Παρασκευή, Ιουλίου 2

Αυξήσεις συντάξεων έως 204 ευρώ και αναδρομικά ΜΟΝΟ σε κοπρίτες του δημοσίου !

Σε ιδιωτικό ποιος έχει ένσημα πάνω από 30 χρόνια;

Προκαταβολή σύνταξης: Οι όροι και η διαδικασία βήμα-βήμα

Αυξήσεις συντάξεων από 15 ευρώ το μήνα ως και 204 ευρώ το μήνα μαζί με αναδρομικά, που για όσους πάρουν μεγάλες αυξήσεις θα ξεπεράσουν και τις 5.000 ευρώ, ξεκινά να πληρώνει από σήμερα ο ΕΦΚΑ στους συνταξιούχους που έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης με τον επανυπολογισμό συντάξεων βάσει του νόμου 4670/2020 (νόμος Βρούτση).

Οι αυξήσεις και τα αναδρομικά πληρώνονται πρώτα στους νέους συνταξιούχους του Δημοσίου και των Tαμείων του ιδιωτικού τομέα που βγήκαν στη σύνταξη από 13 Μαΐου 2016 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2019 ως εξής:

Σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου πληρώνονται τις αυξήσεις οι νέοι συνταξιούχοι του Δημοσίου που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13/5/2016 και πριν την 1η/10/2019.

Τετάρτη 30 Ιουνίου με έκτακτη πληρωμή θα πάρουν τα αναδρομικά του επανυπολογισμού οι συνταξιούχοι Ταμείων του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΟΑΕΕ, και άλλων φορέων) που αποχώρησαν από 13 Μαΐου 2016 ως 30 Σεπτεμβρίου 2019.

Τον Ιούλιο θα δοθούν οι αυξήσεις στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα και τα αναδρομικά στις συντάξεις του Δημοσίου για τους ίδιους συνταξιούχους.

Από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει ο επανυπολογισμός των παλαιών συντάξεων και θα αρχίσουν να πληρώνονται οι αυξήσεις για τους συνταξιούχους που αποχώρησαν πριν τον Μάιο του 2016 με 30 έτη ασφάλισης και άνω. Πρώτοι στη λίστα των αυξήσεων είναι οι παλαιοί συνταξιούχοι από τα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα και τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο θα πληρωθούν οι παλαιοί συνταξιούχοι του Δημοσίου τις αυξήσεις που θα προκύψουν από τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους.

Στην πληρωμή του Ιουνίου οι νέοι συνταξιούχοι του Δημοσίου με 30 έτη ασφάλισης και άνω θα δουν αυξήσεις 75 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο και ως 451 ευρώ μέγιστη αύξηση στην κατηγορία συντάξεων ειδικών μισθολογίων (δικαστικοί). Τον Ιούλιο θα πληρωθούν τα αναδρομικά με ποσά πάνω και από 5.000 ευρώ.

Για συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα η πληρωμή των αναδρομικών τους θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Τετάρτη 30 Ιουνίου με ποσά ως και 4.000 ευρώ. Η πληρωμή των αυξήσεών τους (συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης του Ιουνίου) θα γίνει στο τέλος Ιουλίου.

Τα αναδρομικά των αυξήσεων στις συντάξεις και στις δυο περιπτώσεις (δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) θα είναι για 20 μήνες στο Δημόσιο και 19 μήνες στα Ταμεία του ιδιωτικού τομέα, καθώς ο νόμος Βρούτση που βελτίωσε τα ποσοστά υπολογισμού (αναπλήρωσης) συντάξεων του νόμου Κατρούγκαλου από τα 30 έτη και πάνω ισχύει με δικαστική απόφαση από τις συντάξεις που πληρώθηκαν από Οκτώβριο 2019 και μετά, δηλαδή από τις συντάξεις Νοεμβρίου 2019 και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .