Δευτέρα, Ιουνίου 7

Αποκάλυψη> Κινέζος στρατιωτικός επιστήμονας πανένταρε εμβόλιο της COVID το Φεβρουάριο του 2020 και στη συνέχεια βρέθηκε νεκρός

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Ο καταξιωμένος επιστήμονας Zhou Yusen βρέθηκε νεκρός το Μάιο του 2020 και οι αρχές το ανακοίνωσαν τον Ιούλιο


Εντύπωση και εκατοντάδες νέες ερωτηματικά για την προέλευση του νέου κορωνοϊού προκαλεί η αποκάλυψη της εφημερίδας The Weekend Australian ότι ο Zhou Yusen, ο στρατιωτικός επιστήμονας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού που πέθανε τον Μάιο του περασμένου έτους, είχε υποβάλει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για εμβόλιο κατά της Covid-19 στις 24 Φεβρουαρίου 2020, δηλάδή ελάχιστες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση από την Κίνα των πρώτων πολλών κρουσμάτων covid-19.

Αυτή η νέα αποκάλυψη δημιουργεί τώρα νέες συζητήσεις και σχόλια για το ότι το εμβόλιο, το οποίο δεν ονοματίζεται, είχε δοκιμαστεί ακόμη και πριν από τη δημοσιοποίηση της πανδημίας Covid-19, κάτι που σημαίνει ή ότι οι Κινέζοι γνώριζαν πως υπήρχε εργαστηριακή διαρροή εβδομάδες πριν και προσπαθούσαν να βρουν το αντίδοτο ή ότι η πανδημία είχε ξεκινήσει, έστω και φυσικό τρόπο, επίσης πολύ καιρό πριν και δεν το είχαν ανακοινώσει.

Σύμφωνα με έγγραφα που ελήφθησαν από το The Weekend Australian, ο Zhou Yusen, ένας σεβαστός στρατιωτικός επιστήμονας για τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA) που συνεργάστηκε με το αμφιλεγόμενο Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan (WIV) και Αμερικανούς εμπειρογνώμονες, υπέβαλε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 στις 24 Φεβρουαρίου πέρυσι.

Zhou Yusen

Ο επιστήμονας πέθανε αργότερα υπό μυστηριώδεις συνθήκες τον Μάιο του 2020.

Παρά την παγκόσμια αναγνώριση του Yusen ως βραβευμένου επιστήμονα, δεν υπήρξαν στην Κίνα αναφορές ή αφιερώματα για το θάνατο του και απλά ανακοινώθηκε «νεκρός» σε ένα Κινέζικο μέσο ενημέρωσης τον Ιούλιο και σε μια επιστημονική έκδοση τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ωστόσο, το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το οποίο φέρει την υπογραφή του Ινστιτούτο Στρατιωτικής Ιατρικής του PLA (Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός), κατατέθηκε μόλις πέντε εβδομάδες αφότου η Κίνα δημοσιοποίησε τη μετάδοση του νέου κορωνοϊού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο καθηγητής Nikolai Petrovsky από το Πανεπιστήμιο Flinders δήλωσε στην εφημερίδα: «Αυτό είναι κάτι που δεν έχουμε δει να ξαναγίνεται στο παρελθόν, θέτοντας το ερώτημα εάν αυτή η κρίση είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα».

Επιπλέον, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Yusen εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και συνεργάστηκε με το Κέντρο Αίματος της Νέας Υόρκης πριν ενταχθεί στον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό.

Ο Yusen συνεργάστηκε επίσης στενά με το εργαστήριο της Wuhan, το οποίο υπόκειται σε αυξημένο διεθνή έλεγχο για το ρόλο του στην πανδημία, καθώς και με τη διάσημη πλέον γυναίκα-νυχτερίδα και εκ των επικεφαλής του κινεζικού Ινστιτούτο Ιολογίας, Shi Zhengli.

Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα, η ισχυρή σχέση του ζευγαριού τονίζεται σε αποχαρακτηρισμένα στοιχεία πληροφοριών των ΗΠΑ που κυκλοφόρησαν τον Ιανουάριο του 2021 και στα οποία αναφέρεται ότι η εγκατάσταση της Wuhan λειτουργούσε με «μυστική στρατιωτική δραστηριότητα».

«Παρά το γεγονός ότι το WIV παρουσιάζεται ως θεσμός πέρα από διεθνείς πολιτικές σκοπιμότητες, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το εργαστήριο έχει συνεργαστεί σε δημοσιεύσεις και μυστικές έρευνες με τον στρατό της Κίνας» αναφέρεται μεταξύ των άλλων.

«Το WIV έχει εμπλακεί σε διαβαθμισμένες έρευνες, συμπεριλαμβανομένων πειραμάτων σε πειραματόζωα, εκ μέρους του κινεζικού στρατού τουλάχιστον από το 2017», αναφέρονταν στην έκθεση πληροφοριών.

Σημείωνε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι δωρητές που υποστήριξαν τη μη στρατιωτική έρευνα του WIV έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να διερευνήσουν εάν κάποιο από τα ερευνητικά ταμεία μεταφέρθηκε σε μυστικές στρατιωτικές πρωτοβουλίες της Κίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .