Πέμπτη, Ιουλίου 22

Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Η έξυπνη διατροφή που μειώνει κατά 10% τον κίνδυνο – Τι περιλαμβάνει

210716173552_vegan-1280x720

Χαμηλότερο έως και κατά 10% κίνδυνο ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου διατρέχουν οι άνθρωποι που ακολουθούν μια διατροφή βασισμένη σε φυτικές πηγές, αλλά η ποιότητα της διατροφής είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά – Τελικά, τι πρέπει να τρώμε;
Η χορτοφαφική διατροφή δεν αποτρέπει μόνο τις καρδιακές παθήσεις, αλλά και το εγκεφαλικό επεισόδιο. Η αποτελεσματικότητά της, όμως, ως προς αυτό, εξαρτάται άμεσα από την ποιότητά της.

Μελέτη του Πανεπιστημίου Harvard, που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο στο Neurology, αξιολόγησε τα δεδομένα υγείας που ανέφεραν σχεδόν 210.000 υγιείς άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι απαντούσαν ανά περιόδους σε ερωτηματολόγια διατροφής για χρονικό διάστημα 25 ετών.



Σύμφωνα με τα ευρήματα, συγκριτικά με τους ανθρώπους που ακολουθούσαν μια μη κρεατοφαγική μεν, αλλά ανθυγιεινή διατροφή, βασισμένη σε τρόφιμα όπως το λευκό ψωμί, η πίτσα, οι πατάτες και τα τρόφιμα με πρόσθετα σάκχαρα, εκείνοι που κατανάλωναν πιο υγιεινά φυτικά τρόφιμα (φυλλώδη λαχανικά, τρόφιμα ολικής άλεσης και φασόλια) παρουσίαζαν έως και 10% μείωση στον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Η μείωση αυτή, μάλιστα, αφορούσε ιδιαίτερα τα ισχαιμικά εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία, όπως και το έμφραγμα, προκαλούνται από απόφραξη στη ροή του αίματος.

Η υγιεινή φυτική διατροφή αποτελεί απλώς ένα τμήμα της προσέγγισης για την αποτροπή του εγκεφαλικού επεισοδίου. Η προσέγγιση αυτή θα μπορούσε, επίσης, να περιλαμβάνει την αεροβική άσκηση για την αύξηση των παλμών και της λειτουργίας της καρδιάς και των πνευμόνων, τον επαρκή ύπνο, τη μείωση του στρες, καθώς και των επιπέδων αρτηριακής πίεσης, σακχάρου στο αίμα και έλεγχο του βάρος. Επιπλέον, συστήνεται ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ και η αποχή από το κάπνισμα.

Διαβάστε περισσότερα στο ygeiamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .