Το Ισραήλ εξετάζει νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού -Μόνον εμβολιασμένοι σε συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων


Μην πανικοβάλεστε, το μήνυμα σε υπαίθρια αγορά του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ
«Μην πανικοβάλεστε», το μήνυμα σε υπαίθρια αγορά του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ / Φωτογραφία: AP Photos

Ισραήλ: «Δεν συνιστάται σε αυτό το στάδιο να εμβολιαστούν» τρίτη φορά οι καρκινοπαθείς

Το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει νέους περιορισμούς ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που προτείνουν ο πρωθυπουργός και τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών του Ισραήλ -και το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί από την κυβέρνηση-, οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι έχουν αναρρώσει από την Covid-19 θα είναι οι μόνοι που θα επιτρέπεται να συμμετέχουν σε συναθροίσεις άνω των 100 ανθρώπων σε κλειστούς χώρους. Όλοι θα πρέπει επίσης να φορούν μάσκα, εκτός αν τρώνε ή πίνουν.
Καραντίνα 7 ημερών σε επαφές νέων κρουσμάτων

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι η υποχρεωτική καραντίνα για όσους ήρθαν σε επαφή με κρούσματα και για τους μη εμβολιασμένους κατοίκους που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα διαρκεί πλέον μόνο επτά ημέρες, αντί για δέκα, υπό την προϋπόθεση ότι θα κάνουν τεστ και θα βγει αρνητικό.

Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησε, στα μέσα Δεκεμβρίου 2020, εκστρατεία εμβολιασμού. Μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί δύο δόσεις του εμβολίου σε περισσότερους από τους μισούς κατοίκους (55%) και στο 85% του ενήλικου πληθυσμού.

Έτσι ξανάνοιξαν οι καφετέριες, τα μπαρ και τα εμπορικά καταστήματα, ενώ μειώθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων σε λιγότερα από 100 ημερησίως, από 10.000 που ήταν στην κορύφωση της πανδημίας.
Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού στο Ισραήλ

Τις τελευταίες εβδομάδες, ωστόσο, τα κρούσματα στο Ισραήλ αυξάνονται και το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 600, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ήταν περίπου 200 την ημέρα.

Την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ κάλεσε τους Ισραηλινούς να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους και να αποφεύγουν τα ταξίδια. Προέτρεψε επίσης τους εφήβους, ηλικίας 12-16 ετών, να εμβολιαστούν.

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/kosmos/israil-nea-metra-koronoioy-emboliasmenoi