Τετάρτη, Ιουνίου 2

Και τρίτο φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της covid-19> Τι έδειξε το Sotrovimab

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Αναπτύχθηκε από την Vir Biotechnology Inc. και την βρετανική φαρμακοβιομηχανία GlaxoSmithKline PLC


Και τρίτο φάρμακο μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη θεραπεία της covid-19 πήρε έγκριση από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). Πρόκειται για το Sotrovimab, το οποίο αναπτύχθηκε από την Vir Biotechnology Inc. και την GlaxoSmithKline PLC και το οποίο πιστεύεται ότι μπορεί να μειώσει τις νοσηλείες και τους θανάτους από COVID-19 έως και 85%.

Το Sotrovimab εγκρίνεται μετά τα ανάλογα σκευάσματα της Eli Lilly & Co. και της Regeneron Pharmaceuticals, που έχουν επίσης εγκριθεί από το FDA για χρήση στην καταπολέμηση της Covid-19. Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το νέο φάρμακο δεν θα είναι δωρεάν για τους καταναλωτές όπως τα άλλα δύο, καθώς δεν υπάρχει υφιστάμενο συμβόλαιο για την αγορά του από την αμερικάνικη ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Επί του παρόντος, η Eli Lilly και η Regeneron έχουν και οι δύο συμβάσεις με την αμερικάνικη κυβέρνηση και τα φάρμακά τους αγοράζονται και διανέμονται δωρεάν σε ασθενείς στα νοσοκομεία. Οι ασθενείς που θα λαμβάνουν το νέο φάρμακο από την Glaxo, η οποία εδρεύει στην Αγγλία και η Vir Biotechnology Inc., μια μικρότερη αμερικανική εταιρεία, θα πρέπει να το πληρώνουν μέσω της ασφάλισης τους ή από την τσέπη τους.

Το Remdisivir, ένα αντι-ιικό φάρμακο και η δεξαμεθαζόνη, ένα στεροειδές, έχουν επίσης εγκριθεί από τον FDA για χρήση στην καταπολέμηση της Covid. Ενώ η Αμερική κοιτάζει προς το τέλος της πανδημίας, το τέλος δεν είναι τόσο κοντά για πολλές άλλες χώρες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από το 60% των ενηλίκων και περίπου το ήμισυ του συνολικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.

Η Glaxo εξακολουθεί να πιστεύει ότι το φάρμακο είναι απαραίτητο στις Ηνωμένες Πολιτείες, κυρίως για την καταπολέμηση επιπλοκών που σχετίζονται με τον ιό. «Ο γρήγορος ρυθμός εμβολιασμού Covid-19 στις ΗΠΑ είναι ενθαρρυντικός, αλλά παρά αυτές τις επιθετικές προσπάθειες, εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη να αποφευχθεί η ανάπτυξη επιπλοκών από μολυσμένους ασθενείς», δήλωσε ο Δρ Hal Barron, επικεφαλής επιστήμονας της Glaxo.

Μόνο το 12% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί μέχρι στιγμής, κάτι που σημαίνει ότι η πανδημία θα μπορούσε να διαρκέσει για μήνες ακόμα -αν όχι χρόνια- σε κάποιες χώρες. Οι γιατροί της Glaxo πιστεύουν επίσης ότι το φάρμακο τους έχει αξία καθώς μπορεί να καταπολεμήσει πολλές από τις προκύπτουσες παραλλαγές του ιού. Τα μονοκλωνικά φάρμακα αντισωμάτων χρησιμοποιούν εργαστηριακές πρωτεΐνες για να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να καταπολεμήσει τον ιό όπως την Covid.

Έχουν επίσης αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς ορισμένα από τα φάρμακα δημιουργούνται χρησιμοποιώντας εμβρυϊκό ιστό. Μερικοί αμφισβητούν επίσης την αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων φαρμάκων, λέγοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι είναι αποτελεσματικά. Η Glaxo εργάζεται επίσης σε ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 που πιστεύουν ότι θα μπορούσε να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του έτους.

https://kourdistoportocali.com/news-desk/kai-trito-farmako-monoklonikon-antisomaton-kata-tis-covid-19-gt-ti-edeixe-to-sotrovimab/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .