Τετάρτη, Ιουνίου 2

Μe ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ, το Παρίσι προσφέρει ομάδα μάχης Belharra πολυστρωματικής αεράμυνας με Αster 30, MICA NG, RAM για τον έλεγχο της Αν. Μεσογείου


Αφήνοντας ΕΚΘΕΤΟΥΣ τους πολιτικούς που θα αποφασίσουν ΑΝΤΙ του ΠΝ, για την Εθνική φρεγάτα των επόμενων 50 χρόνων...

Το αμερικανικό φιάσκο φαίνεται ότι περίμεναν οι Γάλλοι για να επανέλθουν με την οριστική και βελτιωμένη πρόταση προς το ΠΝ ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας για βλήμα μέσης ακτίνας με την ενσωμάτωση των υπερσύγχρονων VL MICA NG στις Belharra.

Η εξέλιξη αυτή θα εκθέσει άμεσα το ελληνικό πολιτικό σύστημα σε περίπτωση που δεν επιλεγεί η γαλλική πρόταση, καθώς στην ουσία οι 4 φρεγάτες Belhara συγκροτούν πανίσχυρη ομάδα μάχης για τον έλεγχο της Αν. Μεσογείου η οποία θα διαθέτει πυκνή, πολυεπίπεδη και πολυστρωματική αεράμυνα για αντιμετώπιση κάθε εναέριας απειλής.

Περισσότερα για τη Γαλλική πρόταση στη ΠΗΓΗ

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ : Χωρίς να το παίζουμε αναλυτές, αλλά ακούγοντας και τη γνώμη σοβαρού φίλου, πρώην καπετάνιου, όλες οι προτάσεις ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ εν συντομία:

Οι Γάλλοι είχαν απο την αρχή μια τίμια και καλή ΠΡΟΤΑΣΗ, και με  την ΝΕΑ, μας έδωσαν κι άλλα στον εξοπλισμό των φρεγατών, αλλά και αξιόπιστη ενδιάμεση λύση που έπασχαν, οι Ολλανδοί με τις φρεγάτες SIGMA και την καλύτερη έως τώρα πρόταση ενδιάμεσης λύσης με τις 4 M, για τις οποίες γίνονται δεύτερες και τρίτες σκέψεις, οι Αμερικάνοι είναι για  γέλια ή καλύτερα για κλάμματα, μ' αυτά που …υπόσχονται –αλλά ΔΕΝ δίνουν- οπότε οι καλύτερες 2 προτάσεις έμειναν, των Ισπανών -που έχουν ένα εξαιρετικό πλοίο το F110, αλλά ακριβό για την τσέπη μας- και των Βρεττανών με την φρεγάτα Arrowhead 140, με την Babcock να ποντάρει στην ιδιαίτερα δελεαστική τιμή, αλλά και στο γεγονός ότι προσφέρει αξιόπιστη ενδιάμεση λύση με τις φρεγάτες Type 23.

Αλλά όμως πλέον ΔΕΝ ανήκουν στην Ε.Ε. με ότι αυτό συνεπάγεται, απο πλευράς Γερμανίας, με τις φρεγάτες A200/A300, αλλά ότι δίνουν σ’ εμάς το δίνουν μαζί με τα ευαίσθητα και στους κολλητούς τους οθωμανούς, κι εμείς τρέχουμε για πατέντες, όσο και οι Ιταλοί με τις FREMM αν και το τελευταίο διάστημα δεν φαίνεται να δείχνουν ιδιαίτερη διάθεση να εντείνουν τις προσπάθειες τους

Συμπέρασμα : Αν δεν αποφασίσουν οι πολιτικοί στα γρήγορα και ενταθούν οι …πολιτικές πιέσεις, φοβόμαστε ότι στο τέλος θα … «ξεχάσουν» το διαφημισμένο πιά πρόγραμμα των νέων φρεγατών, για να ΜΗΝ δυσαρεστήσουν τους ... «φίλους»  μας!

Στην περίπτωση αυτή, οι φιλελέδες, έχουν έτοιμο το …αφήγημα, με το χαρτί των κορβετών -που άνετα φτιάχνονται ΚΑΙ σήμερα στα ναυπηγεία Ελευσίνας ή στο Νεώριο της Σύρου- και επειδή το αφήγημα πρέπει να είναι ΚΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ, φοβόμαστε ότι θα δούμε και την θεωρία του .. «εθνικού πλοίου» να αναβιώνει...

Για τους ΜΗ γνωρίζοντες, το Νεώριο Σύρου απο πέρσι, με φυσική παρουσία του …Αμερικανού πρέσβη και ..πλήθους υπουργών, θριαμβολογούσαν για τη Ελληνική κατασκευή κορβετών με σχέδια των Ισραηλινών… αλλά φαίνεται ξεχάστηκαν από τους ..επαΐοντες…

Μόλις προχθές μάλιστα έστησαν κι άλλη φιέστα !!!!

Για περισσότερα σχετικά με τη φιέστα στη ...ΠΗΓΗ

Για όσους πιστεύουν στα αφηγήματα, ας ενημερώσουμε ότι οι κορβέτες, είναι μια χαρά πλοία για το Αιγαίο, αλλά για την Ν.Α. Μεσόγειο, δεν φθάνουν ούτε για ζήτω !!!!

https://shmantikanea.blogspot.com/2021/05/e-belharra-ster-30-mica-ng-ram.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .