Τετάρτη, Ιουνίου 16

Westminster Kennel Club: Ο Γουασάμπι το πεκινουά θριάμβευσε στον διαγωνισμό σκύλων - Δείτε βίντεο

wasabi_1

«Στάθηκε μπροστά μας σαν λιοντάρι» είπε μία εκ των κριτών για το γεμάτο αυτοπεποίθηση σκυλάκι

Ένα χαριτωμένο πεκινουά ονόματι Γουασάμπι ήταν ο μεγάλος νικητής του διάσημου διαγωνισμού καθαρόαιμων σκύλων που πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο στο Τάριταουν της Νέας Υόρκης.

Το μακρύτριχο σκυλάκι κέρδισε το βράδυ της Κυριακής το πρώτο βραβείο «Best in show» του event που διοργανώνει κάθε χρόνο το Westminster Kennel Club, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Μπέρμπον, ένα χαριτωμένο γουίπετ.

Παρά το μικρό του μέγεθος, ο Γουασάμπι κέρδισε τις καρδιές των κριτών και του κοινού κατακτώντας την πιο υψηλή διάκριση για σκύλους στις ΗΠΑ.



Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει σε βάθρο, αφού ο έμπειρος σκυλάκος είχε κερδίσει και το εθνικό πρωτάθλημα του American Kennel Club το 2019. «Είναι γεννημένος σόουμαν. Αποτελεί ένα τυπικό δείγμα της ράτσας του αλλά έχει κι αυτό το κάτι παραπάνω, την "σπίθα" που τον κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα σκυλιά» δήλωσε στις κάμερες ο περήφανος εκπαιδευτής και συνιδιοκτήτης του Γουασάμπι, Ντέιβιντ Φιτζπάτρικ. Μία εκ των κριτών, η Πατρίσια Τρότερ, έκανε ειδική αναφορά στην αυτοπεποίθηση του Γουασάμπι: «Πώς θα μπορούσε να μην μας αρέσει; Στάθηκε μπροστά μας λες κι ήταν λιοντάρι».



Ο νικητής της φετινής διοργάνωσης προέρχεται από μια γενιά πρωταθλητών, αφού ο παππούς του, Μάλακι, είναι κερδίσει τον ίδιο τίτλο το 2012.

Ερωτηθείς πώς θα γιορτάσει τη σημαντική διάκριση ο Γουασάμπι, ο Φιτζπάτρικ απάντησε ότι ο σκυλάκος πιθανότατα θα απολαύσει ένα φιλε μινιόν. «Κι εγώ από τη μεριά μου θα πιω σαμπάνια» συμπλήρωσε γελώντας.



Σύμφωνα με το Associated Press, στη διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 2.500 σκυλιά. Φέτος ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από το 1877 (έτος δημιουργίας του) εκτός της πόλης της Νέας Υόρκης, λόγω της πανδημίας. Για λόγους ασφαλείας, το event διεξήχθη στο προάστιο Τάριταουν, περίπου 40 χλμ βόρεια από την τοποθεσία που παραδοσιακά απονέμεται η κορδέλα του νικητή, στο Μάντισον Σκουερ Γκάρντεν. Επίσης λήφθηκε η απόφαση να αναβληθεί ο διαγωνισμός για μερικούς μήνες, αφού κανονικά επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο.




wasabi_1
wasabi_ekso


Protothema.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .