Σάββατο, Ιουλίου 3

3 οικολογικοί τρόποι προστασίας των φυτών με φυσικά υλικά (+video)

Αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών με φυσικό τρόπο

Οικολογικοί τρόποι για την προστασία των φυτών με φυσικά υλικάΑξιοποιώντας καθημερινά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, μπορούμε να διατηρήσουμε υγιή τα φυτά μας και να τα προστατέψουμε από διάφορα έντομα, μυκητολογικές ασθένειες, τον τετράνυχο και τα σαλιγκάρια εφαρμόζοντας τρεις ενδιαφέρουσες οικολογικές μεθόδους.

1. Αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών με φυσικό τρόπο

Για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες μυκητολογικές ασθένειες στον κήπο μας, μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα οικολογικό σκεύασμα για να ψεκάσουμε τα φυτά μας, χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.
 
Υλικά
 
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα,
• 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πράσινο σαπούνι,
• 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο,
• 1 κουταλάκι ξύδι.
 
Εφαρμογή
 
Ανακατεύουμε τη μαγειρική σόδα, το σαπούνι, και το ελαιόλαδο σε 2 λίτρα νερό. Ανακινούμε καλά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι. Αφού ανακατέψουμε ξανά το διάλυμά μας είναι έτοιμο. Ψεκάζουμε τα φυτά, στην πάνω αλλά και στην κάτω μεριά των φύλλων, για την αντιμετώπιση των μυκητολογικών ασθενειών, κάθε δυο βδομάδες, κατά το σούρουπο, σε θερμοκρασίες κάτω των 30°C.

Πώς χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα στα φυτά του κήπου μας
Πώς χρησιμοποιούμε τη μαγειρική σόδα στα φυτά του κήπου μας
Διαφήμιση

2. Aντιμετώπιση σαλιγκαριών με φυσικό τρόπο

Για να προστατεύσουμε τα φυτά μας από τα σαλιγκάρια, με βιολογικό και οικολογικό τρόπο, μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα έξυπνο σχέδιο αντιμετώπισης χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

Υλικά
 
• Άδεια κεσεδάκια από γιαούρτι
• Μπύρα
• Στάχτη από το τζάκι
• Μερικά κομμένα μαρουλόφυλλα ή λαχανόφυλλα

Εφαρμογή

Σε μικρή απόσταση από τα φυτά τοποθετούμε τα κεσεδάκια μέσα στο χώμα, με τέτοιο τρόπο ώστε το χείλος τους να είναι στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος και προσθέτουμε τη μπύρα. Για να ολοκληρωθεί το δόλωμα προσθέτουμε κομμένα μαρουλόφυλλα και λαχανόφυλλα διάσπαρτα στο χώμα. Τα σαλιγκάρια προσελκύονται από τα φύλλα και το άρωμα της μπύρας. Συμπληρωματικά αξιοποιούμε τη στάχτη από το τζάκι και την τοποθετούμε γύρω από τα φυτά. Έτσι δημιουργούμε ένα φυσικό εμπόδιο για τα σαλιγκάρια. Επειδή η στάχτη απομακρύνεται σταδιακά με τη βροχή, πραγματοποιούμε συχνές εφαρμογές.

4 φυσικοί τρόποι για να διώξουμε τα σαλιγκάρια από τον κήπο
4 φυσικοί τρόποι για να διώξουμε τα σαλιγκάρια από τον κήπο

3. Αντιμετώπιση εντόμων και τετράνυχου με φυσικό τρόπο

Για να αντιμετωπίσουμε διάφορα έντομα καθώς και τον τετράνυχο στον κήπο, με βιολογικό και οικολογικό τρόπο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα αυτοσχέδιο σκεύασμα με φυσικά υλικά.

Υλικά
 
• 10 γραμμάρια σκόρδο,
• 20 γραμμάρια κρεμμύδι,
• 10 γραμμάρια τριμμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά,
• 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο πράσινο σαπούνι και
• 1 λίτρο νερό
 
Εφαρμογή

Βάζουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά, μαζί με το πράσινο σαπούνι και 100 γραμμάρια νερό σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν. Αραιώνουμε το μίγμα σε ένα λίτρο νερό και το αφήνουμε για 24 ώρες. Στη συνέχεια, αφού σουρώσoυμε το διάλυμα, ψεκάζουμε τα φυτά μας. Για αποτελεσματική προστασία από έντομα και τον τετράνυχο επαναλαμβάνουμε κάθε δύο εβδομάδες, κατά το σούρουπο, σε θερμοκρασίες κάτω των 30°C.

Αντιμετώπιση του τετράνυχου στον κήπο
Αντιμετώπιση του τετράνυχου στον κήπο

Κι ένα μυστικό για το ψέκασμα με οικολογικά σκευάσματα

Όταν ψεκάζουμε με οικολογικά σκευάσματα, πάντα εφαρμόζουμε πρώτα δοκιμαστικά σε ένα φυτό. Περιμένουμε μία ημέρα και εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, όπως έγκαυμα στο φύλλωμα, συνεχίζουμε με ασφάλεια, την εφαρμογή και στα υπόλοιπα φυτά του κήπου μας.

https://www.mistikakipou.gr/lemonia-se-glastra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .