Ωμός κρατικός εκβιασμός

Ωμός κρατικός εκβιασμός

Προσβάλλει όλους τους δημόσιους υπαλλήλους και συλλογικά την ελληνική κοινωνία η εγκύκλιος της νομικής συμβούλου του Κράτους Ελένης Πασαμιχάλη με ημερομηνία 1η Ιουνίου 2021, η οποία καλεί όλους όσοι εργάζονται στους δημόσιους φορείς να αποφεύγουν την όποια εμπλοκή τους σε δικαστικές διαδικασίες όπου διάδικος είναι το Δημόσιο και να μην καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του Δημοσίου σε περίπτωση που αυτό τους ζητηθεί.

Δηλαδή, με απλά λόγια, αν ένας υπάλληλος του Δημοσίου γνωρίζει από πρώτο χέρι πως, σε μία δίκη στην οποία διάδικος είναι το ίδιο το Δημόσιο, ο πολίτης ή η συλλογικότητα ή το νομικό

πρόσωπο κατηγορείται για ψευδείς λόγους, του απαγορεύεται να καταθέσει υπέρ του Έλληνα πολίτη, της συλλογικότητας ή του νομικού προσώπου για να το απαλλάξει από τις κατηγορίες.

Να το κάνουμε ακόμα πιο σαφές; Καλείται ο δημόσιος υπάλληλος είτε να αρνηθεί να παρουσιαστεί, είτε να ψευδομαρτυρήσει προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα του Κράτους σε βάρος των συμφερόντων του πολίτη, μιας κοινωνικής συλλογικότητας ή ενός νομικού προσώπου.

Πρόκειται για μία από τις πιο προκλητικές εγκυκλίους που έχουν κυκλοφορήσει και η οποία καταδεικνύει και το πνεύμα που κυριαρχεί στο ελληνικό Δημόσιο, το οποίο λειτουργεί αυτόνομα, εκτός κοινωνίας, για την αποκλειστική προστασία των συμφερόντων του σε βάρος της Πολιτείας και του πολίτη, τους οποίους υποτίθεται ότι στηρίζει και εξυπηρετεί.

Είναι πρωτοφανές, είναι πρωτόγνωρο, είναι προκλητικό, αλλά ευτυχώς αποκαλύπτεται με αυτόν τον τρόπο όλο το μεγαλείο της λειτουργίας του ελληνικού κράτους ως εχθρού του ίδιου του Έλληνα πολίτη.

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, διαβάστε την εγκύκλιο της νομικής συμβούλου του Κράτους Ελένης Πασαμιχάλη και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.