Γερμανικά ΜΜΕ: «Βουλιάζουν» από την εγκληματικότητα τα ελληνικά νησιά – Διεθνώς ρεζίλι η «Κολομβία» της Ευρώπης

nhsiaaaaaa

Η πιο…  βαριά μας βιομηχανία, ο τουρισμός, πλήττεται βαρύτατα από την άλλη «βαριά» μας «βιομηχανία» αυτή της  εγκληματικότητας και δη της εισαγόμενης κυρίως από τα Βαλκάνια και καυκάσιες δημοκρατίες που μαστίζει όλη τη χώρα αλλά και τα νησιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά της γερμανικής εφημερίδας Stuttgarter Nachrichten, που κάνει εκτενές ρεπορτάζ για την εγκληματικότητα της Μυκόνου.

«Οι Έλληνες καταβάλλουν μεγαλύτερη προσπάθεια για να αντιμετωπίσουν διακινητές ναρκωτικών, ληστές και άλλους απατεώνες στα νησιά, με ντρόουνς, κάμερες παρακολούθησης και περιπολίες με μηχανές» γράφει η εφημερίδα της Στουτγάρδης και συνεχίζει αναφέροντας συγκεκριμένα περιστατικά:
«Στο παρελθόν είχαν γίνει στη Μύκονο πολλές διαρρήξεις σε εξοχικές κατοικίες και δωμάτια ξενοδοχείων, που συνήθως δεν διαθέτουν επαρκή φύλαξη.

Οι δράστες αφαιρούσαν κοσμήματα, ακριβά ρολόγια και μετρητά. Ειδικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι τους καλοκαιρινούς μήνες δραστηριοποιούνται στη Μύκονο τουλάχιστον δέκα οργανωμένες σπείρες εγκληματιών.

Το 2019 είχαν καταγραφεί στο νησί σχεδόν 300 διαρρήξεις και πολλές ένοπλες ληστείες. Επιπλέον, επιχειρηματίες καταγγέλλουν εκβιασμούς με το πρόσχημα της παροχής προστασίας».

Στο τέλος αναφέρει τι αλλάζει στο νησί σε σχέση με την πάταξη της εγκληματικότητας, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι στη Μύκονο φτάνουν το επόμενο διάστημα άντρες των μυστικών υπηρεσιών και της αντιτρομοκρατικής:

«Οι πρώτοι 50 επιπλέον αστυνομικοί έφτασαν ήδη στο νησί, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τις επόμενες εβδομάδες.

Την ομάδα ενισχύουν έμπειροι εγκληματολόγοι, στελέχη των μυστικών υπηρεσιών και ειδικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Νέος αστυνομικός διευθυντής στη Μύκονο ορίζεται ένας δημόσιος λειτουργός, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια, ως επικεφαλής της δίωξης στο Μαρούσι, κατάφερε να διαλευκάνει μία σειρά από σημαντικές υποθέσεις.

Η Μύκονος θα είναι μόνο η αρχή. Και στη Σαντορίνη, την Πάρο, τη Ρόδο και άλλα δημοφιλή τουριστικά νησιά η αστυνομία ενισχύεται με επιπλέον δυνάμεις και σύγχρονο εξοπλισμό».

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%93%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%9c%ce%9c%ce%95-%ce%92%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b9%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%b3/