Παρασκευή, Ιουλίου 2

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ; ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΥΡΩ Ο ΚΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ, 24 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ – ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ – ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΘΑ ΤΗ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

καφετερια

Όποιος νομίζει ότι τα μέτρα για την εστίαση θα πιάσουν τόπο, μάλλον είναι γελασμένοι. Η κυβέρνηση θέλει να βάλει σε “εγκλεισμό” όσους αρνούνται να εμβολιαστούν μέχρι να τους πείσουν να το κάνουν. Και αυτό γιατί ένας άνθρωπος, που δικαιωματικά, δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο για να πιει έναν καφέ που κοστίζει 4 ευρώ, καλείται να το πληρώσει 24. Γιατί;

Πολύ απλά, θα πρέπει να υποβάλλεται σε μοριακό ή rapid test με αρνητικό αποτέλεσμα τις τελευταίες 48 ώρες προκειμένου να μπουν στους μεικτούς εσωτερικούς χώρους από τις 15 Ιουλίου.

Στην ουσία, οι επιχειρηματίες καλούνται να επιλέξουν είτε μία Covid free επιχείρηση, είτε αυστηρότερα πρωτόκολλα λειτουργίας, από τις 15 Ιουλίου.

Πόσο όμως κοστίζει ένα rapid test για όσους επιλέξουν να μην εμβολιαστούν; Τα rapid test που διενεργούνται από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ κοστίζουν 20 ευρώ.

Δεδομένου λοιπόν πως ένας καφές κοστίζει περίπου 4 ευρώ, για τους μη εμβολιασμένους ουσιαστικά θα κοστίζει… 24 ευρώ, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν και 20 ευρώ για ένα rapid test.

Υπενθυμίζεται πως η διενέργεια rapid test μπορεί να γίνεται από ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς με βάση την τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε χθες (29/6) κατά τη διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έτσι όλοι όσοι δεν διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού θα πρέπει να κάνουν μόνο rapid η PCR τεστ προκειμένου να εισέλθουν στους χώρους που μπορούν να παρευρίσκονται και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι.

Ειδικότερα με βάση το άρθρο 5 στην τροπολογία του νομοσχεδίου με τίτλο «Κύρωση της από 24.3.2021 τροποποίησης […] ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 και άλλες διατάξεις» προβλέπεται ότι μέχρι τις 31/12/21 στους φορείς διενέργειας rapid test κορονοϊού προστίθενται οι ιδιώτες γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι νοσηλευτές, οι επισκέπτες υγείας, οι ΟΤΑ α βαθμού δια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που διαθέτουν ή δύνανται να προσλαμβάνουν, και οι ιδιώτες φαρμακοποιοί με την προϋπόθεση ότι γνωρίζουν να χρησιμοποιούν το ιατροτεχνολογικό προϊόν και ότι ενημερώνουν τα φυσικά πρόσωπα για το τελικό αποτέλεσμα.

Ας σημειωθεί ότι οι φορείς διενέργειας των τεστ κορωνοϊού υποχρεούνται να καταχωρούν στο Εθνικό Μητρώο Ασθενών COVID-19, τα στοιχεία ταυτοποίησης των φυσικών προσώπων που ελέγχθηκαν και τα αποτελέσματα του ελέγχου (θετικό ή αρνητικό).

 makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .