Υπήρξε η Ευρωπαική Ένωση χορηγός του Εργαστηρίου της Wuhan-εξολοθρευτή της ανθρωπότητας; Τι συμβαίνει με τα φάρμακα;

Ο ρόλος του Fauci

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι είχαν εντοπισθεί στη Κίνα ασθενείς της COVID-19 από τον Σεπτέμβριο του 2019!

Πρόκειται για εικόνες-σοκ μέσα από το ξεχαρβαλωμένο εργαστήριο της Wuhan του οποίου μεταξύ άλλων είναι και χορηγός η Ευρωπαική Ένωση!

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι είχαν εντοπισθεί στη Κίνα ασθενείς του COVID-19 από τον Σεπτέμβριο του 2019!

Ναι, σε πειράματα που χρηματοδοτούσε ο Fauci και η Ευρωπαική Ένωση μεταξύ άλλων.

Βy The Clockwork Orange Times Team

Πειράματα Gain of Function από τα οποία σοκαρισμένη η παγκόσμια κοινότητα ανακαλύπτει ότι προέρχεται ο εργαστηριακός ιός. Θα χρειασθεί χρόνος για να πεισθούμε ότι δεν πρόκειται για ατύχημα και όχι εσκεμμένη διαρροή εάν κρίνουμε από το τζίρο τρις ευρώ που καταγράφεται αυτή τη στιγμή γύρω από τη μεγάλη μπίζνα.

Μόνο η συσκευασία, τα μεταφορικά, τα ειδικά φορτηγά στα οποία στοκάρεται το ευαίσθητο mRNA υγρό των φιαλιδίων το οποίο μας είπαν αρχικά ότι πρέπει να διατηρηθεί στους -70% και μετά το -70% έγινε -20% με αλχημιστικό τρόπο αλλά για δύο εβρομάδες.

Πως προλαβαίνει ένα εμβόλιο από το τόπο παραγωγής του να φθάσει σε δύο εβδομάδες στο εμβολιαστικό κέντρο στα Μάταλα ώστε να εμβολιασθούν οι χίπις υπό την φροντίδα της ξανθιάς νοσηλεύτριας από τα 3-5 Πηγάδια που τη παράτησε σύξυλη ο γκόμινος για τη μαμά της κι αυτή είναι όλη μέρα κολλημένη στο Insta;

Στο μεταξύ η παγκόσμια κοινότητα έχει εξαφανίσει τα φάρμακα ανάμεσά τους και φάρμακα που προανήγγειλαν επιστήμονες όπως ο διαβόητος Baric που έπαιρνε μέρος στα gain of function πειράματα. Αυτός ο τύπος είχε βγει το 2020 και προανήγγειλε ότι έχει βρει φάρμακο για την αντιμετώπιση του ιού.

Μέχρι στιγμής, η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα δεν μπόρεσε να εντοπίσει μια φυσική προέλευση ή μια λογική εξελικτική πορεία για τον ιό COVID-19.

Αντίθετα, ολόκληρη η ιστορία της έρευνας για κοροναϊούς χαρακτηρίζεται από την πανταχού παρούσα χρήση της γενετικής μηχανικής για την παραγωγή νέων ιογενών συνδυασμών, γεγονός που καθιστά την εργαστηριακή προέλευση ένα πολύ πιο πιθανό σενάριο-γράφει ο Lawrence Sellin πρώην αξιωματικός του US Army.

To άρθρο του εδώ.>

Το 2008, μόλις πέντε χρόνια μετά την πρώτη πανδημία του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου 2002-2003, ο Δρ Ralph Baric του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο «Συνθετικό ανασυνδυασμένο ρόπαλο τύπου SARS που είναι μολυσματικό σε μολυσμένα κύτταρα και σε ποντίκια », στα οποία περιέγραψε τη δημιουργία στο εργαστήριο ενός εντελώς νέου ιού ικανού να προκαλέσει μόλυνση από ανθρώπινο SARS:

«Εδώ, αναφέρουμε τον σχεδιασμό, τη σύνθεση και την ανάκτηση της μεγαλύτερης συνθετικής μορφής ζωής αναπαραγωγής, ενός κορανοϊού τύπου σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου 29,7-kb (Bat-SCoV), ενός πιθανού προγόνου της επιδημίας SARS-CoV ”

Σε αυτή τη μελέτη, ο Baric απέδειξε ότι ο νέος συνθετικός ιός του ήταν ικανός να μολύνει ανθρώπινα πνευμονικά κύτταρα σε παρόμοιο βαθμό με τον πρώτο ανθρώπινο πανδημικό ιό SARS επειδή είχε συνδέσει γενετικά τον τομέα δέσμευσης υποδοχέα (RBD) από τον ιό SARS στον νέο τεχνητό ιό του .

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Δρ Baric υπήρξε μακροχρόνιος ερευνητικός συνεργάτης με την Zheng-Li Shi, τη «γυναίκα νυχτερίδα» του Ινστιτούτου ιολογίας του Γουχάν.

Παρόμοια με τη μελέτη του 2008 που περιγράφηκε παραπάνω, ο Baric και η Zheng-Li Shi δημοσίευσαν από κοινού ένα επιστημονικό άρθρο του 2015 που περιγράφει την εισαγωγή του RBD από έναν πρόσφατα απομονωμένο κοροναϊό (SHC014) στο SARS-CoV-1, τον κοροναϊό υπεύθυνο για την πανδημία 2002-2003. .

Ο Baric και η Zheng-Li Shi συνδύασαν τα συστατικά δύο κοροναϊών και παρήγαγαν έναν άλλο ιό SHC014-MA15, ο οποίος έδειξε «ισχυρή ιική αντιγραφή τόσο in vitro [κυτταρικές καλλιέργειες] όσο και in vivo [ζώα]», χρησιμοποιώντας μοντέλα προσαρμοσμένα για να δοκιμάσουν τον άνθρωπο μολυσματικότητα.

Εντελώς συμπτωματικά εκείνη τη χρονιά (2015) ο Bill Gates προανήγγειλε σε ομιλία του στο TEDx την πανδημία, ενώ την ίδια χρονιά επένδυε σε εταιρία που είχε στόχο την ανάπτυξη mRNA εμβολίων.

Άλλες τεχνικές γενετικής μηχανικής, όπως η εισαγωγή μιας βασικής περιοχής βασικής διάσπασης φουρίνης, η οποία βρίσκεται στον ιό COVID-19 και σε κανέναν άλλο στενό φυσικό συγγενή, καθώς και μεμονωμένες τεχνητές μεταλλάξεις «σημείου», έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως στην έρευνα των επιστημόνων.

Από την αρχική πανδημία SARS 2002-2003, η οποία επίσης προήλθε από την Κίνα, έγιναν προσπάθειες δημιουργίας εμβολίου ευρέος φάσματος που θα παρέχει μακροχρόνια προστασία έναντι μιας ποικιλίας κοροναϊών που μπορεί να προκύψουν από τη φύση και να μολύνουν τους ανθρώπους.

Μία τέτοια προσέγγιση ήταν η ανάπτυξη εμβολίων ζωντανών εξασθενημένων ιών όπως εκείνων που χρησιμοποιούνται για την παιδική νόσο της ιλαράς, της παρωτίτιδας, της ερυθράς και της ανεμοβλογιάς, στην οποία παράγεται μια εξασθενημένη ή «εξασθενημένη» μορφή του ιού που προκαλεί την ασθένεια.

Επειδή τα εμβόλια εξασθενημένα ή ζωντανά είναι παρόμοια με τη φυσική λοίμωξη που βοηθούν στην πρόληψη, μπορεί να παραχθεί μια ισχυρή και μακροχρόνια, ακόμη και ανοσοαπόκριση σε όλη τη ζωή.

Σε ένα επιστημονικό άρθρο του 2018, ο Δρ Baric προσέφερε μια στρατηγική για την ανάπτυξη ενός ευρέος φάσματος, εξασθενημένου εμβολίου για κοροναϊούς.

Ο Δρ Baric εντόπισε επίσης τον εγγενή κίνδυνο εμβολίων ζώντων εξασθενημένων ιών που έχουν αποδειχθεί ότι επιστρέφουν στην αρχική παθογόνο δομή τους μετά τη χορήγηση σε έναν παραλήπτη (!!!!!)

(Ίσως έτσι εξηγούνται οι θάνατοι από τα εμβόλια)

Το 2020 τώρα ο ίδιος καθηγητής, ο Ralph Baric είχε υποστηρίξει ότι μαζί με την ερευνητική του ομάδα ανέπτυξαν ένα νέο ευρέος φάσματος αντιικό φάρμακο σε μορφή χαπιού, με την προσωρινή ονομασία EIDD-2801.

-“Το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς»

Το φάρμακο, που δοκιμάστηκε σε καλλιέργειες ανθρωπίνων κυττάρων πνευμόνων και σε πειραματόζωα (ποντίκια), υπήρξε αποτελεσματικό στο να αποτρέψει τη σοβαρή πνευμονία και τον θάνατο.

Το φάρμακο -ένα από τα πολλά που δοκιμάζονται διεθνώς- ανακαλύφθηκε στο Ινστιτούτο Ανάπτυξης Φαρμάκων Έμορι (EIDD) των ΗΠΑ και οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Science Translational Medicine», σχεδιάζουν να αρχίσουν σύντομα- εντός της άνοιξης- κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους, παραλείποντας το σύνηθες ενδιάμεσο στάδιο της δοκιμής σε μεγάλα ζώα (πιθήκους ή μαϊμούδες), λόγω της επείγουσας κατάστασης που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Οι δημιουργοί του αισιοδοξούν ότι το φάρμακο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο αντιμετώπισης της νόσου.

«Αυτό το νέο φάρμακο όχι μόνο έχει μεγάλες δυνατότητες να θεραπεύσει ασθενείς με Covid-19, αλλά επίσης φαίνεται αποτελεσματικό για τη θεραπεία και άλλων σοβαρών λοιμώξεων από κορωνοϊούς», όπως οι ιοί που προκάλεσαν τις νόσους SARS και MERS, είχε δηλώσει ένα χρόνο πριν ο καθηγητής Ralph Baric.

Όταν το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε προφυλακτικά στα τρωκτικά, απέτρεψε τη σοβαρή βλάβη των πνευμόνων, ενώ όταν χορηγήθηκε 12 έως 24 ώρες μετά τη λοίμωξη με Covid-19, μείωσε επίσης το ιικό φορτίο και την πνευμονική βλάβη. Το «παράθυρο ευκαιρίας» για τη χορήγησή του αναμένεται να είναι μεγαλύτερο στους ανθρώπους, αλλά πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι όντως «δουλεύει» και στους ασθενείς.

Έκτοκτε δεν ακούσαμε νέα από τον καθηγητή Ralph Baric και την ομάδα του. Τι απέγινε το φάρμακο;

Ο ίδιος ο Ralph Baric αποφεύγει πλέον τους δημοσιογράφους και αρνούμενος να μιλήσει τόσο για τα πειράματά του όσο και για τη τύχη του φαρμάκου!

H μεγαλύτερη παρενέργεια των εμβολίων είναι η εξαφάνιση των φαρμάκων κάτι που θα έχει τρομακτικές πολιτικές συνέπειες για τις κυβερνήσει όλου του κόσμου. Εάν σκεφθείτε ότι πάνω από 50% των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού στις ΗΠΑ αρνούνται να εμβολιασθούν η περίφημη ανοσία της παγκόσμιας αγέλης δεν πρόκειται ποτέ να επιτευχθεί. Και όσο πολίτες και κυβερνήσεις συνειδητοποιούν ότι ακόμη κι εάν πετυχαίναμε την ανοσία ένας επόμενος ιός που θα έχει αφεθεί από διεφθαρμένους επιστήμονες τους οποίους χορηγεί η Ε.Ε. και ο ΠΟΥ ανάμεσα στους άλλους θα μπορούσε να προκαλέσει νέα πανδημία. Η εμμονή των ηγετών και του ΕΜΑ στον μονόδρομο των εμβολίων και ύποπτη είναι και αδόκιμη.

Αυτή η εμμονή θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο την επιστροφή Trump στη ηγεσία όσο και των απανταχού δημαγωγών, λαικιστών και παραφρόνων.

To The Clockwork Orange Times ήταν το μοναδικό από το σύνολο των Ελληνικών ΜΜΕ που κατέγραψε για λογαριασμό των αναγνωστών του τόσο τη προέλευση της κατά παραγγελία και εργαστηριακής πανδημίας όσο και τα πρόσωπα που αρχίζουν σιγά σιγά να φωτίζονται.

Οι πολίτες του κόσμου βρίσκονται στο έλεος ενός Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας που πριν ξεκινήσει από τα εργαστήρια της Wuhan ήταν στο σατανικό μυαλό συγκεκριμένων ενορχηστρωτών με την αυθάδη ανοχή σχεδόν όλων των επίσημων εμπλεκομένων οι οποίοι έχουν αρχίσει μια απέλπιδα προσπάθεια να σβήσουν τα ίχνη τους. Πρόσωπο-κλειδί ο πολύς κ. Fauci o οποίος εμπλέκεται σε χορηγίες εκατομμυρίων ευρώ (και όχι μόνο 600 χιλιάδων ευρώ όπως ισχυρίζεται).

Το The Clockwork Orange Times έχει στη διάθεσή του σχεδόν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας το οποίο συνεχίζεται και το οποίο θα έχει τρομακτικές πολιτικές παρενέργειες.

Βy Dr. Joseph Mercola

Dr. Joseph Mercola is the founder of Mercola.com.

Η Ιστορία με μια ματιά:

Το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) – τμήμα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) με επικεφαλής τον Δρ. Anthony Fauci από το 1984 – παρέχει, εδώ και χρόνια, επιχορηγήσεις στην EcoHealth Alliance και σε άλλους για να πραγματοποιήσουν gain-of-function (GOF) για κοροναϊούς.

Σε ακρόαση της Γερουσίας στις 11 Μαΐου 2021, ο Fauci αρνήθηκε ότι έχει χρηματοδοτήσει έρευνα GOF στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan (WIV). Αυτό παρά την σαφή τεκμηρίωση που αποδεικνύει το αντίθετο.

Τον Μάρτιο του 2021, το Ινστιτούτο της Wuhan διέγραψε αναφορές για τη συνεργασία του με το NIAID / NIH και άλλους Αμερικανούς ερευνητικούς εταίρους από τον ιστότοπό του. Διαγράφει επίσης περιγραφές του gain-of-function (GOF) πάνω στον ιό SARS.
Το NIH / NIAID έχει χρηματοδοτήσει την έρευνα GOF με ποσό τουλάχιστον 41,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το 2014, αυτή η έρευνα διεξήχθη από τον Ralph Baric στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Μετά το 2014, όταν απαγορεύτηκε η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του gain-of-function (GOF),η έρευνα συνεχίστηκε στο Ινστιτούτο της Wuhan μέσω της EcoHealth Alliance.

Τον Αύγουστο του 2020 (εν μέσω κολασμένης πανδημίας), το NIAID ανακοίνωσε μια πενταετή επένδυση 82 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα νέο παγκόσμιο δίκτυο Κέντρων Έρευνας σε Αναδυόμενες Λοιμώδεις Νόσους που θα διεξάγει πειράματα GOF για να «προσδιορίσει ποιες γενετικές ή άλλες αλλαγές κάνουν τα [ζωικά] παθογόνα ικανά να μολύνουν του ανθρώπου.”

Μιλάμε για ποινικά κολάσιμα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Όπως αναφέρθηκε σε αρκετά προηγούμενα άρθρα, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) – τμήμα του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) με επικεφαλής τον Δρ. Anthony Fauci από το 1984 – παρέχει, εδώ και χρόνια, επιχορηγήσεις στην EcoHealth Alliance και άλλους για τη διεξαγωγή gain-of-function (GOF) για κοροναϊούς.

Η EcoHealth Alliance, με τη σειρά της, έστειλε μέρος αυτής της έρευνας στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan (WIV), από όπου φαίνεται να προέκυψε το SARS-CoV-2. Σε μια ακρόαση της Γερουσίας στις 11 Μαΐου 2021, ο γερουσιαστής Rand Paul ρώτησε τον Fauci σχετικά με τη χρηματοδότηση της έρευνας GOF για το coronavirus από το NIAID.

Ο Fauci αρνήθηκε την κατηγορία, λέγοντας «το NIH δεν χρηματοδότησε ποτέ και δεν χρηματοδοτεί τώρα έρευνα για τη λειτουργία του Ινστιτούτου Wuhan». Είναι μια περίεργη άρνηση, δεδομένου ότι η χρηματοδότηση της έρευνας από το NIH έχει τεκμηριωθεί διεξοδικά και μπορεί εύκολα να ελεγχθεί ξανά.

Όταν ο Paul ρωτά τον Fauci εάν το NIAID χρηματοδότησε την έρευνα GOF του Dr. Ralph Baric, ο Fauci ισχυρίζεται ότι ο Baric “δεν κάνει έρευνα gain-of-function (GOF)”

Ο ο γερουσιαστής Rand Paul τον “πυροβολεί”, λέγοντας:

“Δεν νομίζετε ότι η μετατροπή της πρωτεΐνης του ιού νυχτερίδας, που πήρε από το Ινστιτούτο Wuhan σε ιό SARS, είναι gain-of-function; Θα αποτελούσατε μειονότητα εάν δεν το παραδεχόσασταν μια και τουλάχιστον 200 επιστήμονες υπέγραψαν μια δήλωση από την Ομάδα Εργασίας του Cambridge ότι πρόκειται για έρευνα gain-of-function (GOF)”

Στο παραπάνω βίντεο, ο Jimmy Dore εξετάζει τα προφανή ψέματα του Fauci κατά την ακρόαση της Γερουσίας. Στην έκθεση Truth in Media παρακάτω, ο ερευνητής δημοσιογράφος Ben Swann παρουσιάζει μερικές από τις αποδείξεις, δείχνοντας την ανεντιμότητα του Fauci.

«Αυτό που είναι τρελό για αυτήν την ανταλλαγή είναι ότι ο Fauci είπε σαφώς και πιθανότατα ψέματα… στο Κογκρέσο, το οποίο είναι έγκλημα… και λέει ψέματα στο αμερικανικό κοινό», λέει ο Swann.

Το NIH / NIAID έχει χρηματοδοτήσει έρευνα κέρδους-λειτουργίας

Όπως ανέφερε ο Swann, το NIH / NIAID έχει χρηματοδοτήσει την έρευνα GOF με ποσό τουλάχιστον 41,7 εκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το 2014, αυτή η έρευνα διεξήχθη από τον Baric στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας (UNC). Το 2014, η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε μορατόριουμ για την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση της έρευνας για κέρδη από λειτουργίες λόγω ασφάλειας και ηθικών ανησυχιών που εγείρονται στην επιστημονική κοινότητα.

Μετά την απαγόρευση από τη κεντρική κυβέρνηση των ΗΠΑ, το 2014, η χρηματοδότηση για έρευνα gain-of-function (GOF) άρχισε να διοχετεύεται μέσω της EcoHealth Alliance στο WIV.

Ο Swann εξετάζει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο Fauci είπε ψέματα στο Κογκρέσο, συμπεριλαμβανομένου ενός εγγράφου με τίτλο «SARS-Like WIV1-CoV Poised for Human Emergence», που υποβλήθηκε στο PNAS το 2015 και στη συνέχεια δημοσιεύθηκε το 2016. Σε αυτό το άρθρο, οι συγγραφείς δηλώνουν ότι:

«Συνολικά, τα αποτελέσματα αυτών των μελετών υπογραμμίζουν τη χρησιμότητα μιας πλατφόρμας που αξιοποιεί τα ευρήματα μεταγονιδιωματικών και αντιστρέφει τη γενετική για τον εντοπισμό των προπανδημικών απειλών.

«Για το WIV1-CoV που μοιάζει με SARS, τα δεδομένα μπορούν να ενημερώσουν προγράμματα παρακολούθησης, να βελτιώσουν τα διαγνωστικά αντιδραστήρια και να διευκολύνουν αποτελεσματικές θεραπείες για τον μετριασμό μελλοντικών συμβάντων εμφάνισης. Ωστόσο, η κατασκευή νέων και χιμαιρικών αντιδραστηρίων πρέπει να σταθμίζεται προσεκτικά έναντι των πιθανών ανησυχιών για αύξηση της λειτουργίας (GOF). “

Στο τέλος αυτής της εργασίας, οι συγγραφείς ευχαριστούν τη Δρ. Zhengli-Li Shi του Ινστιτούτου ιολογίας Wuhan για πρόσβαση σε αλληλουχίες gain-of-function νυχτερίδας και πλασμίδιο πρωτεΐνης ακίδας WIV1-CoV. ” Διευκρινίζουν επίσης ότι η έρευνα υποστηρίχθηκε από το NIAID βάσει των βραβείων επιχορήγησης U19AI109761 και U19AI107810, τα οποία συνολικά συνολικά 41,7 εκατομμύρια δολάρια!!!

Όπως σημείωσε ο Swann, αυτό το έγγραφο αναφέρει ξεκάθαρα ότι το NIAID ξόδεψε 41,7 εκατομμύρια δολάρια για την έρευνα gain-of-function (GOF), με σκοπό να προσδιορίσει πώς οι κοροναϊοί νυχτερίδων μπορούν να γίνουν πιο παθογόνοι για τον άνθρωπο και ότι αυτή η έρευνα συνεχίστηκε παρά την απαγόρευση από την αμερικανική κυβέρνηση το 2014 .

Επιπλέον, μια επιστολή από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών προς τον διευθυντή προτάσεων στο UNC Chapel Hill, όπου συζητείται η επιχορήγηση U19AI107810, το περιγράφει επίσης σε μαύρο και άσπρο.

Η επιστολή της 21ης ​​Οκτωβρίου 2014 αναφέρει, εν μέρει:

«Το NIAID έχει αποφασίσει ότι η παραπάνω αναφερόμενη επιχορήγηση μπορεί να περιλαμβάνει έρευνα Gain of Function (GOF) που υπόκειται στην πρόσφατα ανακοινωθείσα παύση χρηματοδότησης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ… Οι ακόλουθοι συγκεκριμένοι στόχοι φαίνεται να περιλαμβάνουν έρευνα που καλύπτεται από την παύση:

Έργο 1: Ο ρόλος των μη χαρακτηρισμένων γονιδίων σε λοίμωξη υψηλού παθογόνου ανθρώπινου κορανοϊού – Ralph S. Baric, Ph.D. – Υπεύθυνος προγράμματος.

«Ειδικός στόχος 1. Νέες λειτουργίες στην αναπαραγωγή ιών in vitro. Ειδικός στόχος 3. Νέες λειτουργίες στην παθογένεση ιών in vivo… Καθώς η επιχορήγησή σας χρηματοδοτείται επί του παρόντος, αυτή η παύση είναι εθελοντική. “

The October 21, 2014, letter states, in part:

“NIAID has determined that the above referenced grant may include Gain of Function (GOF) research that is subject to the recently-announced U.S. Government funding pause … The following specific aims appear to involve research covered under the pause: Project 1: Role of Uncharacterized Genes in High Pathogenic Human Coronavirus Infect — Ralph S. Baric, Ph.D. — Project Leader.

“Specific Aim 1. Novel Functions in virus replication in vitro. Specific Aim 3. Novel functions in virus pathogenesis in vivo … As your grant is currently funded, this pause is voluntary.”

Με άλλα λόγια, το NIAID ενέκρινε τη συνέχιση αυτού που παραδέχτηκε ότι ήταν Gain of Function (GOF) απλώς και μόνο επειδή η επιχορήγηση είχε ήδη χρηματοδοτηθεί – και το έπραξε μετά την έναρξη της απαγόρευσης αυτής της χρηματοδότησης.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Μετά την άρση του μορατόριουμ, το 2017 δημιουργήθηκε μια ειδική επιτροπή αναθεώρησης, το Potential Pandemic Pathogens Control and Oversight (το P3CO Review Framework) στο DHHS για να αξιολογήσει εάν οι επιχορηγήσεις που περιλαμβάνουν επικίνδυνα παθογόνα αξίζουν τους κινδύνους. Η επιτροπή ελέγχου είναι επίσης υπεύθυνη για τη διασφάλιση κατάλληλων διασφαλίσεων για εγκεκριμένη έρευνα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Rutgers, Richard Ebright, μια επιχορήγηση NIH για έρευνα που αφορούσε την τροποποίηση των κοροναϊών νυχτερίδας στο WIV ήταν κρυμμένη επειδή το NIAID δεν το σημείωσε για έλεγχο.

Με άλλα λόγια, το WIV έλαβε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση από το NIAID χωρίς την έρευνα να λάβει πρώτα ένα πράσινο φως από την επιτροπή αναθεώρησης HHS.

Το NIAID προφανώς χρησιμοποίησε ένα βολικό κενό στο πλαίσιο αναθεώρησης. Όπως αποδεικνύεται, είναι ευθύνη του οργανισμού χρηματοδότησης να επισημαίνει την πιθανή έρευνα Gain of Function (GOF) για έλεγχο. Εάν δεν το κάνει, ο πίνακας κριτικών δεν το αναγνωρίζει.

Σύμφωνα με τον Ebright, το NIAID και το NIH έχουν «αποδυναμώσει συστημικά – πράγματι συστηματικά ακυρώσει – το Πλαίσιο HHS P3CO, αρνούμενο να επισημάνει και να υποβάλει προτάσεις για αναθεώρηση.»

Το NIAID δεσμεύεται επίσης για συνεχιζόμενη έρευνα GOF

Τέλος, ο Fauci δεσμεύεται επίσης σαφώς να συνεχίσει την έρευνα GOF, βλέποντας πώς το NIAID, τον Αύγουστο του 2020, ανακοίνωσε μια πενταετή επένδυση 82 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα νέο παγκόσμιο δίκτυο Κέντρων Έρευνας σε Αναδυόμενες Λοιμώδεις Νόσους. Κι αυτό παρότι η παγκόσμια κοινότητα βρισκόταν στο έλεος της πανδημίας!

Η EcoHealth Alliance του Peter Daszak θα λάβει 7,5 εκατομμύρια δολάρια από αυτήν την επιχορήγηση και η σχεδιαζόμενη έρευνα θα περιλαμβάνει πειράματα τύπου Gain of Function (GOF) που το NIAID λέει ότι «θα καθορίσει ποιες γενετικές ή άλλες αλλαγές κάνουν τα [ζωικά] παθογόνα ικανά να μολύνουν ανθρώπους».

(Δηλαδή με απλά λόγια τα επικίνδυνα πειράματα έλαβαν εν μέσω πανδημίας νέα χρηματοδότηση!)

Το εργαστήριο Wuhan διέγραψε έγγραφα που δείχνουν τη χρηματοδότηση από τη NIAID του Fauci

Όλα αυτά βασικά χρησιμεύουν ως βάση της τελευταίας εξέλιξης. Ανακαλύφθηκε τώρα ότι το εργαστήριο της Wuhan διέγραψε κρυφά όλες τις αναφορές για τη συνεργασία του με το NIAID του Fauci, το NIH και άλλους Αμερικανούς ερευνητικούς εταίρους από τον ιστότοπό του λίγο μετά την κατάθεση της Fauci σε ακρόαση της Γερουσίας τον Μάρτιο του 2021, όταν άρχισε να τον ανακρίνει ο Γερουσιαστής Rand Paul .

Wuhan lab deleted documents showing Fauci’s NIAID funding

All of that basically serves as backstory to the latest development. It’s now been discovered that the WIV quietly deleted all mentions of its collaboration with Fauci’s NIAID, the NIH and other American research partners from its website shortly after Fauci testified in a Senate hearing in March 2021, when he went head to head with Sen. Rand Paul on mask-wearing. As reported May 15, 2021, by The National Pulse:

“March 21, 2021, the lab’s website listed six U.S.-based research partners: University of Alabama, University of North Texas, EcoHealth Alliance, Harvard University, the National Institutes of Health (NIH), the United States and the National Wildlife Federation.

“One day later, the page was revised to contain just two research partners — EcoHealth Alliance and the University of Alabama. By March 23, EcoHealth Alliance was the sole partner remaining.

“EcoHealth Alliance is run by long-standing Chinese Communist Party-partner Dr. Peter Daszak, who National Pulse Editor-in-Chief Raheem Kassam has repeatedly claimed will be the first ‘fall guy’ of the Wuhan lab debacle …

“Beyond establishing a working relationship between the NIH and the Wuhan Institute of Virology, now-deleted posts from the site also detail studies bearing the hallmarks of gain-of-function research conducted with the Wuhan-based lab.”

Όπως αναφέρθηκε στις 15 Μαΐου 2021, από το The National Pulse:

«Στις 21 Μαρτίου 2021, ο ιστότοπος του εργαστηρίου απαριθμούσε έξι ερευνητικούς εταίρους με έδρα τις ΗΠΑ: Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας, EcoHealth Alliance, Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH), Ηνωμένες Πολιτείες και η Εθνική Ομοσπονδία Άγριας Ζωής.

«Μια μέρα αργότερα, η σελίδα αναθεωρήθηκε ώστε να περιέχει μόνο δύο ερευνητικούς εταίρους – την EcoHealth Alliance και το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα. Μέχρι τις 23 Μαρτίου, η EcoHealth Alliance ήταν ο μόνος συνεργάτης που απομένει.

«Η EcoHealth Alliance διευθύνεται από τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος, Δρ. Peter Daszak, ο οποίος συμμετείχε μάλιστα στην ψευδοεπιθεώρηση που έκανε η εποτροπή του ΠΟΥ ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους χορηγούς του εργαστηρίου της Wuhan!

«Πέρα από τη δημιουργία μιας σχέσης εργασίας μεταξύ του NIH και του Ινστιτούτου ιολογίας του Wuhan, οι πλέον διαγραμμένες δημοσιεύσεις από τον ιστότοπο περιγράφουν επίσης λεπτομερώς μελέτες που φέρουν τα χαρακτηριστικά της Gain of Function (GOF) που διεξήχθη με το εργαστήριο που εδρεύει στο Wuhan.»

Η σελίδα Altered WIV παραδέχεται την έρευνα Gain of Function (GOF) GOF με Αμερικανούς συνεργάτες

Πράγματι, μια ιστοσελίδα WIV που έχει πλέον διαγραφεί με τίτλο “Θα επιστρέψει το SARS;” αναφέρει ότι:

« Οι καθηγητές Zhengli Shi και Xingyi Ge από το WIV, σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, το Ινστιτούτο Μικροβιολογίας Bellinzona… εξετάζουν το δυναμικό της νόσου ενός ιού SARS, SHC014-CoV, που κυκλοφορεί επί του παρόντος σε κινέζικους πληθυσμούς.

«Χρησιμοποιώντας το σύστημα αντίστροφης γενετικής SARS-CoV, οι επιστήμονες δημιούργησαν και χαρακτήρισαν έναν χιμαιρικό ιό που εκφράζει την ακίδα του κοροναϊού SHC014 των νυχτερίδων σε μια ραχοκοκαλιά SARS-CoV προσαρμοσμένη σε ποντίκι.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι ιοί της ομάδας 2b που κωδικοποιούν την ακίδα SHC014 σε μια ραχοκοκαλιά άγριου τύπου μπορούν να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά πολλαπλές ορθολογίες του ενζύμου μετατροπής ανθρώπινης αγγειοτενσίνης υποδοχέα SARS II (ACE2), να αναπαραχθούν αποτελεσματικά σε πρωτογενή ανθρώπινα κύτταρα αεραγωγών και να επιτύχουν τίτλους in vitro ισοδύναμους με επιδημικά στελέχη του SARS-CoV.

«Η αξιολόγηση των διαθέσιμων ανοσοθεραπευτικών και προφυλακτικών τρόπων με βάση το SARS αποκάλυψε κακή αποτελεσματικότητα. Και οι δύο προσεγγίσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων και εμβολίων απέτυχαν να εξουδετερώσουν και να προστατεύσουν από μόλυνση με CoVs χρησιμοποιώντας τη νέα πρωτεΐνη ακίδα.

“Με βάση αυτά τα ευρήματα, συνέθεσαν εκ νέου συνθετικά έναν μολυσματικό ανασυνδυασμένο ιό SHC014 πλήρους μήκους και έδειξαν ισχυρή ιογενή αντιγραφή τόσο in vitro όσο και in vivo …”

Και πάλι, ενώ ο Fauci επιμένει ότι ο Baric «δεν κάνει καμία έρευνα GOF» και «αν είναι», τότε το κάνει στο UNC και όχι στην Κίνα, η ιστοσελίδα του WIV το απορρίπτει σαφώς. Η έρευνα GOF πραγματοποιήθηκε στη Wuhan, σε συνεργασία με ερευνητές του UNC, εκ των οποίων ο Baric-photo κάτω είναι κορυφαίος.

Οι διαγραφές του WIV των Αμερικανών ερευνητικών συνεργατών από τον ιστότοπό του (με εξαίρεση την EcoHealth Alliance) και η διαγραφή του άρθρου σχετικά με τη γενετική έρευνα για τον ιό SARS εγείρουν πολλές ερωτήσεις και φαίνεται να είναι μια ακόμη απόπειρα συγκάλυψης. Το εκπληκτικό είναι ότι καλύπτουν τώρα την αμερικανική συμμετοχή και όχι μόνο τη δική τους.

Το WIV και η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Wuhan αναφέρονται ως υπεργολάβοι για την EcoHealth Alliance με επιχορήγηση 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων NIH σε έρευνα τίτλο Gain of Function (GOF) , “Κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης του Bat Coronavirus.”

Τα δύο ιδρύματα εργάστηκαν επίσης ως συνεργάτες και σε άλλη επιχορήγηση 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα του «Κινδύνου της ιογενούς εμφάνισης από τα νυχτερίδες» και στο πλαίσιο της μεγαλύτερης ενιαίας πηγής χρηματοδότησης της EcoHealth Alliance, μια επιχορήγηση 44,2 εκατομμυρίων δολαρίων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο για Πρόγραμμα PREDICT (2015-2020).

Μέρος της επιχορήγησης PREDICT διατέθηκε στη χρηματοδότηση πειραμάτων GOF από την επιστήμονα Zhengli και τον Baric με το UNC. Σε αυτό το πείραμα, η Zhengli ή αλλιώς batwoman-photo πάνω και ο Baric χρησιμοποίησαν τη γενετική μηχανική και τη συνθετική βιολογία για να δημιουργήσουν έναν «νέο ιό τύπου SARS νυχτερίδας… που μπορεί να πηδήξει απευθείας από τους ξενιστές νυχτερίδων του στον άνθρωπο». Ένα αίτημα των Zhengli και Baric να συνεχίσουν την έρευνά τους κατά τη διάρκεια του μορατόριουμ για το GOF εγκρίθηκε από το NIH.

Ο Daszak περιέγραψε το “έργο” της Zhengli και του Baric σε μια συνέντευξη του 2019:

«Μπορείς να τους χειριστείς [κοραναϊούς] στο εργαστήριο πολύ εύκολα. Η πρωτεΐνη Spike οδηγεί πολλά από αυτά που συμβαίνουν με τον κοροναϊό, τον κίνδυνο ζωονόσου. Έτσι, μπορείτε να πάρετε την ακολουθία, μπορείτε να φτιάξετε την πρωτεΐνη και συνεργαζόμαστε με τον Ralph Baric στο UNC για να το πετύχουμε αυτό. Τοποθετήστε το σε μια ραχοκοκαλιά άλλου ιού και κάντε κάποια εργασία στο εργαστήριο. ”

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature το 2015. Ως προϋπόθεση δημοσίευσης, το Nature, όπως και τα περισσότερα επιστημονικά περιοδικά, απαιτεί από τους συγγραφείς να υποβάλλουν νέες αλληλουχίες DNA και RNA στην GenBank, το Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ. Περιέργως, ο νέος ιός COVID-19 όπως ο ιός SARS των Zhengli και Baric που δημοσιεύθηκε το 2015 δεν κατατέθηκε στη GenBank μέχρι τον Μάιο του 2020.

(Προφανώς γιατί πρόκειται για σχεδόν ταυτόσημους!!!)

Μένει να δούμε ποιος είναι ο διπλός ρόλος του Daszak στην πραγματικότητα: Bρέθεηκε με δύο ξεχωριστές και αντικρουόμενες αρμοδιότητες επιφορτισμένος τόσο με τη διερεύνηση της προέλευσης του SARS-CoV-2 – μία από για λογαριασμό του ΠΟΥ και μία για λογαριασμό του The Lancet – έχοντας ήδη διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια να συγκαλυφθεί η εργαστηριακή προέλευση του SARS-CoV-2 δημιουργώντας μια επιστημονική δήλωση που καταδικάζει τέτοιες έρευνες όπως «θεωρία συνωμοσίας».

Το να αφήσεις τον Fauci έξω από το άγκριστρο δεν είναι επιλογή. Όπως ο Daszak, ο Fauci πέρασε τον τελευταίο χρόνο καταγγέλλοντας την πιθανότητα η COVID-19 να είναι το αποτέλεσμα μιας διαρροής στο εργαστήριο, γνωρίζοντας ταυτόχρονα τα είδη έρευνας που χρηματοδότησε το πρακτορείο του εκεί.

Υπήρξε μακροχρόνιος υπερασπιστής και υποστηρικτής της έρευνας GOF για τους ιούς των ζώων γενικά, λέγοντας ότι ενώ εργαζόταν για το GOF με ιούς της γρίπης των πτηνών, τέτοια έρευνα αξίζει τον κίνδυνο επειδή επιτρέπει στους επιστήμονες να προετοιμαστούν για πανδημίες. Ωστόσο, αυτό το είδος έρευνας σαφώς δεν βελτίωσε την αντιμετώπιση της πανδημίας από τις κυβερνήσεις.

Ο Fauci έχει επίσης ατελείωτες κωλοτούμπες όταν πρόκειται να καλύψει τις συστάσεις και βοήθησε στην καταστολή-καταδίκη μιας από τις πιο αποτελεσματικές, ασφαλέστερες και λιγότερο δαπανηρές θεραπείες COVID-19, την υδροξυχλωροκίνη, παρά τις γνώσεις του από μια μελέτη του 2005 που δείχνει ότι είναι μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του κοροναϊού του SARS.

Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο Virology Journal, το οποίο είναι η επίσημη έκδοση του NIH, οπότε είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν το γνώριζε. Αλλά αντί να προστατεύει τη δημόσια υγεία και να σώζει ζωές χρησιμοποιώντας υδροξυχλωροκίνη, ο Fauci προώθησε τις αναποτελεσματικές, επικίνδυνες και δαπανηρές φαρμακευτικές θεραπείες ενώ τώρα εμφανίζεται υπέρμαχος των εμβολίων.

Ο Fauci γνώριζε επίσης (και παραδέχθηκε) ότι η χρήση δοκιμής PCR με κατώφλι κύκλου (CT) πάνω από 35 το καθιστά άχρηστο, διότι σε αυτό το σημείο, εντοπίζετε απλά νεκρά νουκλεοτίδια. Κανένας ζωντανός ιός δεν μπορεί να εντοπιστεί σε CT τόσο υψηλά. Ήδη από τον Μάρτιο του 2020, ήξερε ότι έως και το 90% των θετικών εξετάσεων PCR ήταν ψευδώς θετικά και ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ήταν πραγματικά άρρωστοι, ωστόσο δεν είπε και δεν έκανε τίποτα.

Τώρα, καθώς τα εμβόλια COVID-19 πληρώνουν το τίμημα (και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή) , με αναφορές παρενεργειών από εμβόλια που δείχνουν ότι πιθανώς απενεργοποιούν και σκοτώνουν δεκάδες χιλιάδες σε όλο τον κόσμο, ο Fauci υπερασπίζεται την καθολική χρήση των εμβολίων και υποβαθμίζει τη θνησιμότητα τους.

WHO team members Peter Daszak, second from right, and Peter Ben Embarek, right, pose for a picture as Daszak leaves their hotel in Wuhan after the investigation

Σύμφωνα με τον Fauci, οι θάνατοι από τα εμβόλια πρέπει να «τεθούν σε συνάφεια με τον πληθυσμό στον οποίο εμφανίστηκαν». Αυτό που αναφέρεται είναι περιπτώσεις όπου οι ηλικιωμένοι πέθαναν λίγο μετά τη λήψη των εμβολίων τους. Οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν έτσι κι αλλιώς επομένως δεν πρέπει να κατηγορείτε το εμβόλιο για το θάνατό τους!

Αυτή είναι η υποκρισία στα καλύτερα της. Όταν οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν πριν από τον εμβολιασμό, αυτό οφείλεται στη COVID-19 και πρέπει να γίνει κάτι για την πρόληψή της, αλλά όταν πεθαίνουν μετά τον εμβολιασμό, πεθαίνουν από φυσικές αιτίες και δεν απαιτείται προληπτική δράση. Ο Fauci παραβλέπει επίσης το γεγονός ότι πολλοί νέοι, υγιείς άνθρωποι έχουν αναφέρει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες ή ακόμη και πέθαναν εντός ωρών ή ημερών από τους εμβολιασμούς τους.

Αυτή η υποκρισία πρέπει να τελειώσει.

Οι παγκόσμιοι ηγέτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η χρηματοδότηση και η υπεράσπιση της έρευνας Gain of Function (GOF) είναι η πραγματική απειλή εδώ. Πιστεύω ότι τα ψέματα του Fauci είναι μια αξιολύπητη προσπάθεια να κρύψει τη συμμετοχή του οργανισμού του στην έρευνα Gain of Function που οδήγησε στη πανδημία. Το γεγονός ότι πλέον όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ δείχνουν το εργαστήριο της Wuhan και το ανθρώπινο χέρι στη παραεκευή του ιού καθιστά τους εμπλεκόμενους εν δυνάμει Εγκληματίες κατά της Ανθρωπότητας.

Τα εμβόλια θα είναι ο αμέσως επόμενος στόχος του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης, των δημοσιογράφων και τις δικαιοσύνης μια και εμφανίζονται σε αλλγλουχία με τους δράστες των πειραμάτων Gain of Function.

Αρχικά δημοσιεύθηκε από τη Mercola.

Δείτε τώρα ποιοι είναι οι Χορηγοί του Εργαστηρίου της Wuhan. Aνάμεσά τους πολλά ευρωπαικά πανεπιστήμια, η ίδια η Ευρωπαική Ένωση και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας!

(Τουλάχιστο τρομακτικό)

USA

University of Alabama

University of North Texas

EcoHealth Alliance

Harvard University

The National Institutes of Health, the United States

National Wildlife Federation

Canada

International Development Research Center

Europe

Umé University

Novo Nordisk Research Centre

Université d’Aix-Marseille

University of Duisburg-Essen

Institut Pasteur, France

University of Southampton

Department of Molecular and Cell Biology, Campus Univ, Spain

St George’s University of London

Wagenigen Agriculture University

Lyon P4 Laboratory, France

AFSSAPS

AFNOR

INSERM Jean Merieux

Asia

Duke-NUS Graduate Medical School Singapore

Biological Research Center, Defense Science and Technology Organization, Pakistan

National Institute of Infectious Diseases, Japan

Institution Novartis, Singapore

National Engineering and Scientific Commission, Islambad

Africa

Jomo Kenyatta University of Agriculture and Technology

Kenya National Museum

Australia

Commonwealth Scientific and Industrial Research Organization

International Organizations

European Union

Food and Agriculture Organization, UN

World Health Organization

 

ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ 100% ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Η ισραηλινή εταιρεία βιοτεχνολογίας Bonus BioGroup ανέφερε ένα ποσοστό επιτυχίας 100% στους πρώτους 10 ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με το φάρμακό της ως μέρος μιας κλινικής δοκιμής πρώιμου σταδίου στο Rambam Health Care Campus στη Χάιφα.
Η εταιρεία, Bonus BioGroup, παρουσίασε τα προκαταρκτικά ευρήματα της δοκιμής της Φάσης Ι / ΙΙ στο International Society for Cell & Gene Therapy στη Νέα Ορλεάνη την προηγούμενη εβδομάδα και μοιράστηκε τα αποτελέσματα σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Η Jerusalem Post, η οποία έγραψε πρώτη για τη θεραπεία τον Μάιο του 2020, εξέτασε το PowerPoint που παρουσιάστηκε στο συνέδριο και την επιστολή πέντε σελίδων που στάλθηκε στο Χρηματιστήριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της εταιρείας, Dr. Shai Meretzki, δήλωσε στη Post ότι η ομάδα εργάζεται τώρα για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της σε ένα περιοδικό με ομοτίμους ανάμεσα στους κριτές.
Το Bonus’s MesenCure, το οποίο αποτελείται από ενεργοποιημένα μεσεγχυματικά στρωματικά κύτταρα (MSCs) που απομονώνονται από τον λιπώδη ιστό υγιών δοτών, βρέθηκε ότι μειώνει τη φλεγμονή και ανακουφίζει τα αναπνευστικά και άλλα συμπτώματα σε ασθενείς που πάσχουν από απειλητική για τη ζωή αναπνευστική δυσφορία που προκαλείται από τη COVID-19 .
«Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα της θεραπείας με το φάρμακο MesenCure είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και μια βελτίωση σε σχέση με τα αποτελέσματα άλλων θεραπειών», δήλωσε ο Δρ Shadi Hamoud, κύριος ερευνητής στην κλινική δοκιμή και αναπληρωτής διευθυντής του Department of Internal Medicine E στο Rambam.

Τα αποτελέσματα ήταν τόσο ελπιδοφόρα που το νοσοκομείο εξετάζει ήδη τη χρήση της θεραπείας για άλλες ενδείξεις.
Το Bonus’s MesenCure χορηγήθηκε σε 10 ασθενείς με COVID μεταξύ 45 και 75 ετών, όλοι με σοβαρά συμπτώματα. Ενενήντα τοις εκατό από αυτούς είχαν επίσης συννοσηρότητα.

Τα δεδομένα έδειξαν μείωση 40% στη φλεγμονή των πνευμόνων από τη θεραπεία – από 55% σε 15%, όπως φαίνεται στις ακτινογραφίες του θώρακα, τις πρώτες πέντε ημέρες μετά τη θεραπεία. Ένα μήνα αργότερα, η φλεγμονή των πνευμόνων έφτασε το 1%.
Επιπλέον, οι ασθενείς εμφάνισαν σημαντικά βελτιωμένη αναπνευστική λειτουργία, με τον κορεσμό οξυγόνου στο αίμα να αυξάνεται στο 95% και η λειτουργία του πνεύμονα να επιστρέφει σε σχεδόν εντελώς φυσιολογικά επίπεδα μετά από μόνο έναν μήνα.
Ο Meretzki μοιράστηκε μια εργαστηριακή εικόνα με έναν υγιή πνεύμονα, έναν άρρωστο πνεύμονα και έναν πνεύμονα που έλαβε τη θεραπεία με MesenCure.

«Ο θεραπευόμενος πνεύμονας μοιάζει σχεδόν πανομοιότυπος με τον φυσιολογικό, υγιή πνεύμονα – πλήρης επούλωση, πλήρης πρόληψη βλάβης στον πνεύμονα», δήλωσε ο Meretzki.
Το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι οι ασθενείς εξήλθαν από το νοσοκομείο μετά από διάμεση διάρκεια μόνο μιας ημέρας μετά τη θεραπεία.
Και δεν υπήρχαν δυσμενείς επιπτώσεις που σχετίζονται με το MesenCure, ανέφερε η εταιρεία.

Ο Meretzki είπε ότι η δοκιμή παρακολούθησε ασθενείς για 30 ημέρες μετά τη χορήγηση της θεραπείας. Όλα εκτός από ένα είχαν επιβιώσει. Ο ασθενής που πέθανε δεν πέθανε από το COVID-19 αλλά μια σοβαρή προϋπάρχουσα κατάσταση.
Πολλοί ασθενείς με COVID-19 πεθαίνουν λόγω της αύξησης στην παραγωγή φλεγμονωδών μορίων που ονομάζονται κυτοκίνη, παρά του ίδιου του ιού, εξήγησε ο Meretzki. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εκκρίνει πάρα πολλές κυτοκίνες, μπορεί να εκραγεί η λεγόμενη «καταιγίδα κυτοκίνης». Μια τέτοια υπερβολική ανοσοαπόκριση καταστρέφει τον υγιή πνευμονικό ιστό, οδηγώντας σε σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας ή αποτυχία και τελικά θάνατο.

Ο Meretzki είπε ότι τα MSC είναι κύτταρα που «βρίσκονται σε όλους μας» και είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των ζημιών και για μια ποικιλία καθημερινών δραστηριοτήτων. ”
Όταν ξεκίνησε το ξέσπασμα του κοροναϊού στις αρχές του 2020, το Bonus άρχισε να διερευνά τις δυνατότητες των MSC να μειώσουν πιθανώς την καταιγίδα κυτοκίνης σε ασθενείς με COVID-19.
Η δοκιμή Φάσης II πρόκειται να συνεχιστεί στο Rambam και περιλαμβάνει άλλους 50 ασθενείς. Ωστόσο, λόγω του χαμηλού επιπέδου μόλυνσης στο Ισραήλ, το Bonus έχει υποβάλει αίτηση για έγκριση και για τη διεξαγωγή της δοκιμής στην Ευρώπη, δήλωσε ο Meretzki.
Είπε στη Post ότι η δοκιμή Φάσης II θα πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα μόλις οι υπόλοιποι ασθενείς εγγραφούν πλήρως

Το Bonus ιδρύθηκε το 2008. Εργάζεται πάνω στα MSCs για μια δεκαετία από τα κεντρικά γραφεία της Χάιφα, όπου ανέπτυξε το βασικό του προϊόν, ένα μοσχεύμα οστικής μηχανικής που βασίζεται επίσης σε MSC.

Dr. Dror Ben David, Dr. Shai Meretzki and Tomer Bronstein

Τα θαύματα της Ισραηλινής Ιατρικής

Στις αρχές του 20ου αιώνα τα λοιμώδη νοσήματα ήταν ανεξέλεγκτα στην περιοχή της Παλαιστίνης. Οι κλινικές που δημιουργήθηκαν από τις ευρωπαϊκές εβραϊκές κοινότητες για παροχή περίθαλψης στον εβραϊκό πληθυσμό της Ιερουσαλήμ, γρήγορα έγιναν νοσοκομεία που επεκτάθηκαν για να καλύψουν τις ανάγκες μιας σύγχρονης πόλης. Το 1912 – έτος ίδρυσης του ιατρικού συλλόγου, υπήρχαν 35 Εβραίοι γιατροί στη χώρα, η πλειοψηφία των οποίων ήταν εξειδικευμένοι στην οφθαλμολογία, την δερματολογία και την παρασιτολογία.

Του Ηλία Πέσσαχ*

Ακολούθως της δήλωσης Μπάλφουρ, ο αριθμός των Εβραίων ιατρών αυξήθηκε απότομα, παράλληλα με τους Εβραίους μετανάστες, μετά από κάθε κύμα δίωξης στην Ευρώπη. Ωστόσο, οι υπηρεσίες υγείας αντί να υποβαθμιστούν όπως θα περίμενε κανείς, βελτιώθηκαν ακόμα περισσότερο στο πλαίσιο της βρετανικής εντολής, με ένα διευρυμένο δίκτυο κλινικών και με μέτρα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος ανοσοποίησης. Έτσι δημιουργήθηκε μια ιατρική υποδομή, ικανή να αντιμετωπίσει τις πρόσθετες απαιτήσεις της μετανάστευσης και του πολέμου της ανεξαρτησίας, κατά την ίδρυση του κράτους.

Με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948, αντικαταστάθηκε το υγειονομικό τμήμα της βρετανικής εντολής από το ισραηλινό υπουργείο υγείας, ενώ ιδρύθηκαν περιφερειακά υγειονομικά γραφεία και επιδημιολογική υπηρεσία. Οι δε νοσοκομειακές εγκαταστάσεις, που λειτουργούσαν προηγουμένως υπό βρετανική διοίκηση, αναλήφθηκαν από το κράτος και συστήθηκαν νέα νοσοκομεία και κλινικές στη θέση τους. Παρ’ όλα αυτά, κατά τα τέλη του 1948, μόνο το 53% των Ισραηλινών κατοίκων ήταν ασφαλισμένο και το γεγονός αυτό, μόλις το 1995 άλλαξε επιτυχώς, με την ψήφιση εθνικού νόμου περί ασφάλισης υγείας. Σύμφωνα με το νόμο αυτό, όλοι οι Ισραηλινοί κάτοικοι υποχρεούνται υγειονομικής περίθαλψης έναντι φόρου, σε έναν από τους τέσσερις δημόσιους ασφαλιστικούς οργανισμούς (Clalit, Maccabi, Meuhedet, Leumit), γνωστούς ως Kupat Holim – ενώ περαιτέρω ιατρική κάλυψη (ευρύτερο φάσμα χειρουργικών επεμβάσεων, θεραπειών, φαρμάκων και ασφάλισης στο εξωτερικό) επιτρέπεται με την αγορά ιδιωτικής ασφάλισης υγείας. Επιπλέον, οι νέοι μετανάστες δικαιούνται ένα έτος δωρεάν ασφάλισης υγείας αν δεν εργάζονται, ενώ αν δεν έχουν ακόμη εγγραφεί σε Kupat Holim και έχουν άμεση ανάγκη για υγειονομική περίθαλψη, δικαιούνται κάλυψης από τον δημόσιο Διαμεσολαβητή του υπουργείου υγείας.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, το Ισραήλ είχε 27.000 ιατρούς, 47.000 νοσηλευτές, πολύ χαμηλή βρεφική θνησιμότητα (7,5 ανά 1.000 γεννήσεις) και υψηλό προσδόκιμο ζωής (81 έτη κατά μέσο όρο για τις γυναίκες και 78 έτη για τους άνδρες). Εκ τότε, η ιατρική περίθαλψη παρέχεται μέσα από ένα δίκτυο νοσοκομείων και κλινικών συνδεδεμένων με τα διάφορα ταμεία υγείας, το υπουργείο υγείας ή άλλες οργανώσεις, όπως η Hadassah και η Magen David Adom. Επιπλέον, τα νοσοκομεία και οι ιατρικές υπηρεσίες είναι σε θέση και αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης από πολέμους ή τρομοκρατικές επιθέσεις. Πιο συγκεκριμένα, από τα τέλη του 2014 υπάρχουν 85 νοσοκομεία στο Ισραήλ: 44 γενικά νοσοκομεία, 12 νοσοκομεία ψυχικής υγείας, 29 εξειδικευμένα νοσοκομεία γηριατρικής – αποκατάστασης. Από τα γενικά νοσοκομεία, μόνο 20 είναι κρατικά, ενώ τα υπόλοιπα είναι ιδιωτικά – τα περισσότερα κερδοσκοπικών ή φιλανθρωπικών οργανώσεων. Εκτός από τα νοσοκομεία, υπάρχουν και εκατοντάδες δημόσιες κλινικές που διοικούνται από τα Kupot Holim (Clalit 1400 κλινικές, Leumit 320, Maccabi 150, Meuhedet 250). Άλλες τόσες περίπου είναι οι ιδιωτικές κλινικές.

Το Ισραήλ διαθέτει σήμερα, ένα από τα πλέον τεχνολογικά προηγμένα και υψηλής ποιότητας συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο. Τα νοσοκομεία είναι εξοπλισμένα με σύγχρονες εγκαταστάσεις και ιατρική τεχνολογία υψηλής ποιότητας, ενώ σε έρευνα του 2014 κατατάχθηκε το ισραηλινό σύστημα, ως το έβδομο πιο αποτελεσματικό στον κόσμο. Ως προς τις ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αυτές παρέχονται από την οργάνωση Magen David Adom (MDA), με 1.200 άτομα εξειδικευμένο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, 10.000 εθελοντές, 95 σταθμούς, περισσότερα από 700 ασθενοφόρα και 4 άρτια εξοπλισμένα ελικόπτερα. Επιπλέον όλων αυτών των μέσων, παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και από τις οργανώσεις Hatzalah (δίκτυο ασθενοφόρων, που εξυπηρετεί εβραϊκές κοινότητες σε όλο τον κόσμο) και Zaka (οργάνωση Oρθοδόξων Εβραίων, που εκτός από παροχή ιατρικών υπηρεσιών βοηθά στην αναγνώριση θυμάτων τρομοκρατίας κ.α.).

Ως προς την ιατρική εκπαίδευση και την έρευνα, αποτελούσαν πάντα υψηλή προτεραιότητα, ακόμη και πριν από την ίδρυση του κράτους. Η ιατρική εκπαίδευση σήμερα, διεξάγεται στις τέσσερις ιατρικές σχολές της χώρας, δηλαδή στο εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ (ιδρύθηκε το 1949), στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ (ιδρύθηκε το 1965), στο πανεπιστήμιο Μπεν Γκουριόν της Νεγκέβ (ιδρύθηκε το 1974), στο πανεπιστήμιο Τέχνιον της Χάιφα (ιδρύθηκε το 1969) και στα νοσοκομεία που συνδέονται με αυτά (Hadassah, Sheba-Tel Hashomer, Rambam, Belinson, κ.α). Η δε πλειοψηφία των ιατρικών ερευνών, εκτελείται στις σχετικές σχολές αυτών των πανεπιστημίων, στο πανεπιστήμιο Μπαρ Ιλάν, που όμως δεν διαθέτει ιατρική σχολή και στο διεθνώς γνωστό Ινστιτούτο Επιστήμης Βάιζμαν. Έτσι σήμερα, περισσότερες από τις μισές διεθνείς ισραηλινές επιστημονικές δημοσιεύσεις, είναι ιατρικές και η ισραηλινή βιομηχανία (περισσότερες από 900 εταιρείες βιοτεχνολογίας και βιοεπιστημών) χρησιμοποιεί αυτή την εκτεταμένη γνώση, για την ανάπτυξη νέων φαρμακευτικών προϊόντων, ιατρικού εξοπλισμού και θεραπειών, καθιστώντας το Ισραήλ παγκόσμιο ηγέτη στην ιατρική. Ενδεικτικά μόνο, το νοσοκομείο Tel Hashomer σήμερα είναι παγκόσμιο κέντρο έρευνας και θεραπείας για τη γυναικεία υπογονιμότητα, τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και την έρευνα των βλαστοκυττάρων. Στο ίδιο νοσοκομείο, τέθηκαν τα θεμέλια για την κλινική γενετική στη χώρα και οργανώθηκε το εθνικό κέντρο παιδιατρικής ογκολογίας.

Έχοντας πει τα παραπάνω, το Ισραήλ αναδύεται σήμερα και ως δημοφιλής προορισμός για ιατρικούς τουρίστες. Από το 2010 και ακολούθως, περισσότεροι από 30.000 αλλοδαποί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στη χώρα για ιατρικές διαδικασίες – και ο αριθμός αυτός διαρκώς αυξάνεται, αποδίδοντας έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων. Οι πιο πολλοί ιατρικοί τουρίστες πηγαίνουν στο Ισραήλ, επειδή οι διαδικασίες που επιδιώκουν δεν είναι διαθέσιμες στις χώρες καταγωγής τους. Άλλοι, ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ, επιλέγουν το Ισραήλ επειδή μπορούν να λάβουν ποιοτική θεραπεία με πολύ χαμηλότερο κόστος. Επιπροσθέτως των 30.000 και πλέον αλλοδαπών ιατρικών τουριστών, είναι και χιλιάδες κάτοικοι των παλαιστινιακών εδαφών, οι οποίοι αναζητούν ιατρική περίθαλψη στο Ισραήλ. Αυτοί αποτελούν τον παλαιστινιακό ιατρικό τουρισμό και η ιατρική περίθαλψή τους καταβάλλεται από την παλαιστινιακή Αρχή ή από ισραηλινά προγράμματα όπως το «Save the Children», που ιδρύθηκε από το Κέντρο Πέρες για την ειρήνη (και που παρέχει δωρεάν ιατρική περίθαλψη από ισραηλινούς ιατρούς σε παλαιστινιακά παιδιά). Στο σημείο αυτό πρέπει να τονισθεί, πως όλοι οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ ανήκουν στο ίδιο ακριβώς σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με αυτό των υπολοίπων πολιτών της χώρας. Αντίθετα, τον Ιανουάριο του 2009 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Γάζας, η παλαιστινιακή Αρχή δεν δίστασε να ακυρώσει την οικονομική κάλυψη όλων των Παλαιστινίων στα ισραηλινά νοσοκομεία, ακόμα και των χρόνιων ασθενών και εκείνων που έχρηζαν πολύπλοκης φροντίδας, που δεν υπάρχει στα παλαιστινιακά εδάφη. Τέλος, από τον Αύγουστο του 2013, τα ισραηλινά νοσοκομεία παρέχουν δωρεάν θεραπεία και σε πολλούς Σύριους πολίτες. Οι ασθενείς αυτοί φτάνουν με στρατιωτικό ασθενοφόρο και τα νοσοκομεία καλούν τον ισραηλινό στρατό να τους μεταφέρει πίσω, όταν θεραπευτούν.

Επίλογος

Ξεκινώντας πολύ πριν από την ανεξαρτησία του 1948 και κατά τις επόμενες επτά δεκαετίες, το Ισραήλ δημιούργησε ένα αποτελεσματικό δημόσιο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, με εξαιρετικά αποτελέσματα για την υγεία και τη συνολική επιβίωση των Ισραηλινών πολιτών. Κατά τα πιο πρόσφατα 70 χρόνια από την ίδρυση του Ισραήλ, οι Ισραηλινοί γιατροί όχι μόνο ανταποκρίθηκαν επιτυχώς στην πρόκληση τεράστιων ιατρικών προβλημάτων σε μια διαρκώς εμπόλεμη χώρα, αναπτυσσόμενη και με ανομοιογενή πληθυσμό, αλλά συνέχισαν και την αρχαία εβραϊκή ιατρική παράδοση μέσα από συναρπαστικές ιατρικές ανακαλύψεις (επισυνάπτεται χρονοδιάγραμμα), καθώς και με τη διδασκαλία και την παροχή βοήθειας οπουδήποτε και σε οποιονδήποτε τους ζητήθηκε. Η υγεία λοιπόν, με την ευρύτερη δυνατή έννοια, πιστεύω μπορεί να αποτελέσει πεδίο καταπολέμησης του αντισημιτισμού διεθνώς, και κυρίως, γέφυρα ειρήνης και συμφιλίωσης μεταξύ του Ισραήλ και των γειτόνων του.

Χρονοδιάγραμμα με μερικές μόνο από τις συναρπαστικές ιατρικές ανακαλύψεις, στα 70 χρόνια ιατρικής στο Ισραήλ

 • ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ (1956): Γίνεται για πρώτη φορά στο Ινστιτούτο Βάιζμαν, για τη διάγνωση πιθανών γενετικών ανωμαλιών ή προγεννητικών λοιμώξεων στην ανάπτυξη εμβρύων.
 • ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΙΜΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ (1963): Για πρώτη φορά αναπτύσσονται στο εργαστήριο φυσιολογικά αιμοποιητικά κύτταρα. Η ανακάλυψη αυτή οδηγεί στην ανάπτυξη θεραπευτικών σκευασμάτων, που αυξάνουν τα λευκά αιμοσφαίρια σε καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΥΕΛΟΓΕΝΟΥΣ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑΣ (1981): Στο Ισραήλ γίνονται οι πρώτες έρευνες στις μοριακές διεργασίες, που οδηγούν στη χρόνια μυελογενή λευχαιμία (ΧΜΛ). Οι μοριακές διεργασίες που ανακαλύφθηκαν, θα οδηγήσουν στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 στην ανάπτυξη του Gleevec – φαρμάκου που παρέχεται σε ασθενείς με ΧΜΛ σε όλο τον κόσμο και έχει αλλάξει τη φυσική (θανατηφόρα ως τότε) πορεία της νόσου.
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ (1996): Η ισραηλινή φαρμακευτική εταιρία Teva Pharmaceuticals, εισάγει το Copaxone. Το φάρμακο αυτό αποτελεί μέχρι και σήμερα την κορυφαία θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας παγκοσμίως, βοηθώντας στη μείωση των υποτροπών της νόσου και μετριάζοντας την εκφυλιστική εξέλιξή της.
 • PILLCAM (1998): Η ισραηλινή φαρμακευτική εταιρία Given Imaging, αναπτύσσει το PillCam – μία ειδική κάψουλα, η οποία με τις ισχυρές κάμερες που διαθέτει «φωτογραφίζει» καρέ καρέ το παχύ έντερο, αναζητώντας πιθανές βλάβες.
 • ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ (2003): Αναπτύσσεται στο νοσοκομείο Χαντασά. Είναι ένα σύστημα μαγνητικής τομογραφίας, ειδικό στον εντοπισμό και τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, χωρίς την ανάγκη επώδυνων επεμβατικών διαδικασιών.
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ PARKINSON (2006): Εγκρίνεται στις ΗΠΑ το ισραηλινής ανακάλυψης φάρμακο Azilect. Το Azilect επιβραδύνει σημαντικά την εξέλιξη της νόσου του πάρκινσον σε νέο-διαγνωσθέντες ασθενείς, αυξάνοντας τη μακροζωία της λειτουργίας του σώματος και του εγκεφάλου και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής για εκατομμύρια ασθενείς παγκοσμίως.
 • ΤΕΧΝΗΤΙΚΟ ΧΕΡΙ (2009): Ομάδα ερευνητών του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ, τοποθετούν ένα τεχνητό χέρι ευρωπαϊκού σχεδιασμού στο ακρωτηριασμένο άκρο Ισραηλινού. Το χέρι αυτό, εκτός από τη διεξαγωγή περίπλοκων δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της γραφής, για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο-φορέα να νιώσει τα δάχτυλά του.
 • ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ (2011): Εγκρίνεται στις ΗΠΑ, η κλινική χρήση της ReWalk, ενός βιονικού εξω-σκελετού που αναπτύχθηκε από την ισραηλινή εταιρία Argo Technologies και που επιτρέπει σε παραπληγικούς να σταθούν, να περπατήσουν και να ανεβαίνουν σκάλες.
 • ΚΡΥΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΟΓΚΟΥ ΜΑΣΤΟΥ (2011): Η ισραηλινή εταιρία IceCure Medical, εγκαινιάζει το IceSense 3, μια συσκευή που καταστρέφει καλοήθεις όγκους του μαστού με την έγχυση πάγου. Η διαδικασία είναι γρήγορη, ανώδυνη και αναμένεται σύντομα να έχει χρήση και σε κακοήθεις όγκους.
 • ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ (2012): Αναπτύσσεται το DiaPep277. Ένα «ισραηλινό» εμβόλιο, που ρυθμίζει σημαντικά τον διαβήτη τύπου Ι (νεανικό διαβήτη) σε νέο-διαγνωσθέντες ασθενείς.

Πηγή: Ηλίας Πέσσαχ*, Άλεφ 70, Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2018

*Ηλίας Πέσσαχ, MD, PhD, Αιματολόγος Μετεκπαιδευθείς στο Tel Hashomer (Ισραήλ) και στο Royal Marsden (Μ. Βρετανία), Ακαδημαϊκός Υπότροφος ΕΚΠΑ και Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Επιστημονικός Συνεργάτης Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

[athjcom.gr]*

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/ypirxe-i-eyropaiki-enosi-chorigos-toy-ergastirioy-tis-wuhan-exolothreyti-tis-anthropotitas-ti-symvainei-me-ta-farmaka/