Χειλάκης: Τα θύματα θα δικαιωθούν τη στιγμή που πρέπει, οι θύτες θα τιμωρηθούν

«Δεν μπορώ να λέω ότι δεν έχω γνωρίσει τον Λιγνάδη, δεν μπορείς να ξεχνάς πράγματα που έχεις ζήσει»
Χειλάκης: Τα θύματα θα δικαιωθούν τη στιγμή που πρέπει, οι θύτες θα τιμωρηθούν

Το τι εννοούσε στις δηλώσεις του στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» σχετικά με τον Δημήτρη Λιγνάδη, ξεκαθάρισε ο Αιμίλιος Χειλάκης.

«Έγινε ντόρος μάλλον γιατί παρερμηνεύτηκε κάτι. Όταν κάποιος έχει υπάρξει φίλος σου, αυτό δεν αλλάζει. Αν ένας άνθρωπος έχει παραβατική συμπεριφορά πρέπει να καταλάβεις για ποιο λόγο έχει συμβεί. Όταν αποδειχτεί η παραβατική συμπεριφορά του Δημήτρη, θέλω να πάω στη φυλακή να τον κοιτάξω στα μάτια», είπε αρχικά ο Αιμίλιος Χειλάκης και πρόσθεσε:

«Ούτως ή άλλως τους ανθρώπους δεν τους αφήνεις την ώρα που είναι κάτω, δεν τους χτυπάς την ώρα που είναι κάτω. Τους ακούς, τουλάχιστον. Χριστιανός δεν είμαι, αλλά το πλήθος των Ελλήνων Χριστιανοί είναι, για τη συγχώρεση μιλάμε. Πρέπει να ξέρουμε ότι το σύστημά μας είναι σωφρονιστικό, δεν είναι τιμωρητικό. Ας έχουμε μια αίσθηση ότι τα πράγματα θα δικαιωθούν τη στιγμή που πρέπει να δικαιωθούν.

Τα θύματα θα δικαιωθούν τη στιγμή που πρέπει, οι θύτες θα τιμωρηθούν. Αλλά δεν μπορούμε να λέμε ότι δεν γνωρίσαμε κάποιους ανθρώπους. Είναι άδικο για τους ανθρώπους, είναι άδικο για εμάς, για την ιστορία μας. Δεν μπορείς να ξεχνάς τα πράγματα που έχεις ζήσει».