Τετάρτη, Ιουνίου 16

Εμβόλια Pfizer - Moderna: Έρευνα για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στην Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη χώρα μας έρευνα για περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό με mRNA, με Pfizer και Moderna δηλαδή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, τα περιστατικά έχουν πάει καλά, ήταν ήπια, αυτοπεριοριζόμενα και μέχρι στιγμής υπάρχει χρονική συσχέτιση με τον εμβολιασμό με αποτέλεσμα να είναι στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπυνσης του ΕΟΦ.

Βάσει του ίδιου ρεπορτάζ, τα περισσότερα περιστατικά αφορούν σε μεγαλύτερες ηλικίες, άνω των 60 ετών και γι' αυτόν τον λόγο πολύ προσεκτικά οι γιατροί προσπαθούν να δουν αν ευθύνονται τα υποκείμενα νοσήματα ή τα εμβόλια. Στα πιο πολλά περιστατικά, μάλιστα, δεν έχει εκτιμηθεί αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό, όμως υπάρχουν ακόμη κάποια πιθανά που εξετάζονται και γι' αυτό βρισκόμαστε σε αναμονή του πορίσματος της Επιτροπής.

Κικίλιας: Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca - Επικοινωνιακά τα προβλήματα από την πλευρά εταιρείας

Για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις διαφορετικές συστάσεις από την Επιτροπή Εμβολιασμών μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Βασίλης Κικίλιας. «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών κάνει με επαγγελματισμό, αφοσίωση και καθήκον τη δουλειά της», δήλωσε ο υπουργός Υγείας επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι «εμείς ακολουθούμε, όπως άλλες 20 χώρες, με συγκεκριμένη επιστημονική κατεύθυνση και με απόλυτη σιγουριά τις οδηγίες της».

«Όπως γνωρίζετε το εμβόλιο της AstraZeneca έχει χορηγηθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και σε περισσότερους από 60 εκατομμύρια Ευρωπαίους. Το εμβόλιο της AstraZenca αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα, τα οποία όμως είναι κυρίως επικοινωνιακά από την πλευρά της εταιρείας, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα ασφαλές εμβόλιο. Τα πλεονεκτήματα του εμβολίου είναι ασύγκριτα περισσότερα από τις όποιες ανεπιθύμητες παρενέργειες και έτσι πορευόμαστε», είπε ακόμη ο κ. Κικίλιας.

Στη συνέχεια και έπειτα από σχετική ερώτηση, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι «οι κάτω των 60 ετών που έχουν κάνει, ήδη, το πρώτο εμβόλιο της AstraZeneca, θα κάνουν και τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο, εκτός κι αν ο γιατρός τους συμβουλεύσει διαφορετικά για κάποιον σοβαρό λόγο. Ήδη κάποιοι συμπολίτες μας έχουν σπεύσει σήμερα και κάνουν τη 2η δόση του AstraZeneca και έτσι πρέπει. Και νομίζω ότι οι επιστημονικοί φορείς καταλήγουν σ' αυτό».

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:https://www.enikos.gr/society/782631/emvolia-pfizer-moderna-erevna-gia-peristatika-myokarditidas-kai-p

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .