνδυνα πειράματα σε ζώα, ακόμη και σε ανθρώπους, που θεωρούνται ανήθικα στις περισσότερες δυτικές χώρες και τα οποία αποτελούν επτασφράγιστο μυστικό.

Το μεγάλο απόρρητο πίσω από τέτοιες έρευνες οφείλεται εν μέρει στην αποφασιστικότητα της Κίνας να αποκτήσει εμπορικό πλεονέκτημα στον δυνητικά πολύ κερδοφόρο τομέα. Αλλά υπάρχει και ένας πιο άσχημος λόγος. Μεγάλο μέρος του έργου εποπτεύεται από τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό, ο οποίος παρακολουθεί στενά δύο τομείς: Οποιαδήποτε γονιδιακή τροποποίηση που μπορεί να δημιουργήσει καλύτερους στρατιώτες και μικροοργανισμούς που μπορούν να τροποποιηθούν με γονίδια για να δημιουργήσουν νέα βιολογικά όπλα στα οποία οι άνθρωποι δεν θα έχουν άμυνα.

Αυτά τα εργαστήρια εννοείται ότι είναι βιοασφαλείς, αλλά η αντιμετώπιση ζωντανών ζώων αποτελεί μοναδικές προκλήσεις σε αυτό τον τομέα. Σε τελική ανάλυση, οι πίθηκοι τρέχουν, δαγκώνουν και γρατζουνίζουν, σε αντίθεση με ένα παθογόνο που διατηρείται σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα. Εκκρίνουν επίσης, έχουν παράσιτα και αποβάλλουν το δέρμα και τη γούνα τους. Όλα αυτά ενέχουν τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ένα άρθρο από δύο Κινέζους ακαδημαϊκούς, με τίτλο The Possible Origins Of 2019-nCoV Coronavirus, ανέφερε ότι το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Wuhan διατηρούσε ζώα με ασθένειες στα εργαστήριά του, συμπεριλαμβανομένων 605 νυχτερίδων. Ανέφερε επίσης ότι οι νυχτερίδες κάποτε επιτέθηκαν σε έναν ερευνητή και ότι «το αίμα της νυχτερίδας ήταν στο δέρμα του (το ενός από αυτούς)». Άλλα κινέζικα άρθρα έχουν περιγράψει το πώς ένας ερευνητής της Wuhan αιχμαλώτισε νυχτερίδες σε μια σπηλιά χωρίς προστατευτικά μέτρα και ότι «τα ούρα νυχτερίδων έσταζαν στην κορυφή του κεφαλιού τους σαν σταγόνες βροχής».

Shi Zhengli

Ως αποτέλεσμα αμέτρητων ιστοριών σχετικά με τις πιθανές ρίζες της Covid-19, ο πιο γνωστός εμπειρογνώμονας των νυχτερίδων της Κίνας είναι η ιολόγος της Wuhan Shi Zhengli, με το παρατσούκλι γυναίκα-νυχτερίδα, που έχει επισκεφτεί τις απομακρυσμένες σπηλιές. Το 2015, δημοσίευσε ένα άρθρο στο Nature Medicine σχετικά με τους κορωνοϊούς των νυχτερίδων που «έδειξαν δυνατότητες για ανθρώπινη εμφάνιση».

Περιέγραψε τις προσπάθειες της ομάδας της να δημιουργήσει έναν εξαιρετικά μολυσματικό ιό που στόχευε την ανθρώπινη ανώτερη αναπνευστική οδό από μία νυχτερίδα. Στη συνέχεια, η ομάδα προσπάθησε να πειραματιστεί με ένα ζωντανό ποντίκι για να δει αν αυτός ο τεχνητός ιός θα μπορούσε να εισέλθει στους πνεύμονες ενός ποντικού και να τον μολύνει. Και το έκανε. Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό απέδειξε ότι ο ιός SARS από μία νυχτερίδα θα μπορούσε να μολύνει ανθρώπους.

Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι δυνατόν η Shi Zhengli να δημιούργησε την Covid-19 στο εργαστήριό της; Τι άλλο έχουν κάνει αυτή και η ομάδα της στη Wuhan;

Φωτογραφίες δείχνουν την Zhengli να εργάζεται με μία λευκή στολή διαστήματος προσαρτημένο σε έναν εύκαμπτο σωλήνα που συνδέεται με ένα σύστημα υποστήριξης ζωής, όπως ένας αστροναύτης.

Το εργαστήριό της, αρχικά αποτέλεσμα μίας σινο-γαλλικής συνεργασίας, δημιουργήθηκε έχοντας τα υψηλότερα επίπεδα βιοασφάλειας, παρά τη βαθιά ανησυχία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών που προειδοποίησαν ότι η εγκατάσταση ήταν διπλής χρήσης. Δηλαδή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων, καθώς και για πιο αθώα έρευνα. Πράγματι, ο Ισραηλινός εμπειρογνώμονας στο πρόγραμμα βιολογικού πολέμου της Κίνας, Dany Shoham, ισχυρίζεται ότι το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan είναι ένας στρατιωτικός/πολιτικός φορέας διπλής χρήσης, και μάλιστα έχει υποστηρίξει ότι η επιδημία του SARS του 2003 ήταν ένα τυχαίο προϊόν του μυστικού προγράμματος της Κίνας για τον βιοπόλεμο.

Παρά τη συστηματική κουλτούρα της κυβέρνησης του Πεκίνου για ακραία μυστικότητα, είναι γνωστό ότι η Zhengli πειραματίστηκε με ιούς που αφορούν κομμάτια DNA τα οποία συνδέουν γονίδια. Το σκεπτικό για αυτό το έργο είναι ότι αντιγράφουν την ταχεία μετάλλαξη των ιών στην άγρια ​​φύση και πως η έρευνα θα δώσει το προβάδισμα στη δημιουργία αποτελεσματικών εμβολίων.

Ωστόσο, οι επικριτές λένε ότι η Κίνα (και παρόμοια εργαστήρια στην Αμερική και αλλού) κινδυνεύει να δημιουργήσει έναν ιό Φρανκενστάιν, απέναντι στον οποίο ο κόσμος δεν θα έχει προστασία, δημιουργώντας ένα σενάριο σαν την πανδημία της Covid-19.

Η πιθανότητα χρήσης ενός τέτοιου ιού ως καταστροφικού βιολογικού όπλου είναι προφανής, ειδικά εάν είστε οι μοναδικού που έχετε το εμβόλιο. Αλλά το πιο ανησυχητικό όλων είναι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της έρευνας, συμπεριλαμβανομένων όλων των δημοσιευμένων εργασιών στις οποίες αναφέρεται η χρησιμοποίηση κορωνοϊών ζωντανών νυχτερίδων που δεν ήταν ούτε SARS ούτε Αναπνευστικό Σύνδρομο Μέσης Ανατολής (MERS), πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια με πολύ λιγότερο αυστηρή βιοασφάλεια. Οι συνέπειες ήταν προβλέψιμες.

Ένα εργαστηριακό ατύχημα τον Δεκέμβριο του 2019 προκάλεσε 65 άτομα στο Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών στην πόλη Lanzhou να μολυνθούν με βρουκέλωση, μία βακτηριακή λοίμωξη που προκαλεί κόπωση, ρίγη και πόνο στις αρθρώσεις και μπορεί να χρειαστεί μήνες για τη θεραπεία. Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ένας διάσημος Κινέζος επιστήμονας, ο Li Ning, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών για την πώληση ζώων που χρησιμοποιούνταν για πειράματα σε τοπικές αγορές τροφίμων.

Ήταν τόση η ανησυχία για τη χαλαρή βιοασφάλεια στην Κίνα που ο καθηγητής Yuan Zhiming, επικεφαλής της βιοασφάλειας στο Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan, έγραψε ένα άρθρο για το περιοδικό Journal of Biosafety And Biosecurity λέγοντας ότι η συντήρηση του εργαστηρίου «γενικά παραμελήθηκε» και ότι «οι ερευνητές μερικής απασχόλησης εκτελούσαν τη δουλειά ειδικευμένου προσωπικού, κάτι που καθιστούσε δύσκολη την αναγνώριση και τον μετριασμό των πιθανών κινδύνων για την ασφάλεια».

Τόσο μεγάλες ήταν οι ανησυχίες για την ασφάλεια που οι Γάλλοι συνεργάτες της Wuhan εγκατέλειψαν το εργαστήριο πριν καν ανοίξει. Υπήρξαν (ανεπιβεβαίωτες) αναφορές από τη Γαλλία ότι το προσωπικό χρησιμοποίησε λευκαντικό στα ντους απολύμανσης από ανοξείδωτο ατσάλι, στα οποία μέρος που περιβλήματος διαβρώθηκε και ότι το σύστημα διάθεσης λυμάτων είχε μπλοκαριστεί. Έτσι, φαίνεται πολύ πιο πιθανό ότι το SARS ή η Covid-19 να διέφυγαν από ένα βιοϊατρικό εργαστήριο με πολύ χαμηλότερα επίπεδα βιοασφάλειας.

Πέρυσι, σχεδόν 90 τέτοια εργαστήρια λειτουργούσαν στην Κίνα, όπως το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Wuhan, μόλις 300 μέτρα από την υγρή αγορά θαλασσινών της πόλης που έχει χαρακτηριστεί ως το επίκεντρο της πανδημίας. Το κέντρο όπου μελετήθηκαν οι κορωνοϊοί νυχτερίδων, παρόμοιοι με την Covid-19, βρίσκεται δίπλα στο νοσοκομείο Union, όπου η πρώτη ομάδα γιατρών μολύνθηκε με την Covid-19 και όπου ένας πωλητής γαρίδων αναγνωρίστηκε ως ένας από τα πρώτα θύματα κορωνοϊού στις 16 Δεκεμβρίου 2019.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η επιστήμη δεν μπορεί να στηρίζεται στην υπόθεση ότι η πανδημία ξεκίνησε από την υγρή αγορά. Μια έρευνα αποκάλυψε ότι οι έμποροι της αγοράς δεν πουλούσαν νυχτερίδες, την υποτιθέμενη πηγή του ιού. Παρόλο που μια ιατροδικαστική έρευνα βρήκε ίχνη κορωνοϊού σε όλη την αγορά, στην οποία διετίθεντο ζωντανοί σκαντζόχοιροι, ασβοί, φίδια και πουλιά, δεν βρέθηκε μολυσμένο ζώο.

Επίσης, δεν είναι σαφές εάν θραύσματα του ιού προήλθαν από ζώα που δεν υπάρχουν πια εκεί ή από ανθρώπους που κινούνταν μέσω της πολυσύχναστης αγοράς. Επιπλέον, μόνο περίπου το 20% της πρώτης ομάδας ατόμων που ήταν θετικά στην Covid-19 είχαν οποιαδήποτε σχέση με την αγορά. Ωστόσο, είναι εύλογο να υποθέσουμε οι μολυσμένες με covid-19 νυχτερίδες στη Wuhan, κατά την έναρξη της πανδημίας, κρατήθηκαν είτε στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της πόλης είτε στο Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan. Είναι επίσης ασφαλές να πούμε ότι τα πρότυπα ασφαλείας και στα δύο ιδρύματα δεν ήταν υψηλά.

Ένα πράγμα που είναι βέβαιο για την πανδημία του κορωνοϊού είναι ότι η κινεζική κυβέρνηση έχει πει αλλεπάλληλα ψέματα για την προέλευση, την εξάπλωση και το αποτέλεσμα του ιού.

Σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν, οι αρχές του Πεκίνου προσπάθησαν σκόπιμα να κρύψουν αυτό που συνέβαινε. Ανέφεραν ότι υπήρχαν μόνο 44 περιπτώσεις το 2019, αλλά στην πραγματικότητα είχαν καταγραφεί 200. Στις 10 Φεβρουαρίου 2020, δήλωσαν 2.478 νέα κρούσματα, ενώ τα στοιχεία που διέρρευσαν δείχνουν ότι καταγράφηκαν 5.918. Οι θάνατοι έξι εργαζομένων στον τομέα της υγείας μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ δημοσίως. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση του Πεκίνου έβαζε λουκέτο σε ένα νοσοκομειακό γκρουπ κοινωνικών μέσων WeChat που είχε προειδοποιήσει για έναν νέο ιό τύπου SARS.

Έχοντας κλείσει την υγρή αγορά αφού βρέθηκε αριθμός κρουσμάτων εκεί, οι αρχές προσπάθησαν να την κατηγορήσουν για το ξέσπασμα της πανδημίας και στη συνέχεια εστίασαν στις δημόσιες εκστρατείες προκειμένου να επιρρίψουν ευθύνες στα αμερικανικά στρατεύματα που ήταν στη Wuhan το φθινόπωρο του 2019 για μια αθλητική εκδήλωση. Τι ακριβώς προσπαθούσαν να κρύψουν οι Κινέζοι;

Μετά την επιδημία SARS το 2003, το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan, ένα συνδεδεμένο ίδρυμα με το πανεπιστήμιο της πόλης, είχε προωθηθεί διεθνώς. Ωστόσο, αξιωματούχοι πληροφοριών από χώρες όπως η Γαλλία και η Αμερική υπήρξαν βαθιά ύποπτοι για τον πραγματικό σκοπό του ιδρύματος για χρόνια. Μετά το ξέσπασμα του SARS, το ινστιτούτο δημιούργησε ένα νέο τμήμα αφιερωμένο στη μελέτη αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών, με επικεφαλής την Shi Zhengli.

Εκτός από την εξέταση των ιών νυχτερίδας, η κινεζική κυβέρνηση ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τη μελέτη των πιο επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών του κόσμου, όπως οι ιοί Ebola, nipah, marburg, lassa fever και ιοί αιμορραγικού πυρετού της Κριμαίας-Κονγκό. Πολύ λίγοι από αυτούς αποτελούσαν απειλή για την υγεία του κινεζικού λαού. Οπότε, υπήρχε άλλος λόγος;

Σε απάντηση ενός ξεσπάσματος του ιού ebola στη Δυτική Αφρική, η Κίνα έστειλε εκατοντάδες ειδικούς για να σταματήσει τη διάδοση του. Έστησαν νοσοκομεία και εργαστήρια, διέθεσαν ιατρικά εφόδια και πραγματοποίησαν εξετάσεις και ιατρικές θεραπείες. Κάποιοι από αυτούς τους ειδικούς ήταν από τη Wuhan, και ο επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Chen Wei, ένας στρατηγός του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, ο οποίος είναι επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας στην Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών και πιθανώς είναι υπεύθυνος για το τμήμα βιολογικού πολέμου.

Φυσικό λοιπόν ήταν να αυξηθεί η υποψία για το διπλό ρόλο του εργαστηρίου της Wuhan και τη σύνδεση επιστήμης με τα βιολογικά όπλα.

Οι ανησυχίες κλιμακώθηκαν τον Ιούλιο του 2019 όταν η γεννημένη στην Κίνα επιστήμονας Xiangguo Qiu και ο σύζυγός της, Keding Cheng, εκδιώχθηκαν από το Εθνικό Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Καναδά όπου εργάζονταν. Αναφέρθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους κρυφά λαθραία δείγματα ιών ebola και nipah από την Κίνα. Η Qiu είχε κάνει τουλάχιστον πέντε ταξίδια στη Wuhan μόνο το 2017-18.

Αυτό που μπερδεύει περισσότερο είναι ότι δεν είχαν κάποιο εμφανές κίνητρο για αυτή το λαθρεμπόριο ιών από την Κίνα, καθώς οι επιστήμονες του Καναδά είχαν ήδη δείγματα ebola. Ωστόσο, η Κίνα ακολούθησε συχνά το παράδειγμα της Σοβιετικής Ένωσης, η οποία είχε ένα πρόγραμμα βιολογικών όπλων που ονομάζονταν Biopreparat και το οποίο χρησιμοποίησε ως κάλυψη την έρευνα για τη γρίπη.

Ο σοβιετικός στρατός έκρυβε από το έξω κόσμο αυτό που έκανε και έτσι η Κίνα θα μπορούσε συνεπώς να χρησιμοποιήσει ένα ίδρυμα όπως το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan ως κάλυψη για τη διεξαγωγή έρευνας σε βιολογικά όπλα. Το ινστιτούτο της Wuhan είναι γνωστό ότι έχει δημιουργήσει μια βιολογική τράπεζα παθογόνων μικροβίων που προκαλούν ασθένειες με τουλάχιστον 1.500 ιούς, έχοντας αναδειχθεί σε «εργαστήριο αναφοράς» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Πρόκειται για ένα τίτλο-κλειδί στο παγκόσμιο δίκτυο εργαστηρίων βιοασφάλειας. Του επιτράπηκε επίσης να μετακινηθεί από την πανεπιστημιούπολη σε ένα βιομηχανικό πάρκο έξω από την πόλη. Αναπόφευκτα, ορισμένοι πιστεύουν ότι το ινστιτούτο συνδέεται με το πρόγραμμα βιολογικών όπλων της Κίνας.

Μέρος μιας πολιτικής για την κάλυψη της διπλής χρήσης θα μπορούσε να εξηγήσει την επιθυμία του Πεκίνου να προωθήσει τη θεωρία της μετάδοσης του SARS και της Covid-19 μέσω των υγρών αγορών, με τον ιό να μεταφέρεται από νυχτερίδες, γάτες και παγκολίνους.

Σημαντική είναι επίσης η επισήμανση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο εξέδωσε ενημερωτικό δελτίο στις 15 Ιανουαρίου στο οποίο έδειχνε πεπεισμένο ότι το ινστιτούτο της Wuhan πραγματοποιούσε και στρατιωτική έρευνα, και ότι το προσωπικό θα μπορούσε επομένως να βρίσκεται υπό στρατιωτική πειθαρχία. «Παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται ως πολιτικός θεσμός, οι ΗΠΑ έχουν αποφασίσει ότι το ινστιτούτο της Wuhan έχει συνεργαστεί σε δημοσιεύσεις και μυστικά έργα με τον στρατό της Κίνας. Έχει συμμετάσχει σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε πειραματόζωα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017», αναφέρονταν στην ανακοίνωση.

Όταν ο αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας Rick Switzer επισκέφθηκε το εργαστήριο, στο υπόμνημά του, με ημερομηνία 19 Απριλίου 2018, δήλωνε ότι η έρευνά του «υποδηλώνει έντονα ότι οι κορωνοϊοί τύπου SARS από νυχτερίδες μπορούν να μεταδοθούν σε ανθρώπους για να προκαλέσουν ασθένεια τύπου SARS».

Κρίσιμο είναι επίσης ότι στο υπόμνημα ο Switzer παρατήρησε πως το φυλλάδιο του Ινστιτούτου ιολογίας της Wuhan έκανε σημαντική αναφορά στο ρόλο της εθνικής ασφάλειας, τονίζοντας ότι «είναι ένα αποτελεσματικό μέτρο για τη βελτίωση της διαθεσιμότητας της Κίνας στη διαφύλαξη της εθνικής βιοασφάλειας, εάν συμβεί [βιο] πόλεμος ή τρομοκρατική επίθεση».

Ωστόσο, αποτελεί ειρωνεία το γεγονός ότι ένας από τους μεγαλύτερους διεθνείς συμμάχους των ερευνητών των ιών της Wuhan ήταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία, το 2009, δημιούργησε το πρόγραμμα Απειλών για την Αναδυόμενη Πανδημία με ετήσιο προϋπολογισμό 500 εκατομμύρια δολάρια.

Το πρόγραμμα ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για ιούς νυχτερίδας, την κορυφαία προτεραιότητα ενός οργανισμού που ονομάζεται EcoHealth Alliance, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Αρχικά ονομάστηκε Wildlife Preservation Trust International, ιδρύθηκε το 1971 από τον Gerald Durrell, τον φυσιοδίφη και συγγραφέα.

Ο οργανισμός διευθύνεται από τον Δρ. Peter Daszak, Βρετανό επιστήμονα που προωθεί την ιδέα ότι οι νυχτερίδες είναι ένας ιδιαίτερα σημαντικός ξενιστής για ιούς. Έχει λάβει 100 εκατομμύρια δολάρια σε κυβερνητικές επιχορηγήσεις των ΗΠΑ (μερικές από το Πεντάγωνο και σχεδόν οι μισές ως δωρεά από το πρόγραμμα Αναδυόμενες Πανδημικές Απειλές της κυβέρνησης των ΗΠΑ) και έχει ετήσιες απολαβές λίγο περισσότερες από 400.000 $.

Το έργο του Δρ. Daszak, σύμφωνα με υποστηρικτές του, επέτρεψε στην ταχεία αναγνώριση και την αλληλουχία γονιδίων της Covid-19 και διευκόλυνε την ανάπτυξη εμβολίων. Αλλά έχει επικριτές στην επιστημονική κοινότητα. Υποστηρίζουν ότι η διαρροή ιών από νυχτερίδες είναι εξαιρετικά σπάνια και ότι η έρευνά του δεν έχει παράγει τίποτα που θα μπορούσε να αποτρέψει μια νέα πανδημία ή να συμβάλει στην ανάπτυξη εμβολίων. Επιπλέον, λένε, η έρευνα γονιδιοποίησης της Wuhan σχετικά με ιούς νυχτερίδας είναι πολύ επικίνδυνη, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το -φτωχό σε μέτρα ασφαλείας- εργαστήριο της Κίνας.

Ο Δρ. Daszak έχει μακρά ιστορία συνεργασίας με την γυναίκα-νυχτερίδα Shi Zhengli και είναι υπεύθυνος για τη διοχέτευση εκατομμυρίων δολαρίων από το Πεντάγωνο σε μια εγκατάσταση που πολλοί υποψιάζονται ΄ότι αποτελεί κάλυψη του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Daszak-Zhengli

Η πρώτη γνωστή συνεργασία Daszak-Zhengli ήταν το 2004, όταν βοήθησαν στη χρηματοδότηση και στη διευκόλυνση ενός ταξιδιού συγκέντρωσης ιών σε απομακρυσμένες σπηλιές νυχτερίδων. Η EcoHealth Alliance χρηματοδότησε επίσης τα πειράματα της Zhengli για τη δημιουργία ενός τεχνητού ιού από μία νυχτερίδα που να μπορεί να εισέλθει στην ανθρώπινη αναπνευστική οδό. Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan αποτέλεσε αμέσως επίκεντρο υποψιών ως πηγή του ιού της Covid-19.

Για το Κινέζικο Κομουνιστικό Κόμμα ήταν ζωτικής σημασίας να καταργηθεί αυτή η θεωρία. Η Zhengli έκανε το καλύτερο δυνατό, ανακοινώνοντας ότι είχε συγκρίνει τη γενετική σύνθεση της Covid-19 με τα δικά της δεδομένα ιού νυχτερίδας και δεν βρήκε κανένα σύνδεσμο. Όπως είπε στο Scientific American: «Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα. Δεν έκλεισα μάτι για ημέρες».

Είπε επίσης ότι είχε ελέγξει «μανιωδώς τα αρχεία του εργαστηρίου της, των τελευταίων ετών, για να τσεκάρει τυχόν λανθασμένο χειρισμό πειραματικών υλικών, ειδικά κατά τη διάθεση τους». Το συμπέρασμά της; Δεν υπήρχε ενδεχόμενο να έχει συμβεί ατύχημα. Πόσο βολικό!

Αργότερα, τον Φεβρουάριο, μπέρδεψε περισσότερο την κατάσταση, λέγοντας ότι είχε ανακαλύψει έναν νέο και προηγουμένως μη αναφερόμενο ιό νυχτερίδας που είχε 96% ομοιότητα με την Covid-19, συμπεριλαμβανομένου του υποδοχέα που είναι το «κλειδί» για να επιτραπεί στον ιό να εισέλθει σε ανθρώπινα κύτταρα. Είναι, είπε, ο πιο πιθανός υποψήφιος για να είναι ο άμεσος πρόγονος της Covid-19.

Ωστόσο, ο χρόνος της δήλωσής της προκάλεσε μεγάλη υποψία μεταξύ εμπειρογνωμόνων σε όλο τον κόσμο.

Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η επίσημη ιστορία του Πεκίνου για την προέλευση του ιού συνέχισε να αλλάζει. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, άλλαξε από την άποψη ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από την υγρή αγορά της Wuhan έως το ότι οι πρώτοι άνθρωποι που είχαν διαγνωστεί με Covid-19 ούτε εργάστηκαν στην αγορά ούτε ήταν κοντά της.

Έτσι, ο κόσμος, που κατακλύστηκε από τη χειρότερη πανδημία στην ανθρώπινη ιστορία, έμεινε με την ιδέα ότι οι νυχτερίδες σε μια απομακρυσμένη σπηλιά στην επαρχία Γιουνάν της Κίνας είχαν μολύνει ένα άγνωστο άτομο, είτε άμεσα με κάποιο άγνωστο τρόπο είτε μέσω κάποιου άγνωστου ενδιάμεσου θηλαστικού. Στη συνέχεια, αυτό το μολυσμένο άτομο είχε πάει κατευθείαν στη Wuhan, χωρίς να μολύνει κανέναν άλλον στο δρόμο, αλλά στη συνέχεια είχε μολύνει ένα άγνωστο άτομο στην πόλη της κεντρικής Κίνας απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Η αλήθεια είναι ότι το Πεκίνο δεν πρόκειται ποτέ να αναλάβει την ευθύνη της δημιουργίας ενός νέου ιού, που του επέτρεψαν να δραπετεύσει και να εξαπολύσει μια παγκόσμια πανδημία που έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει περισσότερα από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αν το είχε, θα ήταν υπεύθυνο για τεράστιες αποζημιώσεις. Την ίδια στιγμή, η εθνική ντροπή μπορεί να σηματοδοτήσει το τέλος του 70ετούς κανόνα του Κινεζικού Κομουνιστικού Κόμματος. Θα ήταν η εκκίνηση ενός πολιτικού σεισμού στην Κίνα και θα χτυπούσε την παγκόσμια τάξη.

Μέρος της κριτικής στη θεωρία του εργαστηρίου βασίστηκε στην αντιπάθεια προς τον Donald Trump και την εκστρατεία της διοίκησής του εναντίον της Κίνας. Δεδομένης της επιλογής μεταξύ της υποστήριξης του Trump ή του Κινεζικού Κομουνιστικού Κόμματος, οι περισσότεροι επιστήμονες υποστήριξαν ανοιχτά τους Κινέζους. Τώρα, όμως, ο Trump, ο πρώτος Αμερικανός Πρόεδρος μίας γενιάς που κράτησε σκληρή γραμμή έναντι της Κίνας, έχει φύγει και αντικατασταθεί από έναν που μπορεί να επιστρέψει στις προηγούμενες πολιτικές.

Παρόλο που το Κινεζικό Κομουνιστικό Κόμμα έκανε ανοιχτά και άλλα σοκαριστικά πράγματα, όπως η φυλάκιση των Ουιγούρων και των ακτιβιστών της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, τα κορυφαία επιστημονικά περιοδικά δεν πήραν ποτέ στάση εναντίον της Κίνας και τα περιοδικά Lancet, Nature and Science δημοσίευσαν ενοχλητικά άρθρα κατά του Trump.

Άλλωστε, ακόμη και αν οι δυτικοί ηγέτες επέβαλαν τη θέλησή τους, η ικανότητα της Κίνας να αποθαρρύνει οποιαδήποτε έρευνα είναι απεριόριστη. Ας πάρουμε, για παράδειγμα, την ιστορία για τον ερευνητή στο Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan που μπορεί να ήταν ο πρώτος που κόλλησε Covid-19 και πέθανε από αυτήν. Η κινεζική κυβέρνηση διέγραψε όλα τα αρχεία της ύπαρξής του. Ανέφερε ότι είχε εγκαταλείψει το ινστιτούτο το 2015, παρόλο που ήταν σε μια φωτογραφία του 2018, η οποία ήταν δημοσιευμένη στον ιστότοπο του ινστιτούτου.

Το Πεκίνο παραμένει απασχολημένο προσπαθώντας να διαδώσει το μήνυμα ότι δεν ευθύνεται με κανέναν τρόπο για την προέλευση της Covid-19.

Στην ομιλία του για το Νέο Έτος, ο Πρόεδρος της Κίνας, Xi Jinping, κοίταξε πίσω το 2020 με έναν αέρα θριάμβου. Είπε: «Αντιμετωπίζοντας την ξαφνική πανδημία κορωνοϊού, βάζουμε τους ανθρώπους και τη ζωή τους πάνω απ’ όλα. Με αλληλεγγύη και ανθεκτικότητα, γράψαμε το έπος του αγώνα μας ενάντια στην πανδημία. Είδαμε το ηρωικό πνεύμα προκειμένου να βαδίσουμε στην πρώτη γραμμή, δείχνοντας επιμονή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη, κάνοντας θυσίες με γενναιότητα και καταγράφοντας συγκινητικές στιγμές αλληλοβοήθειας».

Η Κίνα επέστρεψε πλήρως στην ομαλότητα, με μια οικονομία που αναζωογονήθηκε και με ισχυρές εξαγωγές. Η Wuhan ήταν γεμάτη γλεντζέδες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ οι δρόμοι πόλεων όπως το Λονδίνο ήταν άδειοι.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας

Είναι ίσως το πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο στον κόσμο, το σύμβολο της ελευθερίας και του αμερικάνικου ονείρου, που επί 100 και πλέον χρόνια υποδεχόταν τα εκατομμύρια των μεταναστών που έφταναν στο Έλις Άιλαντ.

Εμπνευστής του ήταν ο γάλλος ιστορικός Εντουάρ ντε Λαμπουλέ, που πρότεινε την κατασκευή του μετά τον αμερικανικό εμφύλιο, προς τιμήν της γαλλοαμερικανικής φιλίας. Οι Γάλλοι έπρεπε να φροντίσουν για το άγαλμα και οι Αμερικανοί για τη βάση του. Το 1874, ο Φρεντερίκ Μπαρτολντί, έμπειρος γλύπτης σε κατασκευές μνημείων, άρχισε να εργάζεται στο Παρίσι με τη χρηματοδότηση ενός γαλλοαμερικανικού ιδρύματος, ενώ τη στατική δομή του μελέτησε ο Γκιστάβ Άιφελ.

Δέκα χρόνια αργότερα, το άγαλμα ολοκληρώθηκε και στη συνέχεια αποσυναρμολογήθηκε σε 350 κομμάτια για να σταλεί ατμοπλοϊκώς στη Νέα Υόρκη, όπου τοποθετήθηκε -κατόπιν απόφασης του αμερικάνικου κογκρέσου- στην είσοδο του λιμανιού, στη νησίδα Μπελντόε, που σήμερα ονομάζεται Λίμπερτι Άιλαντ. Τα εγκαίνιά του έγιναν στις 28 Οκτωβρίου του 1886.

Το Άγαλμα της Ελευθερίας ζυγίζει 225 τόνους και καλύπτεται από ένα περίβλημα χαλκού. Το ύψος του χωρίς τη βάση είναι 46,5 μέτρα, ενώ με τη βάση διπλασιάζεται. Στο εσωτερικό του, 168 σκαλιά επιτρέπουν την άνοδο στο κεφάλι και άλλα 54 στο χέρι, που κρατάει τον πυρσό.

Από το 1972 η βάση του Αγάλματος της Ελευθερίας φιλοξενεί το Μουσείο Μετανάστευσης, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία της μετανάστευσης στις ΗΠΑ. Η επιγραφή στην είσοδο γράφει:

Δώστε μου τους κουρασμένους σας, τους φτωχούς σας,
τις άμορφες μάζες σας που λαχταράνε να αναπνέουν ελεύθερα,
τα άθλια απορρίμματα που βρίθουν στις ακτές σας.
Στείλτε μου τους άστεγους, τους θαλασσοδαρμένους.
Σηκώνω τον πυρσό μου δίπλα στην χρυσή πύλη.

 

https://kourdistoportocali.com/read-this/giati-o-entopismos-tis-ergastiriakis-proeleysis-toy-ioy-tha-mporoyse-na-simanei-to-telos-toy-kommoynismoy-sti-kina-i-istoriki-eykairia-gia-tis-ipa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .