Στεφανάδης: Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στη Σάμο λόγω χαμηλής ζήτησης

Στεφανάδης: Αναβάλλονται οι εμβολιασμοί στη Σάμο λόγω χαμηλής ζήτησης

Αναβάλλονται από 5 έως 9 Ιουνίου τα ραντεβού εμβολιασμού που είχαν προγραμματιστεί στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Σάμου, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Γαλάζια Ελευθερία».

Ο λόγος για την αναβολή φαίνεται να είναι η χαμηλή συμμετοχή των πολιτών, όπως εξήγησε μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο καθηγητής Καρδιολογίας και βουλευτής Σάμου με τη Νέα Δημοκρατία, Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Όπως εξήγησε ο κ. Στεφανάδης, δήλωσαν να εμβολιαστούν μόλις 110 κάτοικοι του νησιού, ενώ στη Σάμο είχε προγραμματιστεί να χορηγηθούν 4.300 δόσεις εμβολίου, με αποτέλεσμα να κλείσει προσωρινά η πλατφόρμα λόγω χαμηλής ζήτησης.

Ο κ Στεφανάδης ανέφερε ωστόσο ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται στο Καρλόβασι, στο Κέντρο Υγείας, όπως ορίζεται από τον αρχικό προγραμματισμό.

Σύμφωνα με όσα είπε ο διοικητής του τοπικού Γενικού Νοσοκομείου, Νίκος Στεφανής, οι εμβολιασμοί που ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Σάμου από 5 έως 9 Ιουνίου αναβάλλονται.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι για τους εμβολιασμούς των 4.300 δόσεων που είχαν προγραμματιστεί, θα έφταναν στο νησί 25 γιατροί, όμως η χαμηλή ζήτηση για ραντεβού για εμβολιασμό «έκλεισε» προσωρινά την πλατφόρμα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι μόλις 110 άτομα ήταν προγραμματισμένα και υπάρχουν 300 διαθέσιμα ραντεβού.

Αυτή την περίοδο, οι πολίτες που θέλουν να εμβολιαστούν, μπορούν να κλείνουν ραντεβού στα τρία μικρά εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν στο νησί.